“Ναι σε όλα” στο υπουργικό συμβούλιο…

“Ναι σε όλα” στο υπουργικό συμβούλιο…

Καμία αντίρρηση για το ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ – Αποφάσεις για παράταση στα αυθαίρετα καθώς και για εξαιρέσεις από την εφεδρεία οδηγών στα τρένα

“Ναι σε όλα” στο υπουργικό συμβούλιο…
Σε κλίμα ομοφωνίας συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, , χωρίς αντεγκλήσεις, όπως στις προηγούμενες συνεδριάσεις, πράγμα που δείχνει ότι έπιασαν τόπο οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση “ρολάρει”».
Το κλίμα δεν επηρεάστηκε ούτε από το καυτό θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι οποίες, με βάση την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα είναι μεσοσταθμικά 9,2%.
Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ
αναλυτικά το ρεπορτάζ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πάντως, για το θέμα της ΔΕΗ οι υπουργοί κύριοι Χρυσοχοϊδης, Βορίδης και Ξενογιανακοπούλου με τις παρεμβάσεις τους ζήτησαν μια ευρεία συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ. Ο κ. Παπαδήμος αποδέχτηκε την πρότασή τους και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας για το θέμα των τιμολογίων επιχειρηματολόγησε υπέρ της αύξησης λέγοντας ότι εν όψει ιδιωτικοποίησης θα πρέπει η εταιρεία να μην αφεθεί στο έλεος της κρίσης.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου υπεγράφη πράξη νομοθετικού περιεχομένου , η οποία περιλαμβάνει σειρά «καυτών» ζητημάτων που συζητήθηκαν εκτενώς τους προηγούμενους μήνες στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου:

1.     Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

2.     Παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή έως το τέλος του 2012 το μέτρο της απόσυρσης για ΙΧ και ελαφρά φορτηγά

3.     Αναστέλλεται μέχρι 31 Μαρτίου 2012 η φορολόγηση της υπεραξίας μετοχών μέσω ΧΑ προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

4.     Παρατείνεται έως το τέλος του 2012 η καταβολή εφάπαξ παγίου ποσού φόρου κατά τη μεταβίβαση αδείας κυκλοφορίας σε τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ΚΤΕΛ και λεωφορεία που ανήκουν στον ΟΑΣΘ.

5.  Αναβάλλεται για 6 ή 12 μήνες η επιβολή του ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

6.     Ρυθμίζονται θέματα της εφεδρείας και του μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα για τις ΔΕΚΟ προωθείται ρύθμιση που διασφαλίζει ότι το μεσοσταθμικό πλαφόν για αμοιβή 1.900 ευρώ το μήνα να μην οδηγεί σε μείωση αποδοχών μεγαλύτερη του 65% των αποδοχών που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στις 31Δεκεμβρίου 2009

7.     Εξαιρούνται από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα συγκεκριμένες ειδικότητες και κλάδοι των ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

8.     Ανατίθεται σε νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εκτέλεση του PSI

9.     Χωρίς πιστοποιητικό καταβολής του ΕΤΑΚ θα γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων και το 2012

10.     Ανατίθεται σε ελεγκτικές εταιρίες και δικηγόρους το έργο της ανεύρεσης περιουσιακών στοιχείων οφειλετών

11. Με κατεπείγουσα διάταξη οι αναθέσεις της αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου σε συμβούλους θα μπορεί να γίνεται από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας.

Τέλος το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών και των δικηγόρων θα περιληφθεί στο προσεχές πολυνομοσχέδιο.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως έχει ξεκινήσει επαφές με υπουργούς με τους οποίους έχει εντοπίσει τα περιθώρια διαρθρωτικών αλλαγών στη ελληνική οικονομία, αλλά και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Ως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί οι μεταρρυθμίσεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. H νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα αφορά θέματα όπως οι επενδύσεις, το αναπτυξιακό περιβάλλον και τα ανοιχτά επαγγέλματα.

Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης στην παρέμβασή του θεώρησε «ανοίκειο απέναντι στην ολομέλεια της Βουλής» η δυνατότητα σύστασης δικηγορικών εταιρειών μεταξύ δικηγόρων από διαφορετικούς Συλλόγους να γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αφού λίγους μήνες πριν η Βουλή είχε ψηφίσει να μην επιτρέπεται. Επίσης ο κ. Ξυνίδης διαφώνησε με την τρίτη συνεχή παράταση της αναβολής της φορολόγησης των διαφημίσεων των media.

Αντίθετα πρότεινε αν επιθυμεί η κυβέρνηση να το καταργήσει να το κάνει μέσω της Βουλής με νόμο. «Την ώρα που συζητούμε τη ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, δεν μπορεί να υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε εταιρείες των ΜΜΕ».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος σημείωσε με νόημα, μετά την απόφαση για εναρμόνιση της χώρας μας με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για το περιβάλλον, πως η οικολογία είναι η ιδεολογία αυτής της κυβέρνησης.      
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης