Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

«Επιζήμια η παρουσία Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν», ανέφερε

tzanakopoulass
Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητά του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε ότι «το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους».

Σχολίασε ότι «με δεδομένο όμως τηνεκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία».

«Κατεύθυνση της κυβέρνησης η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Κλείσιμο
«Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θωρακίζει περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων και θέτει σαφείς κανόνες σε μέχρι σήμερα απολύτως αρρύθμιστα πεδία της αγοράς εργασίας» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι με βάση αυτό δημιουργείται μια νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία με αυστηροποίηση των προστίμων σε περιπτώσεις υποτροπής αλλά και με δυνατότητα έκπτωσης προστίμου μόνο εφόσον προσληφθεί άμεσα ο εργαζόμενος σε θέση πλήρους απασχόλησης.

Επίσης, αφορά την καθιέρωση αλληλέγγυας και εις ολόκληρον ευθύνη του αναθέτοντα το έργο, του εργολάβου και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων κατά την εκτέλεση ενός ανατεθειμένου έργου.

Ακόμη, εμπεριέχει και ρυθμίσεις για την πρακτική άσκηση και μαθητεία αλλά και για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων αλλά και ρυθμίσεις επί ασφαλιστικών θεμάτων. Έρχεται δε σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, την προστασία των εργαζομένων και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης.

«Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο διάστημα -και με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το Μνημόνιο- να εντείνει τις παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέντοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που κάνει λόγο για το ξεπερασμένο οκτάωρο αλλά και τον ΣΕΒ που επιμένει να λειτουργεί με αμιγώς πολιτικά κίνητρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης