Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η Σάλκε αφαίρεσε το όνομα της Gazprom από τη φανέλα της

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η Σάλκε αφαίρεσε το όνομα της Gazprom από τη φανέλα της

Η Σάλκε αφαίρεσε από την φανέλα της το όνομα του βασικού της χορηγού της Gazprom - Παραιτήθηκε ο Ματίας Βάρνινγκ από το ΔΣ της ομάδας λόγω του αγωγού Nord Stream 2 - Η Bild βάζει τέλος στις διαφημίσεις της φανέλας του Πούτιν μέχρι νεωτέρας

salke
Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί στην Σάλκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Η ομάδα της Γερμανίας που έχει ως βασικό χορηγό στη φανέλα της την Gazprom μετά από πιέσεις ανακοίνωσε ότι το αφαιρεί μέχρι νεωτέρας και θα το αντικαταταστήσει με το "Schalke 04".



Νωρίτερα, παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ της ομάδας, ο Ματίας Βάρνινγκ. Ο εν λόγω παράγοντας είναι διευθύνων σύμβουλος της Nord Stream 2 AG της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Την Τετάρτη (23/2) τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία "πάγωσαν" την πιστοποίηση του αγωγού ως αντίποινα για την στάση της Ρωσίας στο ουκρανικό.


Κλείσιμο

Τέλος στις διαφημίσεις της φανέλας του Πούτιν!

H γερμανική εφημερίδα "Bild" αποφάσισε να μην απεικονίζει πλέον στο site ή την έντυπη έκδοση το σήμα του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου που αποτελεί χορηγό στη φανέλα της Σάλκε.

Αντί, λοιπόν, του σήματος της Gazprom, η «Bild» θα καλύπτει το σήμα όπου εμφανίζεται στις φωτογραφίες της Σάλκε με το logo «Ελευθερία για την Ουκρανία»!

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση του γερμανικού Μέσου:

«Είναι δύσκολο να το δεχθείς. Όχι, είναι ανυπόφορο!

Είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις διαφημίσεις της Gazprom στην τηλεόραση μετά τον ύμνο του Champions League, την ώρα που τα στρατεύματα του Πούτιν εισβάλλουν στην Ουκρανία. Ο ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας είναι σπόνσορας της UEFA από το 2012.



Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τη Σάλκε να φοράει φανέλες της Gazprom, σαν να επρόκειτο απλά για τον χορηγό της από το 2007 κι όχι τον χρηματοδότη της κρατικής ρωσικής εξουσίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι επίσης να ανυπομονούμε για τον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου, στην Αγία Πετρούπολη. Μέσα στη ‘’Gazprom Arena’’, όχι πολύ μακριά από την έδρα της εταιρείας-κολοσσού έκτασης 462 μέτρων.

Η μπάλα να κυλάει, το ρούβλι να ρέει. Μόνο που τώρα, ρέουν και τα τανκς. Η τριάδα του τρόμου!

Η Σάλκε και η UEFA προσπαθούν να κρατηθούν έξω από αυτό με πρόχειρες εξηγήσεις. Σύμφωνα με το motto τους, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική του Πούτιν.

Αυτό είναι ψέμα! Φυσικά και οι δικτάτορες χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως ένα όμορφο πέπλο για να καλύπτει τις βρωμιές τους. Κι όχι μόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Όταν ο Πούτιν εισβάλλει στη γειτονική χώρα και αρνείται κάθε δικαίωμα ύπαρξής της, όλα τα σύνορα απειλούνται! Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει ασυγκίνητο όσο ο Πούτιν προκαλεί κάνει πόλεμο.

Γι’ αυτό τον λόγο:

- Όχι τελικός Champions League στην Αγία Πετρούπολη!

- Όχι διαφημίσεις της Gazprom στο Champions League!

- Όχι στο σήμα της Gazprom στη φανέλα της Σάλκε. Απλά αφαιρέστε το. Αυτό θα ήταν ένας δυναμικός συμβολισμός.

Η BILD βάζει τέλος στις διαφημίσεις της φανέλας του Πούτιν μέχρι νεωτέρας. Ελευθερία για την Ουκρανία!». 


Ειδήσεις σήμερα:

Μπακαρί Χέντερσον: H δίκη για τη δολοφονία και η... εμπλοκή του Λευκού Οίκου


Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σε εξιδεικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας


Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες μαζεύτηκαν στα καταφύγια μετά τη ρωσική εισβολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης