United Cup: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έστειλαν την Ελλάδα στους «4»

United Cup: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έστειλαν την Ελλάδα στους «4»

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισαν στο διπλό τους Κροάτες και η Ελλάδα προκρίθηκε με 3-2 στην τετράδα!

tsitsiopas_sakka
Με φαναστική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσαν στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του United Cup.


Κλείσιμο

Το ελληνικό δίδυμο κέρδισε με 7-6 (6), 6-4 τους Κροάτες Πέτρα Μάρτιτς/Μπόρνα Γκόγιο και η χώρα μας έκλεισε τη σειρά με την Κροατία στο Περθ με 3-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjirjf58ynl)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjigt8ycwoh)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjhrtc6wy35)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjhq1at7tix)


Η Ελλάδα θα συνεχίσει τους αγώνες της στο Σίδνεϊ όπου και θα παίξει για μια θέση στον τελικό με την Ιταλία  (6-7/1) του Ματέο Μπερετίνι. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξει η Πολωνία και οι ΗΠΑ.




Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς παραμένουν αήττητοι τόσο στα μονά, όπου μετρούν από 3 νίκες, όσο και στα διπλά, όπου έχουν κερδίσει 3 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις.



Συνολικά έχουν προσφέρει 9 νίκες στην ελληνική ομάδα και φυσικά είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο των 3 κερδισμένων tie στη διοργάνωση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjj0f55x92h)


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είχαν στο πλευρό τους εκατοντάδες Έλληνες που ζουν στο Περθ και δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα. 

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη: «Είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα»

Μετά από την πρόκριση ο Στέφανος και η Μαρία αγκαλιάστηκαν με την Σάκκαρη να δηλώνει πρώτη στην κάμερα: «Είμαι χαρούμενη και περήφανη για αυτή την ομάδα. Είναι το πρώτο τουρνουά της χρονιάς, δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα ήμασταν, αλλά όπως φαίνεται είμαστε καλά. Από την πρώτη φορά σε αυτό το court τα παιχνίδια μας έκαναν "κλικ", γνωριζόμαστε καλά, έχουμε εξαιρετική χημεία και αυτό είναι το κλειδί. Σημαντικό, βέβαια, είναι ότι εξελισσόμαστε και ως παίκτες, αυτό μας κάνει να παίζουμε και καλύτερα στο μεικτό διπλό».



Η Μαρία Σάκκαρη αποθέωσε και τους Έλληνες στις εξέδρες: «Το Australian Open είναι το Grand Slam μας και κάθε τουρνουά στην Αυστραλία είναι σα να παίζουμε εντός έδρας. Η υποστήριξη των Ελλήνων και το τρόπος που μας φέρονται είναι ξεχωριστός και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε φοβερή κουλτούρα, μεγάλη καρδιά και κόσμο που αγαπούν την πατρίδα τους. δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο, είμαι σίγουρη για την υποδοχή στο Σίδνεϊ».

Από την πλευρά του ο Στέφανος είπε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα. Θέλω να τους συγχαρώ γιατί τα έδωσαν όλα σήμερα. Είχαν μπει οι βάσεις από τις αναμετρήσεις μας στο Hopman Cup. Είναι μια τρομερή βραδιά και ο κόσμος εδώ δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα. Έλληνες και Κροάτες ήρθαν εδώ και τα έδωσαν όλα» ενώ για τα επόμενα παιχνίδια με την Ιταλία τόνισε: «Ετοιμαζόμαστε ήδη, πνευματικά είμαστε ήδη εκεί. Είμαι περήφανος για την ομάδα, είμαστε μαχητές. Το πρώτο βήμα εδώ στο Περθ θα μείνει αξέχαστο, είμαι χαρούμενος που το κάναμε εδώ. Θα είμαστε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας θα είναι εδώ. Έχει κάτι ξεχωριστό και ελπίζουμε να ερχόμαστε εδώ για χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Τόπαλος: Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έδειξε η ιατροδικαστική για τον 16χρονο πυγμάχο

Συνωμοσία πίσω από το δυστύχημα της Νταϊάνα βλέπει ο πρίγκιπας Χάρι στο νέο του βιβλίο

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ για τη σύντροφό του: Είναι εμμονική και ζηλιάρα, εκείνη με χτύπησε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης