Το «κοινωνικό μέτωπο» Κασσελάκη: O Σπηλιωτόπουλος, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι σύντροφοι - σχολιαστές

Το «κοινωνικό μέτωπο» Κασσελάκη: O Σπηλιωτόπουλος, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι σύντροφοι - σχολιαστές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής - Αύριο το πρωί θα επισκεφτεί τη Βαρβάκειο Αγορά, για να αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας για την Κέρκυρα, όπου θα περάσει το Πάσχα

kasselakis23
Μηνύματα προς πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης χθες, Μεγάλη Τρίτη, καθώς η επάνοδός του από την ναυτική περιοδεία συνοδεύτηκε με εντυπωσιακές κινήσεις εμπλουτισμού του επικοινωνιακού επιτελείου του, αλλά και με τροχιοδεικτικές βολές προς το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά την καταλλαγή των ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση, ενώ δεν απέφυγε να τοποθετηθεί εμμέσως και για τα εσωτερικά της Κουμουνδούρου, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις «εκμυστηρεύσεις» του, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Οι σύντροφοί μου σχολιάζουν πολλά πράγματα και οι αντίπαλοί μου σχολιάζουν πολλά πράγματα. Εγώ δεν πρόκειται ν’ αλλάξω» διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς για την ιστορία της βάφτισής του την οποία χαρακτήρισε «ρομαντική», ενώ τοποθέτησε πολιτικούς φίλους και εχθρούς στην ίδια πλάστιγγα, αυτή των σχολιαστών, δείχνοντας την ενόχλησή του. «Θα είμαι μέσα στην κοινωνία, θα είμαι ο εαυτός μου και θα βγάζω ξεκάθαρες ρηξικέλευθες προτάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν επειδή δεν έχουμε κανένα κόλλημα με κανένα συμφέρον, με κανένα μηχανισμό» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης, τη στιγμή που προσωπικές επιλογές προσώπων και στάσεων, όπως αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», προκάλεσαν αμηχανία τις τελευταίες μέρες στα ενδότερα του κόμματος.

Αμήχανος, ωστόσο, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χθες μιλώντας στον ALPHA, με αφορμή την είσοδο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό του επιτελείο. Σε ερώτηση για την «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, «δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτικά στελέχη, είτε είναι επαγγελματίες σε κάποιο χώρο της Πολιτικής Επιστήμης» υποστήριξε από πλευράς του ο κ. Κασσελάκης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0xavatud8vd)


Στο ίδιο μήκος κύματος, επανέλαβε πως «δεν σχολιάζω, είτε πρόκειται για συμβούλους είτε για εργαζομένους της Κουμουνδούρου. Όπως θες πες το. Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου», κρατώντας εμφανώς αποστάσεις. Μάλιστα, «το μόνο σίγουρο είναι επικοινωνιολόγο, προσωπικά, δεν νομίζω να έχω ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως χαράσσει μόνος του την επικοινωνιακή του στρατηγική, αν και εξήγησε πως «ένας κούκος δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα». «Βεβαίως δίνει μια κατεύθυνση, αλλά ο ρόλος είναι να υπάρχει ένα πραγματικά κοινωνικό μέτωπο και την επόμενη μέρα, το οποίο θα μπορέσει σαν μια μεγάλη ομάδα να κυβερνήσει τη χώρα», όπως σημείωσε.

Παρά την προσπάθεια οικοδόμησης ενός αρραγούς «κοινωνικού μετώπου», το οποίο θα κινείται μέχρι τις παρυφές της λαϊκής Δεξιάς, όπως διαφάνηκε και από την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ζήτημα της μονιμότητας στο δημόσιο, το οποίο έχει προβληματίσει, κατά πληροφορίες, και συνδικαλιστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι σημαντικό ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου αποδίδουν για εκείνον» παρατήρησε σχετικά, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «όχι. Δεν πρέπει να υπάρχουν αντίποινα για τους δημόσιους υπαλλήλους επειδή αλλάζει μια κυβέρνηση». «Είναι λάθος βάση το να λέμε ότι η μονιμότητα είναι το ζήτημα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα», συνέχισε, καταλήγοντας πως «ούτε είναι το ζήτημα να δίνουμε ένα μπόνους παραγωγικότητας σε όσους είναι φίλα προσκείμενοι στον ή στην υπουργό της ΝΔ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0xb778a6ont)


Εντύπωση, παράλληλα, προκάλεσε και η διακριτική απόσταση που τήρησε στη χθεσινή συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη δικαστική απόφαση για το Μάτι, λέγοντας ότι «πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ για τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό, κατά τη γνώμη μου», παρά το γεγονός ότι στους αθωωθέντες συμπεριλαμβάνεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0xanvedulqh)


Εκτός από τα εσωκομματικά μηνύματα, πάντως, κατηγορηματικός υπήρξε ο Στέφανος Κασσελάκης και απέναντι στις αιτιάσεις Ιεραρχών για το ζήτημα της ισότητας στο γάμο, απαντώντας στο ενδεχόμενο αντίδρασης του Μητροπολίτη Κέρκυρας στην παρουσία του στην Εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα πως «θα πρέπει να με διώξει ο ίδιος», για να προσθέσει πως «δεν κωλώνω σε τίποτα». Στην κατεύθυνση αυτή, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησε πως ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι στις άμεσες προτεραιότητές του, υπενθυμίζοντας παράλληλα με νόημα ότι «ο Αρχιεπίσκοπος με τον Αλέξη είχαν φτάσει σ’ ένα καλό σημείο σε αυτή τη συζήτηση και θα επανεκκινήσω αυτή τη διαδικασία».

Η συμφωνία με την Εκκλησία δεν ήταν η μόνη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης μνημόνευσε χθες τον προκάτοχό του, καθώς αποκάλυψε ότι «είχα πει στον Αλέξη, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ότι είμαι μέσα να τον βοηθήσω να ανανεώσουμε τα πάντα μέσα στο κόμμα». «Άρα είχε πολλή υποστήριξη ο Αλέξης μέσα στο κόμμα για να προχωρήσει στην ανανέωση που έπρεπε να γίνει και κανείς δεν τον πίεσε να αποχωρήσει», όπως συμπέρανε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «ήταν δική του απόφαση να επιτρέψει έναν καινούργιο αέρα να μπει ντε φάκτο με αλλαγή ηγεσίας και δική του επιλογή», περιγράφοντας δηλαδή ως υποστηρικτική τη δική του στάση του απέναντι στον προκάτοχό του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0xa4iove5ep)


Ακολουθώντας τα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει σήμερα το πρωί στεφάνι στη μνήμη των εκατοντάδων εκτελεσθέντων επί γερμανικής κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφτεί τη Βαρβάκειο Αγορά, για να αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας για την Κέρκυρα. Κατά την παραμονή του στο νησί των Φαιάκων, την Μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό έναν 30χρονο στην Παλαιά Εθνική οδό Βέροιας- Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο

Μέσος φόρος 825 ευρώ για 2 στους 10 που υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις, απεργία και στάσεις εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και πλοία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης