ekloges_wra_alitheias_art

Ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα οι κάλπες για τις τριπλές εκλογές - Μεταξύ 9 και 10 μ.μ. το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα - Διαφορά 6,5-7 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. και «ρεύμα» για το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Αγωνία σε όλη την Ευρώπη για τα ποσοστά των «ευρωσκεπτικιστών» και τον πολιτικό σεισμό που μπορεί να προκαλέσουν

Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες, για τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, με όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα να συγκλίνουν στο ότι η Νέα Δημοκρατία θα έρθει πρώτη, με διαφορά 6,5-7 ποσοστιαίων μονάδων.

Το ενδιαφέρον όλων πλέον στην Ελλάδα εστιάζεται στο κατά πόσον το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, επισπεύδοντας ενδεχομένως και τις εθνικές εκλογές, κάτι που έχει αφήσει ανοικτό και ο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε όλη την Ευρώπη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς θεωρούται οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών, καθώς αρκετές προβλέψεις κάνουν λόγο για επικείμενη άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και υποχώρηση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γηραιά Ήπειρο.
Στην Ελλάδα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής επιβεβαίωσαν ότι η Ν.Δ. προπορευόταν όλο το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας ότι η διαφορά της Ν.Δ. παγιοποιείται, ενώ ανέδειξαν και μια άνοδο μικρών κομμάτων τις τελευταίες ημέρες, κυρίως του ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο οι δημοσκόποι λένε ότι ανέπτυξε σημαντική δυναμική τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Μεταξύ 9 μ.μ. και 10 μ.μ. το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Γύρω στις 21:00-22:00 θα έχουμε το πρώτο ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα με βάση την εκτίμηση, όπως σημείωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της Singular Logic, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως επεσήμανε, «είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία με τρεις κάλπες. Έχει προβλεφθεί μια φυσιολογική ροή για τις ευρωεκλογές, και για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Μετά τις 21:00 και προς τις 22:00 θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση, αρχικά για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις περιφερειακές και όπου χρειαστεί για τους δήμους». «Πρώτα θα δώσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έχει το πολιτικό μήνυμα. Θα δώσουμε εκτίμηση σε 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Marc για τον ΑΝΤ1 και της MRB για το Star έδειξαν προβάδισμα για τη ΝΔ κατά 7 και 6,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Παράλληλα, όμως, διαπιστώνεται αύξηση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι απίθανο κάποιο από αυτά να καταφέρει να κερδίσει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ΜΕΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη, που τις τελευταίες ημέρες, όπως διαπίστωσαν οι δημοσκόποι αναπτύσσει σημαντική δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 στις 15 Μαϊου το ΜΕΡΑ25 λάμβανε 1,2%, ενώ στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 20-23 Μαϊου λαμβάνει ποσοστό 2,1%.
Το συνολικό ποσοστό των κομμάτων με ποσοστό κάτω του 3% στη συγκεκριμένη έρευνα φθάνει το 13,3, ενώ σε ποσοστό 12,2 οι πολίτες απάντησαν ότι δεν είχαν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.
Στη δημοσκόπηση της Marc η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταφέρνει να υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο.

Αντίστοιχα, προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Σύμφωνα με την MRB η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.

Η MRB κάνει τρία σενάρια αναγωγών. Στο πρώτο, με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φθάνει τις 7,2 μονάδες. Στο δεύτερο σενάριο, με αναγωγή βάσει του κόμματος προέλευσης η διαφορά μειώνεται στις 5 μονάδες, ενώ στο τρίτο σενάριο, που γίνεται σύνθεση των δύο προηγούμενων αναγωγών τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά σε κατώτερες και μέγιστες τιμές:


ΝΔ: 28,8 - 34,6
ΣΥΡΙΖΑ: 22,9 - 28,3
ΚΙΝΑΛ: 6 - 9,2
ΧΑ: 5,2 - 8,2
ΚΚΕ: 5,1 - 8,2
Αντίστοιχα, τα μικρότερα κόμματα σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση λαμβάνουν:
Ενωση Κεντρώων: 2,5
Το Ποτάμι 2,4
Ελληνική Λύση 1,9
ΜΕΡΑ25 1,8
Οικολόγοι Πράσινοι 1,7
Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,4
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4
Πλεύση Ελευθερίας: 1,1
Άλλο κόμμα: 5,5%
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (263)

Πέτρος

Έχουμε να φάμε κεφτέδες αύριο κάτσε καλά μιλαμε...

Μπλατζος Ευαγγέλος

Η διαφορά θα αγγίξει τις 8 ποσοστιαίες βάσεις. Η αλλαγή η πολιτική είναι σίγουρη. Τα λάθη του κυρίου Τσίπρα πολλά. Ενισχυμένο ιδιαίτερα θα βρεθεί και το Κίνημα Αλλαγής.

Μ.κλεφτοΠΑΣΟΚ

καλα εμεις μη σου πω θα πιασουμε μεχρι και 4% εχουμε ρευμα μπαζουμε απο παντου

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η ΝΔ παρεδωσε το Σεπτεμβρη του 2009 ΑΕΠ 240 δις και Χρεος 290 δις και ο Τσιπρας εχει σημερα την Οικονομια με ΑΕΠ 175δις και Χρεος350 δις Ποιά απο τις δυο αυτες οικονομιες στεκει καλυτερα στα ποδια της και ποιά απο τις δυο θεωρεις χρεοκοπημενη; Αν πχ ησουν Τραπεζα και οι οικονομιες αυτες επιχειρησεις(οχι φυσικα με δις) εσυ ποια απο τις δυο θα χρηματοδοτουσες με περισσοτερη σιγουριά;; Και μη μασας αλλο σανο!

Σήμερα κάποιοι θα είναι με μισθό 22.000 ευρω

Και ολοι εσείς που γράφετε θα συνεχίσετε να είστε μπατηρια,,, που γράφουν στο πρωτο θέμα.

Όμηρος

Ένας είναι ο Αλέξης !!! Ο Αλέξης Παπαχελάς φυσικά. !! Φανταστείτε να βάλουμε σε μία ζυγαριά, από τη μία τον Αλέξη Παπαχελά και από την άλλη τον Αλέξη Τσίπρα !!!! Καμία σύγκριση φυσικά δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα στους δύο !!!

Δάσκαλος

Όλοι αύριο με τον Κυριάκο είμαστε !! Τόν Κυριάκο Βελόπουλο φυσικά !!!

@ Δάσκαλος.

Προτιμώ το πρωτότυπο (ΛΑΟΣ) παρά το κακέκτυπο

877

Κανονίστε πάλι απροσαρμοστα Βαλκάνια γίδια να ψηφίσετε ότι σας μοιάζει κοιτώντας στον καθρέφτη. Οι ψήφοι σας έχουν διαλύσει τη χώρα. Ψηφίστε επιτέλους χρήσιμα άτομα με αποδεδειγμένη μόρφωση, παιδεία, ένσημα. Δεν είναι η χώρα καφετέρια που λέτε τα γκομενικα σας, Ούτε έχουμε όλοι πια διάθεση να τρώμε Στη μάπα το κάθε αουγκανο αμόρφωτο η αριστερό κροισο που δεν έχει δουλέψει 5 λεπτά στη ζωή του. Ξυπνάτε ζώα

kyriakos

Συμπατριώτες μου. Ελληνες, συμμέτοχοι της Ελληνικής παιδείας. Η χώρα μας βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Έχουμε μπει σε σπιράλ θανάτου. Είμαστε στον δρόμο χωρίς επιστροφή. Κάναμε λάθη. Μπήκαμε σε κανάλι. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Με κόπο και αυτοθυσία. Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά εμείς μπορούμε. Δεν ταιριάζει στην ψυχή μας αυτή η παρακμή. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε στα παιδιά μας ότι τα καταστρεψαμε εν γνώσει μας. Μερικοί από εμάς ένιωσαν τα χτυπήματα των μνημονιων πιο έντονα. Άλλοι άκουσαν τις σειρήνες. Το να φανείς αδύναμος μπροστά στις σειρήνες είναι μεμπτό αλλά είναι και ανθρώπινο. Ο Οδυσσέας, αυτός ο πατριώτης που τα έζησε όλα, είπε "δέστε με γιατί δεν θα αντέξω τον πειρασμό" αφου ήταν κι αυτός άνθρωπος σαν κι εμάς. Συντομα, θα χρειαστεί να διαλέξουμε. Ο δρόμος χωρίς επιστροφή, η πορεία προς την κατάπτωση και την εθνική ντροπή, οι εποχές της ταπεινωσης και της ανυποληψιας κρατάνε αιώνες και η αποσύνδεση από αυτές τις καταστάσεις χρειάζεται θυσίες. Αίμα και αιώνες ντροπής κι έλλειψης αξιοπρέπειας. Ας απαιτήσουμε από τους εαυτούς μας την αυτοθυσία και την αυτοπειθαρχία που θα μας κάνει και πάλι άξιους. Ας επιλέξουμε το δρόμο της αρετής. Τον δύσκολο δρόμο που μάθαμε ως καθήκον από τότε που ήμασταν παιδιά.

@

Προτείνω, να παρακολουθήσετε τα ποσοστά του κόμματος ισότητας ειρήνης και φιλίας (ΚΙΕΦ-DEB). Καθώς και σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014.

Καρανικας

Αντε ρε παιδιά να βάλουμε ένα χεράκι ... δεν αντέχω να γυρίσω πάλι στο σερβίρισμα... καλόμαθα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης