«Ξέχασε» τις... πενταροδεκάρες και τα έβαλε με τον Σεβαστάκη ο Φίλης

«Ξέχασε» τις... πενταροδεκάρες και τα έβαλε με τον Σεβαστάκη ο Φίλης

«Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση» είπε ο υπουργός Παιδείας, «καρφώνοντας» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Ξέχασε» τις... πενταροδεκάρες και τα έβαλε με τον Σεβαστάκη ο Φίλης
Άφησε τις «πενταροδεκάρες» και βάλθηκε να γίνει τιμητής της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο κ. Νίκος Φίλης.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγα λεπτά μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις δικές του δηλώσεις περι «ανεπαίσθητης» επιβάρυνσης των οικογενειών από την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά επέκρινε τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, που υποστήριξε ότι το μέτρο δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, εκτοξεύοντας το «καρφί» κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σαν να μην είχαν προηγηθεί οι δικές του ατυχείς αναφορές.

Κλείσιμο
«Ενδεικτική του ενδιαφέροντός μας για την ιδιωτική εκπαίδευση» συνέχισε ο υπουργός, «είναι η απόφασή μας να ξαναπεράσει η εποπτεία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Παιδείας από το Εργασίας»

Αναφορικά με το ζήτημα των Θρησκευτικών και την πρόθεσή του να περάσουμε σε διδασκαλία Θρησκειολογίας -όπως ανέφερε σε γραπτή του απάντηση, που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Φίλης είπε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε σε παρωχημένες αντιλήψεις, που αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως κατηχητικό. Όμως, δεν θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις, οι οποίες, αντί να λύνουν, πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα... δεν προχωράμε σε βήματα που δεν έχουμε σχεδιάσει» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης