Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κανονικά στο Roland Garros

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κανονικά στο Roland Garros

H Γαλλία μετά από τις 14 Μαρτίου καταργεί  το πάσο εμβολιασμού για είσοδο στη χώρα και έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορεί να ταξιδέψει στο Παρίσι και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Roland Garros 2021

5323752
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορεί ν' αγωνιστεί στο Roland Garros 2022. 

H κυβέρνηση της Γαλλίας χαλαρώνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και μετά από τις 14 Μαρτίου καταργεί και το πάσο εμβολιασμού το οποίο ήταν και απαραίτητο για να εισέλθει κάποιος στην χώρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN Tenis (@espntenis)


Κλείσιμο
Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για να παίξει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros 2022 (22/5-5/6) και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2021 απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Επιπλέον ο Νόλε θα μπορεί να παίξει και στο Monte Carlo Masters το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 17 Απριλίου. 



Την κατάργηση του πάσου επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ο οποίος μιλώντας στο TF1 σημείωσε: «Η κατάσταση βελτιώνεται χάρη στις συλλογικές μας προσπάθειες. Πληρούνται οι προϋποθέσεις για νέα φάση χαλάρωσης των μέτρων.

Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα αναστείλουμε την εφαρμογή του δελτίου εμβολιασμού όπου αυτό ισχύει. Δεύτερο μέτρο την ίδια ημερομηνία, είναι η λήξη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών». 

Συνολικά στη Γαλλία  138.762 έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό  και την Τετάρτη (2/3) πέθαναν 186. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θυμίζουμε είχε απελαθεί από την Αυστραλία και δεν έπαιξε στο Australian Open επειδή είναι ανεμβολίαστος ενώ χάνει για τον ίδιο λόγο και τα 2 πρώτα Masters της χρονιάς (Indian Wells, Miami Open) που θα διεξαχθούν τον μήνα Μάρτιο σε Καλιφόρνια και Μαϊάμι. 

Πλέον το Roland Garros σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Γαλλίας ίσως βάλει κάποιους περοιορισμούς στις μετακινήσεις των παικτών που θα βρεθούν στο τουρνουά αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας. 

Οι Γάλλοι όπως και οι Ισπανοί με δηλώσεις αξιωματούχων των κυβερνήσεων τους είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορεί να δώσουν άδεια συμμετοχής σε αγώνες στον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ οι Ιταλοί είχαν αφήσει να ενοηθεί ότι θα του επιτρέψουν να παίξει στο Italian Open. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης