Κυπριακό: Η Λευκωσία χαιρετίζει τη συμφωνία Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για διαβουλεύσεις

Κυπριακό: Η Λευκωσία χαιρετίζει τη συμφωνία Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για διαβουλεύσεις

«Το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης - Στις 12 Απριλίου οι συνομιλίες  

katr
Σημαντική εξέλιξη και προς την ορθή κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας , συμφώνησαν την έναρξη διαβουλεύσεων στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα, για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο και «θεωρούμε σημαντικό ότι συμφωνήθηκε ότι η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 12 Απριλίου σε επίπεδο Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών και Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι πολιτικές διαβουλεύσεις και το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Είναι μια εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση, «όπως και κάποια συμβολικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τα οποία θεωρούμε ότι δύναται να βοηθήσουν στην ύπαρξη του κατάλληλου κλίματος».  

Σε ερώτηση για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με το λεκτικό συνέντευξης του κ. Κατρούγκαλου στο Anadolu ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «νομίζω ότι έδωσε διευκρινίσεις ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης