Ζαχαριάδης: Όσο ενοικιαζόμενοι οι βουλευτές που ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο όσοι πήγανε από την άλλη…

Ζαχαριάδης: Όσο ενοικιαζόμενοι οι βουλευτές που ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο όσοι πήγανε από την άλλη…

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι το φαινόμενο των «ενοικιαζόμενων» βουλευτών δεν εμφανίστηκε μόνον στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν θα μπούμε σε καμία περίπτωση σε λογική πολεμικής με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο» ανέφερε 

zaxariadis
Στις ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις αποδίδει το φαινόμενο των «ενοικιαζόμενων» βουλευτών ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ένα φαινόμενο που, όπως υποστήριξε, δεν ευδοκιμεί μόνον στο κόμμα του.

Μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «όσο ενοικιαζόμενοι και μεταφερόμενοι μπορούν να θεωρηθούν οι βουλευτές οι οποίοι ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο μπορεί και πρέπει να θεωρηθούν οι βουλευτές οι οποίοι πήγανε από την άλλη». Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε μετακινήσεις βουλευτών όπως ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Μάρκου, που προσχώρησαν στη ΝΔ, τον κ. Μπαργιώτα και Αχμέτ που προσχώρησαν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Ζαχαριάδης απέδωσε το φαινόμενο στις ευρύτερες ανακατατάξεις.

«Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος προσπαθήσει να ερμηνεύσει με μόνο κριτήριο τα συμφέροντα, δεν βλέπει τις πολιτικές ανακατατάξεις οι οποίες είναι υπαρκτές στη χώρα. Όπως η χώρα μπαίνοντας στα μνημόνια είχε μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις στους πολιτικούς και κομματικούς σχηματισμούς που συγκροτούσαν το πολιτικό τοπίο τότε, έτσι και τώρα που βγαίνει από αυτά και έλυσε και ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής και τώρα έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, εγώ τον προτείνω για όσκαρ πολιτικής διορατικότητας. Με αυτή την έννοια λοιπόν έχουμε αυτές τις μετακινήσεις και προς τη μία και προς την άλλη πλευρά και με αυτή την έννοια ο ελληνικός λαός θα ξεκαθαρίσει τη θέση του και τη στάση του τον Οκτώβρη του 2019, όταν θα λήξει συνταγματικά η θητεία αυτής της κυβέρνησης και μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί και το έργο της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε λογική πολεμικής με τον Καμμένο»

Παράλληλα, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, διευκρινίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε καμία περίπτωση σε μία λογική πολεμικής με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο. Είχαμε μία καλή, μία τίμια, μία σωστή συνεργασία, που πέτυχε τον βασικό της διακηρυκτικό της στόχο».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, η «πολιτική συνάντηση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ηταν αναμενόμενο να έχει ημερομηνία λήξης και ήταν ειδικού σκοπού, δεδομένων των διαφορών στα δύο κόμματα. «Την επόμενη ημέρα εμείς δεν θα αρχίσουμε να πυροβολάμε το παρελθόν, διότι αυτό δεν θεωρούμε ότι περιποιεί τιμής και σε εμάς. Ο καθένας όμως κρίνεται για το κόμμα του, για τον εαυτό του, για την πολιτική του, με τρόπο τον οποίο επιλέγει».


Ζαχαριάδης: Όσο ενοικιαζόμενοι οι βουλευτές που ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο όσοι πήγανε από την άλλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης