Ξαφνικά υπαινιγμοί για πρόωρες εκλογές από Τσίπρα-Βερναρδάκη

tsiprass_vernard_arthroos1

Αν τα μέτρα αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοιχτά, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ - Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, είπε και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της Κυριακής άφησε ο Αλέξης Τσίπρας μερικά 24ωρα μετά τον αντίστοιχο υπαινιγμό που έκανε ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το δίλημμα που θέτει για έγκριση ή απόρριψη των μέτρων που έχει εξαγγείλλει και εφαρμόζει, ανέφερε ότι «με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουμε σε μία συζήτηση η οποία δεν μπορώ να πω πού θα καταλήξει, αλλά τελικά όλα θα κριθούν στις εθνικές κάλπες».

Είναι αδιευκρίνιστο αν οι δηλώσεις Τσίπρα αποτελούν πολιτικό΄ελιγμό ή μπλόφα του Αλέξη Τσίπρα για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δελεάσει τους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ή αν πρόκειται για παραδοχή της επερχόμενης ήττας που υποδεικνύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις και προαναγγελία άμεσων πολιτικών εξελίξεων.

Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ


Η συζήτηση που αφορούσε τις εκλογές ξεκίνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε σχετικη έρωτηση:

«Θέλω να σας απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος.

Διότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα να είναι αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές λίγους μήνες πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα να ζητά επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της κυβέρνησης και της πολιτικής της και εμείς να έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο οικονομικό για το 2019 και το 2020 που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια λιτότητας δίνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας, είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος μπορεί να μην ψηφίζει για κυβέρνηση αλλά ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο και τις πολιτικές με τις οποίες θα κυβερνηθεί ο τόπος. τα επόμενα χρόνια και πόσο μάλλον όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει αναπτύξει το δικό του πολιτικό σχέδιο ή κατά λάθος ή εξ επίτηδες, αυτό είανι ένα θέμα που θα κρίνει η ιστορία, και έχει αναδείξει το δικό του πολιτικό σχέδιο.

Άρα, λοιπόν, εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό "ξέρετε δεν τρέχει και τίποτα όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα". Εγώ λέω με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και επίγνωση του τι σημαίνει αυτό που λέω ότι στο βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο της εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα, την 13η σύνταξη, τη μείωση της φορολογίας και το 2019 και το 2020, αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού σε αυτά τα μέτρα θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω και θα είναι και βέβαιο ότι ό,τι και αν γίνει στις εθνικές εκλογές θα έχει κατοχυρωθεί η έγκριση του ελληνικού λαού σε αυτά. Αν αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοιχτά».

«Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Έχει πολύ μγάλη διαφορά. Σε 3 μήνες θα βγει ο πρωθυπουργός. Ή θα επανεκλεγώ εγώ ή θα εκλεγεί άλλος. Αλλά το πολιτικό σχέδιο το οποίο παρουσιάσαμε, αν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, τη δύναμη την επόμενη ημέρα, όχι μόνο να μην το αμφισβητήσει κανένας Βέμπερ, κανένας Ρέγκλινγκ, κανένας τραπεζίτης, κεντρικός ή μη κεντρικός, αλλά σημαίνει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

«Μόνο νίκη αλλιώς όλα στο τραπέζι λέτε» επέμειναν οι δημοσιογράφοι με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά:

«Η νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα δώσει τη δύναμη τόσο να νομιμοποιηθούν όσο και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερα. Σας είπα, θα υπάρχουν περιθώρια για μέτρα στήριξης και θα μου δώσει και τη δύναμη να αποτρέψω την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τη χώρα της εκλογής Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν».

«Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας τίθεται σε αμφισβήτηση το σχέδιο αυτό γιατί δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση» παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι με τον πρωθυπουργό να απαντά:

«Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξης της ΝΔ που θέλει να ακυρώσει αυτά τα μέτρα επαναλάμβάνω ότι μπαίνουμε σε μια συζήτηση η οποία δεν μπορώ να πω ότι που θα καταλήξει. Μπαίνουμε σε μια περιπέτεια. Αλλά η τελική κατάληξη μην έχετε αμφιβολία θα είναι στις εθνικές κάλπες οι οποίες είναι προγραμματισμένες στο τέλος της τετραετίας».

Η δήλωση Βερναρδάκη

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη του στο κανάλια ITV των Ιωαννίνων επίσης δεν είχε αποκλείσει πολτικές εξελίξεις τον Ιούνιο.

Ο διάλογος που είχε ο κ. Βερναρδάκης με τον δημοσιογράφο είχε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;

Βερναρδάκης: Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική.

Η επίμαχη δήλωση στο 11:10

Χ. Βερναρδάκης: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο - ITV Ειδήσεις - 20/05/2019

ΣΧΟΛΙΑ (275)

Public Issue 25 Σεπτεμβριου 2015 υτοαξιολογηση

Ωστόσο, η εκτίμηση παρουσίασε και ορισμένα προβλήματα: Υποεκτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ (2,5%) και ταυτόχρονα υπερεκτίμησε τη ΝΔ (2%). Ως αποτέλεσμα, υποεκτίμησε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Για μια ακόμη φορά πρέπει να επισημανθεί το συχνό λάθος που γίνεται από τα ΜΜΕ στην αξιολόγηση των δημοσκοπήσεων: οι δημοσκοπήσεις δεν προβλέπουν διαφορές, αλλά ποσοστά. Η αξιολόγηση της ακρίβειας των ερευνών, με βάση τη διαφορά 1ου – 2ου κόμματος (την περίφημη «ψαλίδα») βρίσκει εφαρμογή μόνο σε απολύτως δικομματικά συστήματα, όπως π.χ. των ΗΠΑ. Η διαρκής άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την Πέμπτη (3 ημέρες πριν τις εκλογές) οδηγεί στην υπόθεση, ότι, η υποεκτίμηση της διαφοράς οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στην αδυναμία της έρευνας να καταγράψει τη τάση των τελευταίων 3 ημερών. Επίσης, υπερεκτιμήθηκε το ΠΑΣΟΚ (1,7%). Για τα 3 μικρότερα κόμματα (ΑΝΕΛ, ΕΚ και ΛΑΕ), η πρόβλεψη των ποσοστών είναι πολύ δυσκολότερη και επηρεάζεται περισσότερο από το περιθώριο σφάλματος. Αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι σε ένα δείγμα 1009 ατόμων, με αδιευκρίνιστη ψήφο 24% (όπως στη τελευταία προεκλογική δημοσκόπηση της PI), η μισή μονάδα (από 2,5% σε 3%), η οποία μπορεί να καθορίσει την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, αναφέρεται σε 2-3 άτομα!

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

Τού είπαν οι αναλυτές του ότι η διαφορά με την οποία θα χάσει στις Ευρωεκλογές θα διπλασιαστεί έτσι καί πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο,καί τρέχει να προλάβει την απόλυτη καταστροφή. Αλλά το παλούκι δεν θα το γλιτώσει.

νικ

ψηφο σε κανεναν απο τους δυο ουτε στον τσιπρα που το κομμα του ειναι στην πρωτη γραμμη του πολεμου δεκαετιες τωρα εχοντας θεση συνειδητα απεναντι την ιστορια,την πιστη μας και τις παραδοσεις,δηλαδη οτι καλο εχει βγαλει ο τοπος ουτε ομως και στον μητσοτακη,που οχι μονο δεν ξερει τι θα πει να παλευεις να βγαζεις τα προς το ζην,αλλα ως ειθισται με αυτην την κατηγορια των ανθρωπων,ειναι φιλελευθερος μεχρι το μεδουλι. βρειτε εναν εντιμο ανθρωπο,συνειδητοποιημενο χριστιανο,πατριωτη(αλλα οχι εθνικιστη,να μισει τον ντουνια),μορφωμενο με δεξιοτητες,που να ξερει τι σημαινει μεγαλωνω και προσπαθω να επιβιωσω στην ελλαδα του 21 αιωνα. υπαρχουν τετοιοι,αδιαφορο αν πολλοι που ψηφιζουν βασει του τι θα δειξει το εκαστοτε καναλι ή κρινοντας μονο απο το προσωπικο τους συμφερον δεν τους ψηφιζουν ή δεν τους ξερουν καν

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

Οι βαθιές αναλύσεις είναι για το καφενείο .Η ουσία είναι ότι αν θες να απαλλαγείς από τους νεομπολσεβίκους του Τσίπρα πρεπει να ψηφίσεις Μητσοτάκη.όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε.

naso

ΟΧΙ!!! Εκλογές νωρίτερα και θα μας στερήσουν την διπλή χαρά της ελληνικής τηλεόρασης του θεϊκού τελεμαρκετιγκ μαζι με πολιτικές διαφημίσεις και προώθηση παρανοικων υποψηφίων?!? ΛοΛ Στέρηση της ευτυχίας των αρχιαπατεώνων υποψηφίων τοπικής αυτοδιοίκησης αντικατάστασης λαμπτήρων τύπου led?!? ΛοΛ Ελεύθερα Ψηφίστε παλαβούς και τσαρλατάνους και σταθερότητα της παγκόσμια ξακουστης παραδοσιακής διαχρονικής διαφθοράς και υποσχόμαστε κατοχή οικονομικό εγκλωβισμό υπερφορολογηση κανένα πλειστηριασμό για τους μερακλήδες και παραμύθι με το τσουβάλι!

Πορκυ

Κοτζια ο Συριζα ειναι Εμπολα

Εύη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΣΓΟΥΡΟΣ. Η καλύτερη απάντηση σε Τσίπρα και Δούρου.

ΕΛΛΗΝΑΣ_ΣΚΕΤΟ

καλα μνημονια και χαρατσια στο σπιτι σου (το μονο που εχεις να πεις ισως για μερικες σαν εσενα.. που ακομα θελουν ΝΔ)

Ακης

Χαζος ειναι να μην κανει αμεσως εκλογες,η ΝΔ θα ειναι διαλυμενη και σε διαδικασια για αναδειξη νεου αρχηγου μετα το στραπατσο που θα εχει φαει στις ευρωεκλογες,που θα ξαναβρει καλυτερη ευκαιρια για μια ανετη νικη

ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

Καί ίστερα ξυπνησες.Καλοφάγωτος ο Σανός.

ΚΩΣΤΑΣ

Mετα τα πολλα ψεμματα τωρα και κουτοπονηρος λαικιστικος εκβιασμος για τις μαζες.Αμα χασω θα παω σε εθνικες εκλογες και θα βγει ο ΚΥΡΙΑΚΟς και θα κοψει ολα τα μετρα που εγω εφερα.EINAI ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ( ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ) ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟ-ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Τρολ δημοσκοπων

Ο παράγοντας που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, είναι η «ψευδής δήλωση πρόθεσης ψήφου» ενός μεγάλου αριθμού πολιτών. Άνθρωποι που ενδεχομένως και το 2015 είχαν πράξει το ίδιο (εκδικούμενοι με τον δικό τους τρόπο τα -δήθεν αντικειμενικά- δημοσιογραφικά φερέφωνα), αλλά και πολλοί ακόμα που αισθάνονται τώρα ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, συμμετέχουν στα πολιτικού περιεχομένου τηλεφωνικά γκάλοπ λέγοντας ψέματα. Μάλιστα, το ψέμα είναι απολύτως συγκεκριμένο και προσανατολισμένο· πολίτες που προτίθενται να (ξανα)ψηφίσουν τον «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν «Νέα Δημοκρατία»· ένα στοιχείο που για την Επιστήμη τής Στατιστικής έχει τρομακτική δυναμική και εύκολα μπορεί να φέρει τα «πάνω» κάτω.

ΑΡΑ...

Κατεγραφαν την ΑΛΗΘΕΙΑ όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις!!! Τότε γιατί ουρλιάζετε μαζί με τον Τσίπρα ότι είναι fake;;;

Nikos

Δηλαδή όπως μας τα λες, τα ΜΜΕ λένε την αληθεια και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για ακόμα μια φορά ψεματα!!!

Κώστας

Ο Τσίπρας ανακατεύει την τράπουλα και κάνει παιχνίδι ενω ο κουλης ακολουθεί ασθμαίνοντας.Είναι σίγουρο οτι η διαφορά έχει μειωθεί στις 3 με 5 μονάδες,οπότε έχει ήδη αποφασίσει να κάνει εκλογές τον Ιούνιο.Το εκλογικό σώμα βλέπει ότι η νδ είναι ένα κόμμα με 4-5 αρχηγούς ενω ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος στον ΣΥΡΙΖΑ ,παίρνοντας αποφάσεις χωρίς να έχει τα βαρίδια που έχει ο κουλης.

Σωκράτης

Και στη φυλακή, την τράπουλα θα ανακατεύει. Μην ανησυχείς.

Ξεφτιλισμενος Αριστερός σχολιαστής Πρώτου Θέματος

Και πολιτικός αναλυτής ο συριζοπειναλας επιδοματακιας! Χα χα χα χα χα!

V

Κωστάκη, να τα λες σωστά: Στο ΠΑΣΟΚ είναι αρχηγός. Τα ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά... σφύριζα είναι για κάναν σανοφάγο.

Vat justo sari

Πωπω μεγάλε. Το σκέφτηκες πολύ αυτό; Ο τσιπρας λέει, δεν έχει βαριδια... ενώ η ΝΔ έχει πολλούς αρχηγούς... Χαχαχα καλά κλαίω. Τι άλλο θα σκεφτείτε; Πολύ κλαμα Ε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18