Κακοκαιρία Daniel: «Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα» - Παραμένει ο συναγερμός για τον Πηνειό

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα» - Παραμένει ο συναγερμός για τον Πηνειό

Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού στις ανατολικές εκβολές του και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα

karditsaa-mak
Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (10/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, το τελευταίο 48ωρο παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα.

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα. Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvfaw0d183xd)
Κλείσιμο


Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, «οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί παραμένουν εκεί οικειοθελώς και συνεχώς τους παρέχονται τρόφιμα, νερά, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα».

«Μέχρι σήμερα έχουμε επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες διάσωσης απ' όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλημμύρες: 14 τα θύματα από τις πλημμύρες - Βρέθηκαν νεκροί η μητέρα και ο γιος που αγνοούνταν

Ιωάννινα: Συνελήφθη 35χρονη για fake news – Δείτε το βίντεο που έκλαιγε για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία

One Piece Netflix: Ακόμα... ψάχνονται με τον Crocodile - Η δημοφιλής θεωρία που δείχνει να επιβεβαιώνεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης