Ο Τσίπρας ανακοινώνει σε λίγο στη Βουλή κοινωνικό μέρισμα 710 εκατ. ευρώ για το 2018

Ο Τσίπρας ανακοινώνει σε λίγο στη Βουλή κοινωνικό μέρισμα 710 εκατ. ευρώ για το 2018

Το προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – Νέο επικοινωνιακό σόου προκειμένου να ενισχύσει το success story της κυβέρνησης

tsakalwwtos4
Πανηγυρικό κλίμα επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση καταθέτοντας τροπολογίες στην Βουλή που διανέμουν τα έσοδα από την σκληρή πολιτική λιτότητας και τα υπερβολικά πλεονάσματα που έχουν εξοντώσει την μεσαία τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν αργά χθες το βράδυ sms που τους ενημέρωνε πως σήμερα πρέπει να βρίσκονται όλοι στην Βουλή στις 10 το πρωί καθώς αναμένεται να μιλήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός όπως έχει κάνει και με άλλες τροπολογίες που υλοποιούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής επιχειρώντας να ενισχύει το success story της κυβέρνησης αυτή την φορά με την ρύθμιση για την διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατ. ευρώ.

Την ρύθμιση για το μέρισμα προανήγγειλε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μια ημέρα μετά την παραδοχή ότι οι στόχοι στους οποίους δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% εως το 2022 είναι προβληματικοί καθώς δημιουργούν λιτότητα, επιχείρησε να φορέσει το σκουφί του Αϊ Βασίλη  και να πείσει πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις τροπολογίες για την μείωση της φορολογίας κερδών επιχειρήσεων από το 29% στο 25% το 2022 και την μείωση του ΕΝΦΙΑ σε 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων (89%) απο 30% εως 10%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος:

3,5 εκατ. ιδιοκτήτες (60%) θα έχουν μείωση 30%
1 εκατ. ιδιοκτήτες (17%) μείωση 20%
500 χιλ ιδιοκτήτες μείωση 10%
troppp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης