Αβραμόπουλος: Επιχειρησιακή και οικονομική βοήθεια στην Κύπρο για τους μετανάστες

Αβραμόπουλος: Επιχειρησιακή και οικονομική βοήθεια στην Κύπρο για τους μετανάστες

Το θέμα των μεταναστατευτικών ροών καθίσταται δύσκολο να διαχειριστεί, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης

4737804
Η Κύπρος βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση τον τελευταίο καιρό στο μεταναστευτικό, ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι η Λευκωσία δεν είναι μόνη της και ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό της».

Μιλώντας μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στη Λευκωσία, παρουσία του Κύπριου υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα δίκαια αιτήματα της Κύπρου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας και μετανάστευσης.

Πρακτική, επιχειρησιακή και οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο υποσχέθηκε ο κ. Αβραμόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι αυτές τις ημέρες φτάνουν στην Κύπρο κοινοτικοί αξιωματούχοι της Europol, της Υπηρεσίας Ασύλου και της Ευρωπαϊκής Συνοριοακτοφυλακής «ώστε με γρήγορους ρυθμούς να ρυθμίσουμε αποτελεσματικά όλα αυτά τα ζητήματα».

Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως οι ροές αυξάνονται συνεχώς «σε σημείο που καθίσταται πολύ δύσκολο να γίνουν διαχειρίσιμες», ενώ είπε ότι τους πρώτους μήνες του 2019 οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 1.000 το μήνα.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο πρόβλημα των ροών από τα κατεχόμενα, ενώ είπε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα ακόμη Κέντρο Φιλοξενίας.

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, πέραν της επίλυσης του Συριακού, η λύση βρίσκεται «σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαχείρισης μιας Κοινής Μεταναστευτικής Πολιτικής στα πλαίσια του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου». Επ’ αυτού είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πάρα πολλές προσπάθειες, οι οποίες όμως προσκρούουν σε θέσεις κρατών μελών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης