Europa League: Στους «32» η Ρόμα - Νίκη για Γρανάδα - Δείτε τα γκολ

Europa League: Στους «32» η Ρόμα - Νίκη για Γρανάδα - Δείτε τα γκολ

 Περίπατος για την Τότεναμ απέναντι στη Λουντογκόρετς, την οποία συνέτριψε 4-0 -  Η Γρανάδα πήρε την νίκη με 2-1 επί της Ομόνοια και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου του ΠΑΟΚ - Πρόκριση για τη Ρόμα στους «32» του Europa League

hotspur
Η Γρανάδα κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη απέναντι στην Ομόνοια για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ η Ρόμα πήρε την πρόκριση για την φάση των 32 της διοργάνωσης.

Εύκολο βράδυ είχε η Τότεναμ που διέλυσε με 4-0 την Λουντογκόρετς με 4-0.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση έκανε και η Μπάγερ Λεβερκούζεν που πήρε τη νίκη απέναντι στην Χαποέλ Μπερ Σεβά με 4-1. Βρίσκεται στους εννέα πόντους μαζί με την Σλάβια Πράγας, η οποία κέρδισε 1-3 την τρίτη με τρεις πόντους Νις.

Φοβερό ματς στην Σκωτία μεταξύ της Ρέιντζερς και της Μπενφίκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7' με τον Άρφιλντ και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 69'. Ωστόσο στο 78' Ταβερνιέ μείωσε για τους αετούς της Λισαβόνας με αυτογκόλ και ο Πίζι διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 81'.

Η Νάπολι στην σκιά του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε 2-0 της Ριέκα με γκολ του Πολιτάνο (41') και Λοσάνο (75') και παρέμεινε πρώτη στον όμιλό της.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7djy3qwas1l-sf)
Κλείσιμο

Τσέκαρε το εισιτήριο για τη φάση των νοκ-άουτ η Ρόμα. Οι Τζιαλορόσι χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ (49’ Ντεμπελιού) κι ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον συνήθη ύποπτο, Βερτού (67’), αλλά ακόμη κι έτσι πέρασαν με καθαρό διπλό από την έδρα της Κλουζ, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκρισή της στους «32» με τους 10 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές. Νωρίτερα, το διπλό της Γιουνγκ Μπόις στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε φέρει τους Ελβετούς στη 2η θέση, οι οποίοι είναι και το μεγάλο φαβορί για να ακολουθήσουν τους Ρωμαίους.

Αποτελέσματα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Γιουνγκ Μπόις 0-1
Κλουζ - Ρόμα 0-2

Βαθμολογία
1. Ρόμα 10 (9-1)
2. Γιουνγκ Μπόις 7 (6-3)
3. Κλουζ 4 (3-8)
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (3/12)
Κλουζ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ρόμα - Γιουνγκ Μπόις

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgh9jsgn7t-sf)

Ανοιχτά παραμένουν τα πράγματα στο γκρουπ για τη 2η θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η Ραπίντ Βιέννης, στην επιστροφή του Ταξιάρχη Φούντα σε ευρωπαϊκό ματς μετά τη 2η αγωνιστική, πέρασε νικηφόρα από την Ιρλανδία και την έδρα της ουραγού Νταντάλκ με 3-1 και έπιασε έτσι στη 2η θέση τη Μόλντε με 6 βαθμούς. Δύο γκολ του Κάρα (37’, 58’) κι ένα του Κνασμίλνερ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Πρασίνων, με τους γηπεδούχους να μειώνουν απλά σε 1-3 με πέναλτι του Σιλντς, αφού αστόχησαν πρώτα με τον Οντούβα. Στο άλλο ματς, οι Κανονιέρηδες έκαναν το 4Χ4 με διπλό στη Μόλντε και απέχουν έναν βαθμό ή μία απώλεια των υπολοίπων δύο για να σφραγίσουν πρόκριση και πρωτιά.

Αποτελέσματα
Μόλντε - Άρσεναλ 0-3
Νταντάλκ - Ραπίντ Βιέννης 1-3

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 12 (12-2)
2. Μόλντε 6 (4-8)
3. Ραπίντ Βιέννης 6 (8-7)
4. Νταντάλκ 0 (5-12)

Επόμενη αγωνιστική (3/12)
Μόλντε - Νταντάλκ
Άρσεναλ - Ραπίντ Βιέννης

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dj6jeelp6p-sf)

Ξεδιαλύνεται το τοπίο της πρόκρισης στον 3ο όμιλο, με Σλάβια Πράγας και Λεβερκούζεν να χρειάζονται έναν βαθμό στα 2 τελευταία παιχνίδια για να πάνε «αγκαζέ» στους «32». Οι Τσέχοι θριάμβευσαν στη Γαλλία επί της Νις, νικώντας την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά με 3-1 χάρη στα γκολ των Λινγκρ (15’), Ολαγίνκα (64’) και του Σίμα στο 75’ (είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 61’ ο Γκουιρί) κι αποσχίστηκαν 6 βαθμούς μακριά, με 2 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Στους 9 βαθμούς και η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία δεν συνάντησε δυσκολίες, επικράτησε με 4-1 της Χάποελ Μπερ Σεβά με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Σχικ, Μπέιλι, Αλάριο και highlight την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ντεμιρμπάι), αλλά σχετικά με την πρωτιά υστερούν προς το παρόν καθώς ηττήθηκαν στο πρώτο ματς κόντρα στη Σλάβια.

Αποτελέσματα
Νις - Σλάβια Πράγας 1-3
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Χαποέλ Μπερ Σεβά 4-1

Βαθμολογία
1. Σλάβια Πράγας 9 (8-6)
2. Μπάγερ Λεβερκούζεν 9 (14-6)
3. Νις 3 (6-12)
4. Χαποέλ Μπερ Σεβά 3 (6-10)

Επόμενη αγωνιστική (3/12)
Νις - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Σλάβια Πράγας - Χάποελ Μπερ Σεβά

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dj84m557t5-sf)

Χέρι χέρι θα περάσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Ρέιντζερς και Μπενφίκα. Μάλιστα η πρώτη θα μπορούσε να είχε κλειδώσει από τώρα την πρόκριση, καθώς προηγήθηκε 2-0 των Αετών, οι οποίοι όμως με αντεπίθεση ισοφάρισαν σε 2-2 και μοιράζονται την κορυφή, όπου η Ρέιντζερς με περισσότερα γκολ στην εκτός έδρας μεταξύ τους ισοπαλία κρατάει για εκείνη την 1η θέση. Αρφιλντ (7’) και Ρούφε (69’) έδωσαν καθαρό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, μα σε ένα τρίλεπτο (78’-81’) Ταβερνιέρ (αυτογκόλ) και Πίτσι έφεραν τη μοιρασιά. Την ίδια στιγμή η Σταντάρ Λιέγης με γκολ του Κύπριου, Κωνσταντίνου Λαΐφη στο 90’+3’ κατάφερνε να πάρει (2-1) το πρώτο τρίποντό της στον όμιλο κόντρα στη Λεχ Πόζναν, η οποία μάλιστα είχε προηγηθεί.

Αποτελέσματα
Ρέιντζερς – Μπενφίκα 2-2
Στ. Λιέγης – Λεχ Πόζναν 2-1

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Ρέιντζερς 8 (8-5)
2. Μπενφίκα 8 (12-7)
3. Λεχ Πόζναν 3 (6-8)
4. Στ. Λιέγης 3 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
Ρέιντζερς - Στ. Λιέγης

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7djhcns8fmp-sf)

Προβάδισμα πρόκρισης στους «32» του Europa League πήρε η Γρανάδα στον πέμπτο όμιλο. Η ισπανική ομάδα λύγισε με δυσκολία την αξιόμαχη Ομόνοια (2-1) και είναι σταθερά στην πρώτη θέση, στο +4 από την Αϊντχόφεν, η οποία νίκησε με ανατροπή τον ΠΑΟΚ.

Ο Λουίς Σουάρες, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Γρανάδα, άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ για την ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ (8'), η οποία έχασε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, με τον Φαμπιάνο να πραγματοποιεί μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση.

Η Ομόνοια δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Έρνεστ Ασάντε (60') αλλά ο Αλμπέρτο Σόρο, ο οποίος είχε δώσει την ασίστ στο πρώτο γκολ, σημείωσε το δεύτερο για τους Ανδαλουσιανούς (73'), οι οποίοι έχουν πλέον σημαντικό προβάδισμα.

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Νεουέν Πέρεθ (66' Φουλκιέ), Ντουάρτε, Βαγέχο, Νέβα – Ερέρα, Μίγια – Σολδάδο (79' Μολίνα), Γκοναλόνς (66' Ματσίς), Σόρο (79' Πουέρτας) - Σουάρες (78' Ετεκί).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο – Χούμποτσαν, Λανγκ, Λίφτνερ, Κίκο (59' Λέτσιακς) - Μαυρίας, Σεού (58' Τζόρντι Γκόμεθ), Κούσουλος – Τζιονής (58' Τιάγκο Σάντος), Κακουλής (74' Σενέ), Μποτεάκ (36' λ. τρ. Ασάντε).

Europa League, Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-2 - Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα - Δείτε τα γκολ

Αποτελέσματα
Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2
Γρανάδα – Ομόνοια 2-1

Βαθμολογία
1.Γρανάδα 10 (6-2)
2.Αϊντχόφεν 6 (7-8)
3.ΠΑΟΚ 5 (7-5)
4.Ομόνοια 1 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (03/12):
Γρανάδα – Αϊντχόφεν
Ομόνοια – ΠΑΟΚ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dj6jf2ymmp-sf)

Οι χιλιάδες Ναπολιτάνοι με τα εκατοντάδες βεγγαλικά έξω από το Σαν Πάολο αποχαιρετούσαν τον Ντιέγκο, στα μάτριξ υπήρχε επιβλητικά η εικόνα του «θεού», οι παίκτες παρουσιάστηκαν με το Νο 10 και το όνομά του. Ολα τον θύμιζαν, ακόμα και αν οι εξέδρες του Σαν Πάολο - Diego Maradona ήταν άδειες. Το Live is life έφερε στις μνήμες τον απίθανο χορό του και οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι δεν θα μπορούσαν να μην πουν το δικό τους «αντίο» με μια νίκη. Το κλίμα ήταν βαρύ, αλλά ο... θεός της πόλης τους κοιτούσε απο ψηλά και οι παίκτες του Γκατούζο είχαν ιερή υποχρέωση.

Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν 2-0 της Ριέκα, έφτασαν τους εννέα βαθμούς, βρέθηκαν στην κορυφή του 6ου ομίλου και ακόμα πιο κοντά στην πρόκρισή τους στους «32» του Europa League. To ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν μουδιασμένο, ωστόσο μετά το 20λεπτο, πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και δημιούργησαν κινδύνους. Ο Πετάνια νικήθηκε από τον Νέβιστιτς, όπως και Κουλιμπαλί. Ωστόσο, στο 41' ήρθε το γκολ, όταν από προσπάθεια του Πολιτάνο, ήρθε το αυτογκόλ του Αναστάζιο. Η εικόνα στην επανάληψη δεν ήταν διαφορετική, η Νάπολι είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα και τα κατάφερε στο 75', με τον Λοζάνο να ευστοχεί έπειτα από ασίστ του Ινσίνιε.

Χωρίς νικητή το ραντεβού στο AFAS Stadion, αφού Άλκμααρ και Σοσιεδάδ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Ετσι, οι δυο ομάδες έμειναν στους επτά βαθμούς και το... θρίλερ θα πάει μέχρι τέλους. Κακό ματς, χωρίς ρυθμό κι ελάχιστες φάσεις στο παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να ρίχνουν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές με τον Οϊαρθάμπακ και και τον Ισακ, οι Ολλανδοί απάντησαν με τον Γκούντμουντσον, χωρίς όμως να υπάρχει ουσία. Καλός ο Χατζηδιάκος για την Άλκμααρ, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός.

Αποτελέσματα 6ου ομίλου
Νάπολι - Ριέκα 2-0
Άλκμααρ - Σοσιεδάδ 0-0

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Νάπολι 9 (5-2)
2. Σοσιεδάδ 7 (2-1)
3. Αλκμααρ 7 (5-2)
4. Ριέκα 0 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
Άλκμααρ - Νάπολι
Σοσιεδάδ - Ριέκα

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7djthunel3d-sf)

Στα χέρια της κρατάει πλέον για τα καλά την 1η θέση η Τότεναμ. Ωστόσο, για να την πάρει, θα χρειαστεί να κάνει σίγουρα δύο νίκες στο κλείσιμο των ομίλων. Δηλαδή θα πρέπει να νικήσει την Αντβέρπ, η οποία είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή μετά το 0-2 στη Λίντσερ και κυρίως επειδή είχε πάρει το ματς με τους Spurs. Αυτή τη φορά οι Λονδρέζοι δεν επηρεάστηκαν από τις πολλές αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο, με τους αναπληρωματικούς να τα πηγαίνουν τέλεια σε αυτό το υπέρ τους 4-0. Ο Κάρλος Βινίσιους πέτυχε τα πρώτα γκολ στου στην Αγγλία (16’, 34’), με τον Γουίνκς να βάζει το γκολ της ζωής του σχεδόν από τη σέντρα (63’) και τον Λούκας (73’) να ολοκληρώνει το καρέ για τους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα
Λίντσερ – Αντβέρπ 0-2
Τότεναμ – Λουντογκόρετς 4-0

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Αντβέρπ 9 (5-2)
2. Τότεναμ 9 (10-2)
3. Λίντσερ 6 (5-8)
4. Λουντογκόρετς 0 (5-13)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
Τότεναμ – Αντβέρπ
Λουντογκόρετς – Λίντσερ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Μαραντόνα τραγουδά το 'Χέρι του Θεού'

«Ο Θεός πέθανε» - Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον Μαραντόνα από τον διεθνή Τύπο

«Δεν θα τον φτάσω ούτε σε 1.000.000 χρόνια»: Οι 18+1 καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν ποτέ για τον Μαραντόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης