Βουλή: Στην Εισαγγελία Εφετών θα διαβιβαστεί η κατάθεση του Καποτόρτο για τα Τέμπη

Βουλή: Στην Εισαγγελία Εφετών θα διαβιβαστεί η κατάθεση του Καποτόρτο για τα Τέμπη

Οι βουλευτές στην Εξεταστική Επιτροπή άφησαν αιχμές κατά του CEO της Hellenic Train ότι τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας ψεύδη ενώ ήταν ασαφής σε πολλά σημεία της κατάθεσης του

Maurizio_Capotorto
Δυσφορία στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής προκάλεσε με την κατάθεση του ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο, CEO της Hellenic Train. Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα να διαβιβαστεί η κατάθεση του στελέχους της εταιρίας των σιδηροδρόμων στον εισαγγελέα Εφέτη, καθώς όπως αναφέρεται πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της ψευδορκίας.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές άφησαν αιχμές κατά του Καποτόρτο ότι τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας ψεύδη ενώ ήταν ασαφής σε πολλά σημεία της κατάθεσης του.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του στελέχους λέγοντας πως «η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας». Πρόσθεσε επίσης πως ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος δεν ζήτησε συγνώμη από τα θύματα της τραγωδίας. Μάλιστα, στο τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της επιτροπής, έδωσε την επιλογή στον Καποτορτο να τοποθετηθεί, ωστόσο ο Ιταλός μάρτυρας επέλεξε να απαντήσει με «ουδέν σχόλιο».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κόκκαλης, ζήτησε να διαβιβαστεί η κατάθεση του μάρτυρα για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας. Από τη Νέα Αριστερά, η Πέτη Πέρκα είπε ότι «ασαφώς ή ψευδώς τοποθετήθηκε».

Από το ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημείωσε με αιχμή πως «δεν μας προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών». Η Ελένη Καραγεωργοπούλου, από την Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε ότι τα όσα είπε ο Καποτόρτο δεν ήταν πειστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι», λέει η θεία του 23χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον τράπερ Ricta

Πολυχρονόπoυλος: Δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε περιουσία


Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Βοιωτία και Εύβοια στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Avgi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης