Μία ιστορία... σαν παραμύθι - Από τη μάχη με τον καρκίνο, στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ο Μαξ Πάροτ - Δείτε βίντεο

Μία ιστορία... σαν παραμύθι - Από τη μάχη με τον καρκίνο, στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ο Μαξ Πάροτ - Δείτε βίντεο

Η ιστορία ζωής του 27χρονου Καναδού Μαξ Πάροτ ο οποίος έδωσε μάχη με το λέμφωμα Hodgkin βγήκε νικητής και κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Χειμερινούς Αγώνες στο Πεκίνο -Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ είχε δώσει και ο 3ος Ολυμπιονίκης στο ίδιο αγώνισμα Μαρκ ΜακΜόρις

max_parrot
Συγκλονίζει η ιστορία του Μαξ Πάροτ ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο snowboarding (χιονοσανίδα) στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.



Ο Καναδός που έχει τεράστια ιστορία στο άθλημα στις αρχές του 2019 είχε διαγνωστεί με το λέμφωμα Hodgkin και έδωσε για έξι μήνες μάχη για να βγει νικητής και να επιστρέψει τελικά στο άθλημα που αγαπά.

Ο Μαξ Πάροτ είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 αλλά δεν είχε φανταστεί ότι θα δώσει σε λίγους μήνες μάχη για τη ζωή του στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chpp4oivfqk9-sf)


Όπλα του ήταν η πίστη και οι χημειοθεραπείες που τον κράτησαν για έξι μήνες μακριά απ' όλα. Ο Πάροτ είναι σήμερα 27 ετών και έχει ξεκινήσει στην χιονοσανίδα από τα 9 του!

«Δεν είχα άλλους μύες, ούτε ενέργεια. Ήθελα να τα παρατήσω μερικές φορές γιατί ήταν τόσο δύσκολο. Το να φτάσω εδώ μετά τρία χρόνια να κερδίζω χρυσό, ήταν εντελώς τρελό.Το να επιστρέψω για να συμμετάσχω σε αυτούς τους Αγώνες, ήταν τεράστιο κίνητρο στο να νικήσω τον καρκίνο», θα πει μετά από το χρυσό ο Μαξ και θα συμπληρώσει:

Κλείσιμο
«Είμαι απίστευτα περήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν η πιο δύσκολη διαδρομή που έχω κάνει σε όλη μου την καριέρα».

Ο Πάροτ ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες του τον Ιούνιο του 2019 και δυο μήνες μετά ήταν και πάλι στις επάλξεις κερδίζοντας μάλιστα χρυσό μετάλλιο στα X Games Norway.

«Ως άνθρωπος, συνήθιζα να θεωρώ τη ζωή δεδομένη. Δεν το κάνω πλέον. Κάθε φορά που δένω τα πόδια μου στο snowboard μου, το εκτιμώ πιο πολύ από οποιανδήποτε άλλη φορά. Είμαι χαρούμενος που μπορώ κάθε ημέρα να ακολουθώ το πάθος μου», είχε τονίσει ο Ολυμπιονίκης.

Για τους μήνες που έζησε στο κρεβάτι και για την μάχη με τον καρκίνο θα πει: «Ένιωθα σαν να ήμουν ξαπλωμένος σ' ένα κλουβί γιατί δεν μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο, που είναι το snowboard».

Ο Μαξ Πάροτ που έχει δεκάδες μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις στην καριέρα του συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για 3η φορά.

Η ιστορία του Μαρκ ΜακΜόρις

Τρίτος στον τελικό όπου θριάμβευσε ο Πάροτ ήταν ο Μαρκ ΜακΜόρις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chptxpdhwqvl-sf)


Ο Καναδός Ολυμπιονίκης έχει και αυτός την δική του συγκλονιστική ιστορία και το 2017 είχε δώσει μάχη για να παραμείνει στη ζωή. Στα τέλη Μαρτίου 2017 ενώ έκανε το άθλημα που αγαπά έπεσε πάνω σε δέντρο! Το σημείο είχε ομίχλη και ο Καναδός έπαθε μεγάλη ζημιά.




Υπέστη ρήξη σπλήνας, έσπασε το σαγόνι του, έπαθε ζημιά στον πνεύμονα και συνολικά είχε αμέτρητα κατάγματα. Έμεινε για μεγάλο διάστημα σε ΜΕΘ στο Βανκούβερ αλλά επέστρεψε...

Το μετάλλιο στο Πεκίνο ήταν το 2ο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο και το 2018.


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονίας ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αίγυπτο – Έχει συλληφθεί ύποπτος

Δολοφονία Άλκη: Ο δράστης έχει τραύμα από το μαχαίρι του φόνου στη παλάμη - Δεν πείθουν οι εξηγήσεις του

O πόλεμος των Τράγκα: Άρχισαν τα ενδοοικογενειακά εξώδικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης