Σάκκαρη-Γιουάν 2-0: Φορτσάτη στον δεύτερο γύρο του Australian Open

Σάκκαρη-Γιουάν 2-0: Φορτσάτη στον δεύτερο γύρο του Australian Open

Η Ελληνίδα τενίστρια με 38 winners πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Κινέζας αντιπάλου της - Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την 17χρονη Ρωσίδα Nτιάνα Σνάιντερ

Collage_Maker-16-Jan-2023-06_17-AM
Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να περάσει χωρίς απώλεια σετ το πρώτο εμπόδιο στο Australian Open. Κέρδισε την Κινέζα Γιου Γιουάν με 2-0 σετ (6-1, 6-4) παίζοντας επιθετικά και στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την 17χρονη Ρωσίδα Nτιάνα Σνάιντερ, η οποία ήρθε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και κέρδισε στον πρώτο γύρο την Σλοβάκα Κούτσοβα με 7-6, 7-5.

Η Μαρία μετά το πρώτο game ήταν καταιγιστική. Πήρε έξι συνεχόμενα, παίζοντας εξαιρετικά με το μπάκχαντ και βγάζοντας πολλούς winner (14 στο πρώτο σετ), για να κάνει το 1-0 σε 35 λεπτά.

Στο δεύτερο η Γιουάν της έβαλε δύσκολα κάνοντας μπρέικ, αλλά από 3-1 η Μαρία επέστρεψε και έφτασε στη νίκη.

Η Σάκκαρη έπαιξε πολύ επιθετικά, βγάζοντας 38 winners (13 μόλις η Γιουάν που είχε και 21 αβίαστα), εκπληκτικά μεγάλος αριθμός σε ματς δύο σετ (και το ένα να τελειώνει με 6-1), ενώ λογικά από τον τρόπο παιχνιδιού της έκανε και 28 αβίαστα λάθη. Και το θετικό είναι πως αν και βρέθηκε πίσω με break στο δεύτερο σετ, είχε την υπομονή και αλλάζοντας λίγα χτυπήματα, γύρισε το μομέντουμ και έφτασε στην πρόκριση.

Η Μαρία είχε επίσης 3 άσους, αλλά και το εκπληκτικό 87% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (20/23).

Κλείσιμο


Εξι συνεχόμενα game και εύκολο 1-0 για την Σάκκαρη
Η Κινέζα σέρβιρε καλά στο πρώτο game του ματς και ανάγκασε σε τρεις χαμένες επιστροφές την Μαρία, ενώ το έκλεισε με άσο.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με άσο, έκλεισε η Σάκκαρη το πρώτο δικό της game, δίχως να χάσει μάλιστα πόντο. Ακολούθησε το πρώτο της break στο ματς, το οποίο ήρθε χάρη στα εξαιρετικά backhand χτυπήματά της, καθώς έβγαλε δύο δύσκολους winner και ανάγκασε σε δύο λάθη την αντίπαλό της, που έψαχνε (λανθασμένα όπως αποδείχτηκε) το backhand της Σάκκαρη.

Στη συνέχεια η Γιουάν έφτασε σε τριπλό break point (0-40), όμως η Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα και με winners ισορρόπησε το game και στη συνέχεια έφτασε στο 3-1. Το μπάκχαντ συνέχισε να δικαιώνει την Σάκκαρη που έφτασε σε τρία νέα break point και με ένα φόρχαντ έφτασε στο 4-1, πηγαίνοντας να σερβίρει.

Το 5-1 ήρθε για την Μαρία από το μπάκχαντ της και πάλι, ενώ βγάζοντας όλες τις άμυνες στο επιθετικό παιχνίδι της αντιπάλου της, έκανε ξανά το break για να φτάσει στο 1-0 σε 35 λεπτά.

Πάλεψε η Κινέζα, αλλά... καθάρισε η Σάκκαρη
Η Κινέζα αιφνιδίασε την Σάκκαρη στην έναρξη του δεύτερου σετ, καθώς βρήκε δύο winners πάνω στην πλάγια γραμμή και έκανε εύκολα το break. Από 40-0 η Μαρία επέστρεψε στο επόμενο γκέιμ, αλλά η Γιουάν κράτησε το σερβίς της και έκανε το 2-0, με την Σάκκαρη να μειώνει σε 2-1, χάρη σε ορισμένους πολύ ωραίους winners είτε με το φόρχαντ, είτε με το μπάκχαντ.

Η Κινέζα άντεξε στην πίεση της Σάκκαρη και με καλό σερβίς στο τέλος, έκανε το 3-1, όμως η Μαρία, σε ένα κρίσιμο game στο σετ, ήταν αξιόπιστη και πάλι και μείωσε σε 3-2.

Καταιγιστική η Σάκκαρη στη συνέχεια, έκανε break με 0 στην αντίπαλό της και με δεύτερο love game έφτασε στο υπέρ της 4-3, βγάζοντας συνεχόμενους winners.



Μετά από μεγάλη μάχη, η Γιουάν άντεξε στο τριπλό break point της Μαρίας (που θα την έστελνε να σερβίρει για το ματς) και ισοφάρισε σε 4-4.

Το 5-4 ήρθε με… εκτέλεση της Σάκκαρη με το φόρχαντ, με την Γιουάν να αναγκάζεται να πάει να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Μετά από τρεις ευκαιρίες, η Σάκκαρη με έναν winner πήρε την πρόκριση.




Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» η Αθήνα - Όλα τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μητσοτάκης στο «ΘΕΜΑ» για όλα: Για συγκυβέρνηση, Κασιδιάρη, τέως βασιλιά, υποκλοπές, εκλογές και Τσίπρα

«Κοκτέιλ» γρίπης και αναπνευστικών ιώσεων θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες ουρές στα Επείγοντα, λέει ο Τζανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης