ΣΥΡΙΖΑ: Αποκριά στη Θήβα για τον Κασσελάκη, εκπνοή για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκριά στη Θήβα για τον Κασσελάκη, εκπνοή για το ευρωψηφοδέλτιο

Αρνήθηκε να πάρει «εξοδόχαρτο» και ενημέρωσε ότι θα παραμείνει στη μονάδα και για την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο πρέοεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής υποψηφιοτήτων για το Ευρωψηφοδέλτιο

kasselkais-stratos-arthrou
Το πρώτο Σαββατοκύριακό του ως νεοσύλλεκτος διανύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υπηρετεί πλέον την στρατιωτική του θητεία στη Θήβα, μακριά από το εορταστικό κλίμα της Αποκριάς.

Οι πρώτες ώρες εντός του στρατοπέδου έχουν κυλήσει ήρεμα για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα υπηρετήσει για 15 ημέρες στον ελληνικό στρατό, όπως προβλέπεται για τους απόδημους Έλληνες. Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να απολυθεί μεταξύ 30 Μαρτίου5 Απριλίου, αλλά μέχρι θα μπορεί να ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα, καθώς του έχει παραχωρηθεί, κατά πληροφορίες, ένα γραφείο εντός του στρατοπέδου, όπου μπορεί να εργάζεται, μετά το πέρας της καθημερινής στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες ώρες της θητείας του με τους οικείους του μέσω μηνυμάτων και φέρεται να τους είπε ότι είναι σε καλή ψυχολογία. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης ακολουθεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιστά το πρόγραμμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και στα τυχόν κενά που ανακύπτουν, μεταβαίνει στο γραφείο, που του έχει παραχωρηθεί, προκειμένου να εργαστεί.

Χωρίς έξοδο

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε κάποια από τις τρεις ομάδες εξοδούχων που θα πάρουν άδεια μιας ημέρας, λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Κατά τον προγραμματισμό, ο κ. Κασσελάκης ήταν ενταγμένος στο τρίτο γκρουπ των εξοδούχων, αλλά φέρεται να αρνήθηκε να πάρει «εξοδόχαρτο» και να ενημέρωσε ότι θα παραμείνει στη μονάδα. Ωστόσο, δικαιούται συνολικά πέντε ημέρες άδειας μέχρι την απόλυσή του, η οποία συμπίπτει με την κορύφωση της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, εκπνέει σήμερα η ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής υποψηφιοτήτων για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ακολούθως, στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου των αιτήσεων και των υποψηφιοτήτων. Κατόπιν αυτών, στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά, προκειμένου να αναδειχθούν από τα μέλη, αλλά και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, τα 42 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ευρωψηφοδέλτιο.

Σημειωτέον ότι η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας γίνεται μέσω του isyriza.gr, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι έχουν ήδη κατατεθεί προς επεξεργασία δεκάδες βιογραφικά.

Με την προεκλογική περίοδο για τις Ευρωεκλογές να έχει εκκινήσει, στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη δημοσκόπηση της Marc, για το «ΘΕΜΑ». Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 13,5% έναντι της ΝΔ, που έρχεται πρώτη με ποσοστό 35% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, το οποίο φαίνεται να επιστρέφει στην Τρίτη θέση.

Τόσο η δυναμική που φαίνεται να σημειώνει το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, όσο και επιλογές του κόμματος το τελευταίο διάστημα, όπως η στάση του στην ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, φαίνεται να επηρεάζουν την κρίση των ψηφοφόρων του προοδευτικού χώρου, με την Κουμουνδούρου να αποκτά ορατό προβάδισμα από τη Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που προκαλεί ανακούφιση σε αρκετά από τα στελέχη της.


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ΜARC για το ΘΕΜΑ: Στο 35% η ΝΔ, τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Προκλητικός ο Τραμπ: Αν δεν εκλεγώ, θα γίνει μακελειό στη χώρα

Βίντεο: Θυμηθείτε όλα τα τραγούδια μας στην Eurovision - Τα 40 χρόνια παρουσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης