Παύλος Μαρινάκης: Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους

Παύλος Μαρινάκης: Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους

Δεν πρέπει να στοχοποιείται συνολικά η ΕΛ.ΑΣ, τρικ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για την ποινική διάσταση της γυναικοκτονίας, είπε ο Παύλος Μαρινάκης

pavlos-marinakis
Το μήνυμα ότι «θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας» στους Αγίους Αναργύρους «ώστε να δούμε αν έγιναν όλα όσα έπρεπε από υπηρεσιακής πλευράς κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο» έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Παρόλα αυτά, όπως είπε στον ΑΝΤ1, πέραν των τυχών ευθυνών που θα αποδοθούν αν υπάρχουν, μετά την απαιτούμενη έρευνα, «δεν πρέπει να στοχοποιείται συνολικά η ΕΛ.ΑΣ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι έχουν δημιουργηθεί 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας προσθέτοντας ότι σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμη 45, ενώ, όπως σημείωσε, 1.700 αστυνομικοί έχουν φύγει από άλλες υπηρεσίες κι έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0a8gimqtgx5)


Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά είπε ότι «σε ό,τι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε απολύτως με τον όρο γυναικοκτονία, άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρο του».

«Σε ό,τι αφορά, όμως, την ποινική διάσταση του θέματος, υπάρχει ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για το κόμμα που το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. Εμείς ως ΝΔ επαναφέραμε την ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε στη συνέχεια. Πρόκειται, δηλαδή, για ξεκάθαρο τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τις γυναικοκτονίες; Να επανέλθει η θανατική ποινή;» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά, τέλος, το «κατηγορητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι «η χώρα μας έχει Σύνταγμα και η Βουλή κανονισμό. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με προκαταρκτική εξέταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση στη Βουλή και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής. Έχουν συντάξει ένα κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή το οποίο περιφέρουν για επικοινωνιακούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων πάνω σε μια αθνική τραγωδία».

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν

Το αμαρτωλό παρελθόν του Καρβέλα: Από τα γαλλικά σε θαμώνες, στην επεισοδιακή σύλληψη στη Βάρη και την επίθεση στη Λυμπεράκη

Η στιγμή που Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης