Stoiximan Basket League, Ιωνικός-Άρης 93-83: Ο Κολοβέρος «υπέγραψε» το θρίλερ

Stoiximan Basket League, Ιωνικός-Άρης 93-83: Ο Κολοβέρος «υπέγραψε» το θρίλερ

Ο 19χρονος Ιωσήφ Κολοβέρος απέδειξε ότι αντέχει ηγετικό βάρος γιατί αυτός καθόρισε κι εν τέλει έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη νίκη (93-83) του Ιωνικού στην παράταση επί του Άρη σ’ ένα παιχνίδι ανατροπών

ionikosariss
Ο πιτσιρικάς (αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό) έκανε τρομερό παιχνίδι και λειτούργησε σαν σωματοφύλακας του Ιωνικού για την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Ο Άρης επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα των ανατροπών γιατί στο -17 δεν παράτησε το παιχνίδι, επέστρεψε δριμύτερος αλλά η υπερπροσπάθεια του κόστισε σε ενέργεια την οποία δεν είχε τόσο στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας όσο και της παράτασης.

Η επιστροφή στην πραγματικότητα για τον Άρη ήταν σκληρή και επώδυνη καθώς η πρώτη αντίδρασή του (μετά τη σπουδαία ανατροπή και νίκη επί του Παναθηναϊκού) ξύπνησε εφιάλτες. Γιατί ο Ιωνικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ισορροπία σαν ομάδα, μεγαλύτερη θέληση αλλά και πρωταγωνιστές τους Κολοβέρο, Γόντικα και τον Χουγκάζ. Γι’ αυτό είχε διαφορά από τα πρώτα λεπτά (18-9, 6’) η οποία έφτασε έως και στο +12 (25-13).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cev0iaa33yu1-sf)


Ο Άρης ήταν τρομερά άστοχος (σ. σ. στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν τουλάχιστον πέντε λέι απ) κυρίως όμως δεν είχε τον παραμικρό τρόπο έκφρασης στη ρακέτα, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε παίκτης στο ζωγραφιστό έστω για να τραβήξει παίκτες επάνω του. Μοναδική στιγμή απόδειξης της παρουσίας του στο παρκέ ήταν στο 0-9 σερί που έτρεξε μειώνοντας σε 25-22 (11’), αλλά εκεί που έδειξε σημάδια αντίδρασης, έπεσε ξανά σε… κώμα.

Η μπασκετική αναρχία που ακολούθησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αποδείχθηκε ευεργετική για τον Ιωνικό ο οποίος διατήρησε το εξαιρετικό ποσοστό του στα σουτ εντός παιδιάς (18/32) εν αντιθέσει με τον Άρη (14/40) κι έτσι σταδιακά η διαφορά αυξάνονταν φτάνοντας έως το +16 (48-32) για να κλείσει το ημίχρονο με μια εύστοχη βολή του Ολιβιέ Χάνλαν. Στο τέλος αυτού, ο Άρης είχε δέκα ανεκμετάλλευτα επιθετικά ριμπάουντ και μόλις τρεις ασίστ και ο Ιωνικός 28 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό καθώς εκεί ήταν η αχίλλειος πτέρνα του αντιπάλου του.

Ο… σεναριογράφος είχε κέφια στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς μετά τη στιγμιαία αντίδραση του Άρη (50-39, 22’), ο Ιωνικός έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα με τους Κολοβέρο, Χουγκάζ και πάτησε σε διαφορά 17 πόντων (58-41). Η δράση του Τζούστον κράτησε τον Άρη στο παιχνίδι (60-51, 27’) για να ακολουθήσει ένα άγονο τρίλεπτο για τις δύο ομάδες (63-54, 30’).

Το 5-0 σερί του Άρη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έβαλε νέα δεδομένα στο παιχνίδι καθώς πλην του Κωνσταντίνου Γόντικα ο Ιωνικός δεν είχε άλλον τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Κι όλα άρχισαν από την αρχή πέντε λεπτά πριν το τέλος (67-67) καθώς οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν στο απόλυτο την κατάσταση και μάλιστα πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (67-70) λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ο Ιωνικός έβγαλε αντίδραση και μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο με βραχεία κεφαλή (74-73) καθώς ο Άρης δεν είχε τη φρεσκάδα και ήταν αναποτελεσματικός σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις. Τα μεγάλα τρίποντα των Τζούστον, Τζέρμαν (77-76) διατήρησαν τις λεπτές ισορροπίες για να έρθει μια εύστοχη βολή του Λόκετ (77-77) 28.3’’ πριν το τέλος και με μια γεμάτη επίθεση για τον Ιωνικό.

Το άστοχο σουτ του Τζέρμαν έφερε την μπάλα στα χέρια του Χάνλαν ο οποίος υπό την πίεση του Χουγκάζ τον οδήγησε στο να πατήσει την πλάγια γραμμή με τον Καναδό να ωρύεται για φάουλ επάνω του. Επί της ουσίας το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Κλείσιμο
Με τον νεαρό Κολοβέρο να εξελίσσεται σε πρόσωπο της παράτασης, ο Ιωνικός ξέφυγε με 86-77 (43’) και ουσιαστικά δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης για την ομάδα του, διατηρώντας τη διαφορά στα ίδια επίπεδα στην προσπάθεια του Κάουαν να επαναφέρει την ομάδα του σε θέση διεκδίκησης νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 63-54, 77-77 (κ.α.), 93-83 (παρ.)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Έχοντας μεγαλύτερο rotation και πιο φρέσκους παίκτες, από τη στιγμή που ο αγώνας πήγε στην παράταση, ο Ιωνικός είχε πλεονέκτημα. Κυρίως όμως έβαλε όλα τα σουτ που δίνουν νίκες, σαν αυτά του Κολοβέρου. Ο Άρης δεν είχε δυνάμεις να βγάλει plays στην παράταση.

Ο MVP: Ο Ιωσήφ Κολοβέρος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, ήταν κι αυτός που ουσιαστικά καθάρισε για την ομάδα του στην παράταση κι ας διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ζίριους Ουίλιαμς και Μάικλ Φίνκε δεν μπήκαν στο κλίμα του αγώνα γεγονός που κόστισε στο rotation του Καστρίτη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Δύσκολη η επιλογή γιατί ο Χουγκάζ έδωσε διαφορές, ο Γόντικας κράτησε την ομάδα του στη δύσκολη στιγμή και ο Τζερμάν έβαλε δύο μεγάλα σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Δεν είναι μόνο οι 23 πόντοι που έβαλε ο Κολοβέρος όσο ότι το κατάφερε έχοντας 9/13 σουτ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης επέστρεψε και πάλι από μεγάλη διαφορά, αυτή τη φορά όμως δεν βρήκε τον τρόπο να πάρει και τη νίκη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τρελό παιχνίδι με τον Ιωνικό να δείχνει κυρίαρχος στο +17 (50-33) και τον Άρη όχι μόνο να επιστρέφει αλλά να φτάσει στο σημείο να θεωρηθεί και φαβορί για τη νίκη. Μόνο που το μικρό rotation κόστισε στον Άρη γιατί η καλή πεντάδα του ξέμεινε από καύσιμο, αυτό φάνηκε στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας και στην παράταση.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σαουδική Αραβία: Δέκα τραυματίες από δύο επιθέσεις με drone σε αεροδρόμιο

Κατέληξαν 65 ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία - Σχεδόν 9.000 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο

Καιρός: Με βροχές, καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης