Serie A: Όποια ομάδα ενταχθεί στην European Super League, αποβάλλεται το πρωτάθλημα

Serie A: Όποια ομάδα ενταχθεί στην European Super League, αποβάλλεται το πρωτάθλημα

Όποια ιταλική ομάδα θελήσει στο μέλλον να ενταχθεί στην European Super League ή άλλο μη αναγνωρισμένο από τις FIFA και UEFA τουρνουά, θα αποβάλλεται από τις εθνικές διοργανώσεις της χώρας μετά και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου που ψηφίστηκε ομόφωνα

SerieA
Η European Super League κατέρρευσε λίγες μόλις ώρες μετά από την ανακοίνωση ίδρυσής της, αλλά οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει στην Ιταλία. Τη Δευτέρα (26/4) τροποποιήθηκε το άρθρο 16 και από εδώ και στο εξής όποια ιταλική ομάδα θελήσει να ενταχθεί στη European Super League ή οποιαδήποτε άλλο μη αναγνωρισμένο από τις FIFA, UEFA και FIGC (ιταλική ομοσπονδία) τουρνουά, θα αποβάλλεται από τις εθνικές διοργανώσεις της χώρας.

Η τροποποίηση του κανονισμού ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις ιταλικές ομάδες που συμμετείχαν. «Όποιος έχει ερμηνεύσει τη European Super League ως απλή αδυναμία κάποιων εταιριών που έχουν οικονομικές δυσκολίες, κάνει λάθος. Όποια ομάδα ενταχθεί στην European Super League, θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζουζέπε Γκράβινα όπως μεταδίδει η Corriere dello Sport.

O στόχος είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο με την προσχώρηση των Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους στη European Super League, συνιδρυτικά μέλη της οποίας υπήρξαν. Το μόνο που μένει είναι να περαστεί η εν λόγω τροποποίηση στο νέο πειθαρχικό κώδικα της ιταλικής ομοσπονδίας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

Απίστευτο περιστατικό στον Βύρωνα: Γυναίκα πέταξε πετρέλαιο σε δυο ανήλικες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης