Basket League, Λαύριο - Προμηθέας 80-90: Πρώτο «διπλό» για τους Πατρινούς

Basket League, Λαύριο - Προμηθέας 80-90: Πρώτο «διπλό» για τους Πατρινούς

Στο άνοιγμα της αυλαίας της Basket League, ο Προμηθέας επικράτησε 90-80 του Λαυρίου πετυχαίνοντας το πρώτο «διπλό» με εκπληκτικούς τους Σίμπσον, Κάουαν και Κουλμπόκα

5697430
Ο Βασίλης Μουράτος επέστρεψε στο Λαύριο ως αντίπαλος και ο Προμηθέας των εντυπωσιακών Σίμπσον και Κουλμπόκα πέτυχε το πρώτο του «διπλό» στην Basket League με 80-90 επί της ομάδας του Χρήστου Σερέλη.

Τα σουτ του Σίμπσον ήταν αυτά που έδωσαν το προβάδισμα στον Προμηθέα από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έκτοτε δεν υπήρχε επιστροφή για το Λαύριο, που προσπαθούσε διαρκώς να καλύψει διαφορές.

Για τον Προμηθέα που αγωνίστηκε χωρίς τον Γιανγκ, ο Σίμπσον σκόραρε 5/9 τρίποντα (15 πόντοι), ενώ οι Κουλμπόκα (11 ριμπάουντ) και Κάουαν Τζούνιορ (4 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3/3 τρίποντα) προσέθεσαν 20. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε με 19 ο Φλαγκ, που μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Από 16 είχαν οι Αρ Τζι Κόουλ και Γερομιχαλός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cngmil68vvqh)


Ο αγώνας
Σε ένα πρώτο μέρος με εντυπωσιακό ρυθμό, το Λαύριο των πολλών αλλαγών μπήκε με διάθεση να πατήσει το πόδι στο γκάζι. Με τον Αρ Τζι Κόουλ στην οργάνωση και τους Φλαγκ, Κουάθ στις θέσεις των ψηλών πήρε προβάδισμα με 9-5. Ο Φλαγκ σκόραρε γρήγορους 7 πόντους, όμως ο Προμηθέας είχε τις απαντήσεις με τους Κοντίτ και Κουλμπόκα. Ο Κόουλ έδωσε διαφορά 7 πόντων (26-19) στους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες προχώρησαν «σφιχταγκαλιασμένες» ως το 33-33 του 15ου λεπτού μετά από το καλάθι του Ζάρα και σε εκείνο το σημείο ήρθε η... έκρηξη Σίμπσον. Ο σκόρερ του Προμηθέα ξεκίνησε με 0/4 σουτ το παιχνίδι, ωστόσο συνέχισε με τέσσερα τρίποντα και το 34-36 μετατράπηκε σε 38-47. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά διατήρησε αυτό το προβάδισμα ως το ημίχρονο, κλείνοντας στο +11 μετά από λέι-απ του Γκίκα στο φινάλε για το 43-54, με το εντυπωσιακό 9/16 από το τρίποντο.

Η αθλητικότητα, όμως, του Λαυρίου δεν επέτρεψε στον Προμηθέα να φτάσει με άνεση ως το φινάλε. Με αρκετή πίεση πάνω στην μπάλα που έφερε λάθη από τους Γκίκα και Μουράτο, αλλά και ανοιχτό γήπεδο στην ομάδα του Σερέλη, ο Φλαγκ μείωσε στους δύο (56-58 στο 25'). Ο Κουλμπόκα συνέχισε να συνδέεται με το καλάθι, έως ότου επανέλθει στο σκοράρισμα ο Σίμπσον. Ο Αμερικανός σκόραρε το πέμπτο του τρίποντο για το 64-69.

Κλείσιμο
Το Λαύριο έκανε την προσπάθειά του να επιστρέψει για μία τελευταία φορά, μειώνοντας με το τρίποντο του Ζάρα σε 69-73, όμως ο Κουλμπόκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να σκοράρει, παρότι άστοχος από το τρίποντο. Ο τρίτος της παρέας, Άντονι Κάουαν Τζούνιορ διαμόρφωσε το 73-82 και στο τελευταίο τετράλεπτο δεν υπήρχε επιστροφή. Ο Κάουαν συνέχισε να φθείρει το Λαύριο με τις επελάσεις του και με ασφάλεια οδήγησε τους Πατρινούς στο τελικό 80-90.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-21, 43-54, 66-73, 80-90

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην κυριαρχία του Προμηθέα στους ψηλούς με 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και στις προσωπικότητες των Κάουαν Τζούνιορ, Κουλμπόκα και Σίμπσον που έβαλαν μεγάλα σουτ.

O MVP: Ο Τρέβις Σίμπσον με 5/9 τρίποντα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Προμηθέα και το παιχνίδι επί της ουσίας δε γύρισε ποτέ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν κατάφερε να βοηθήσει εκτελεστικά το Λαύριο με 5 πόντους και μόλις 1/7 εντός παιδιάς.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πέραν των τριών που ξεχώρισαν για τον Προμηθέα και εν πολλοίς μοιράζονται το MVP, ο Κακλαμανάκης είχε γεμάτη παρουσία με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 12/27 (44%) τρίποντα του Προμηθέα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ γεμάτη ομάδα με αρκετούς καλούς σουτέρ ο Προμηθέας. Όταν ο Γιανγκ θα επιστρέψει θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις του στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ρώσοι είχαν ελέγξει το φορτηγό λίγο πριν την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία – Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης