Europa League, Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-2 - Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα - Δείτε τα γκολ

Europa League, Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-2 - Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε βρεθεί να χάνει με 0-1 από την Αϊντχόφεν για να επικρατήσει με 4-1 κι οι Ολλανδοί έκαναν το ίδιο στο Phillips Stadion για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League - Ο Δικέφαλος έκανε ονειρικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 0-2 (4' Βαρέλα, 14' Τζόλης) για να μειώσει στο 20' ο Γκάκπο - Η PSV όμως στις αρχές του 2ου ημιχρόνου ήταν σαρωτικοί κάνοντας γρήγορα την ανατροπή με τους Μαντουέκε (51'). Μάλεν (53') - Όλα ανοικτά στη μάχη της πρόκρισης

5194507
Η παράδοση που θέλει τον ΠΑΟΚ να μην τα καταφέρνει επί ολλανδικού εδάφους συνεχίστηκε. Τι κι αν προηγήθηκε με 2-0 πολύ νωρίς στο ματς, με τα γκολ των Βαρέλα (4') και Τζόλη (13'). Η PSV τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του στη φάση των ομίλων και πλέον ο όμιλος έγινε άνω-κάτω, όπως ακριβώς ήταν και το ματς στο άδειο «Phillips Stadion», απ’ όπου για τρίτη φορά ο «Δικέφαλος» έφυγε με άδεια χέρια.

Οι «ασπρόμαυροι», πλέον, χρειάζονται νίκες με Γρανάδα (εντός) και Ομόνοια (εκτός) για να προκριθούν στους «32» του Europa League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7djlx4evfyx-sf)


Με εκπλήξεις η ενδεκάδα

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν άλλαξε τακτική προσέγγιση, επέμενε στο 4-3-3, μ’ έναν αμυντικό χαφ, το ρόλο του οποίου απόντος του ανέτοιμου Ντάγκλας Αουγκούστο είχε στο αποψινό παιχνίδι ο Χάρης Τσιγγάρας.

Κλείσιμο
Ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωρίζει καλά τον νεαρό μέσο και του εμπιστεύτηκε μια θέση στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ σ’ ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι. Παράλληλα, αποφάσισε να καλύψει το κενό του τραυματία Δημήτρη Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Χοσέ Κρέσπο και να ξεκινήσει με τους Βαρέλα και Ίνγκασον στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Οι Στέφαν Σβαμπ και Ομάρ Ελ Καντουρί είχαν περισσότερο δημιουργικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Αντόνιο Τσόλακ βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Άντρια Ζίβκοβιτς και Χρήστο Τζόλη στα δύο άκρα.

Για την PSV η επιστροφή του διεθνή (και αρχηγού της απόψε) Ντένζελ Ντάμφρις σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ ήταν τα καλά νέα για τον Ρότζερ Σμιντ, που δεν είχε διαθέσιμους τους Γκέτσε, Τόμας και Ιταχάρεν, όλοι τους βασικοί στον αγώνα της Τούμπας πριν από τρεις εβδομάδες.

Καλησπέρα και… χρόνια πολλά!

Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό για τον ΠΑΟΚ και τον εορτάζοντα Φερνάντο Βαρέλα. Ο Αφρικανός στόπερ την ημέρα των 33ων γενεθλίων του και στην 35η συμμετοχή στην Ευρώπη με την «ασπρόμαυρη» φανέλα βρήκε -έστω και από… σπόντα μετά το σουτ του Τζόλη- το δρόμο προς τα δίχτυα της PSV Αϊντχόφεν.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε από το 4’ μπροστά στο σκορ (0-1), έμοιαζε σίγουρο ότι η ολλανδική ομάδα θα πίεζε με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο «Δικέφαλος» ξαναχτύπησε στο 13ο λεπτό μ’ ένα γκολ πραγματική ζωγραφιά!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgwt6l05f5-sf)


Γκολ σκέτο ποίημα!
Ο Άντρια Ζίβκοβιτς πέρασε σαν… σταματημένο τον Μαντουέκε, γύρισε την μπάλα στον Στέφαν Σβαμπ και ο Αυστριακός με την όγδοη ασίστ του βρήκε τον Χρήστο Τζόλη, που αυτή τη φορά την έστειλε απευθείας για δεύτερη φορά στα δίχτυα της PSV για το 0-2!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dh2qh8byyp-sf)


Τα γκολ έπεφταν βροχή στο άδειο «Phillips Stadion». Στο 20’ μια στιγμή ολιγωρίας έφερε τον Γκάκπο σε θέση βολής και με το δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του 21χρονου Ολλανδού επιθετικού η PSV ξαναμπήκε στο παιχνίδι (1-2). Αν μάλιστα το σουτ του αρχηγού Ντάμφρις στο 25’ δεν περνούσε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, οι γηπεδούχοι θα είχαν φτάσει πολύ γρήγορα στην ισοφάριση.



Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμα του και να ανταποκριθεί στη δεδομένη πίεση της ολλανδικής ομάδας, που στοχευμένα οδήγησε το παιχνίδι στη δεξιά πλευρά της προκειμένου να χτυπήσει στην αδυναμία των «ασπρόμαυρων». Στο 42’ η PSV άγγιξε το 2-2 με το πλασέ του Μάλεν, όμως η επέμβαση του Ζίβκοβιτς ήταν σωτήρια για την ελληνική ομάδα.

Σε τρία λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Αϊντχόφεν να φτάνει στην ισοφάριση (2-2) πληγώνοντας τον «Δικέφαλο» και πάλι από την αδύναμη πλευρά του. Από τα δεξιά ο Γκάκπο αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός και ο Μαντουέκε ο σκόρερ στο 50ο λεπτό. Και μέσα σε δύο λεπτά ήρθε η απόλυτη ανατροπή για την PSV. Ο Ζίβκοβιτς είπε όχι στο σουτ του Ζάχαβι, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο σουτ του Μάλεν που σε άδεια εστία έγραψε στο 53’ το 3-2.



Με τους παίκτες του Γκαρσία να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα, το έργο των γηπεδούχων φαινόταν πολύ εύκολο και από τύχη δεν είχαμε και τέταρτο γκολ στο πολύ κακό διάστημα των φιλοξενούμενων. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έριξε στο ματς πρώτα τον Μουργκ, αντί του Τζόλη, και τους Αουγκούστο, Σφιντέρσκι στη συνέχεια, αντί των Τσιγγάρα και Τσόλακ, σε μια προσπάθεια να πατήσει καλύτερα ο «Δικέφαλος» στη μεσαία γραμμή και να μπορέσει να αντιδράσει.

Στο τελευταίο τέταρτο η PSV έριξε ταχύτητα, θέλησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει μπροστά προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως, δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μια φάση που θα ανησυχούσε την ολλανδική άμυνα.



MVP: Ο Γκάκπο με ένα γκολ και μια ασίστ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των νικητών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το πάλεψε ο Φερνάντο Βαρέλα που εκτός από το γκολ ήταν θετικός στο αμυντικό κομμάτι σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του. Το ίδιο και ο Α. Ζίβκοβιτς, όσο είχε δυνάμεις.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακός σε ένα ακόμα παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός ο Αντόνι Τσόλακ.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν το λες γκάφα, αλλά μια δεδομένη αδυναμία του Κρέσπο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αριστερού μπακ. Οι παίκτες της Αϊντχόφεν το διάβασαν και χτύπησαν εκεί δημιουργώντας και τα τρία γκολ από τη δική του πλευρά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λετονός Αντρις Τρεμάνις και ο βοηθός του κάνουν λάθος στη φάση που η Αϊντχόφεν σκοράρει με τον Μάλεν, καθώς ο Ολλανδός επιθετικός καλυπτόταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο «Δικέφαλος» δεν τα κατάφερε ούτε και τώρα επί ολλανδικού εδάφους παρότι προηγήθηκε με 2-0. Η PSV κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες των «ασπρόμαυρων» και σ’ ένα καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ τρίλεπτο η PSV έφτασε στην ανατροπή και άφησε την ελληνική ομάδα να θέλει νίκες με Γρανάδα (εντός) και Ομόνοια (εκτός) για να περάσει στους «32».

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι, Μαξ, Ροζάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε (78’ Ζούνιορ), Γκάκπο, Ζάχαβι (71’ Χέντριξ), Μάλεν (93’ Λεντέσμα).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο (85’ Ουαγκέ), Τσιγγάρας (69’ Αουγκούστο), Ελ Καντουρί (85’ Μπίσεσβαρ) Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58’ Μουργκ), Τσόλακ (69’ Σφιντέρσκι).


www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης