Βίντεο: «Πόλεμος» Μαρκόπουλου με Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική - «Μου κάνετε bullying», «Είστε με τα καλά σας;»

Βίντεο: «Πόλεμος» Μαρκόπουλου με Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική - «Μου κάνετε bullying», «Είστε με τα καλά σας;»

Την εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής

markopoulos-zwh-arthrou
Την εξαίρεση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της εξεταστικής για το δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζουν το σχετικό αίτημα. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, Σπαρτιατών, Νίκης και Ελληνικής Λύσης.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει βαρύτατες καταγγελίες κατά πάντων και κυρίως κατά του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου, των βουλευτών της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε βίντεο με την αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Μαρκόπουλου

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxgkhf0w3dwx)


Αιτία της σύγκρουσης αποτέλεσε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής καθώς στο πρόσωπο της συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες του συνηγόρου κατηγορίας και του μέλους ανακριτικής επιτροπής στην ίδια υπόθεσης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε παράνομη την απόπειρα αποβολή της από την εξεταστική ενώ επικαλέστηκε εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου πληγέντων του τραγικού δυστυχήματος που μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή διασφαλίζει τις προσπάθειες διερεύνησης της υπόθεσης.

Κλείσιμο
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διακοπές με την κυρία Κωνσταντοπούλου να συγκρούεται με το προεδρείο με αρκετά μέλη της επιτροπής.

Οι διάλογοι από το σχεδόν πρώτο λεπτό της συνεδρίασης είναι χαρακτηριστικοί:

Κωνσταντοπούλου: «Οφείλετε, πρόεδρε, να κατέβετε από την έδρα, καθώς έχετε χαρακτηρίσει "ατύχημα" και "καταστροφή", αρνούμενος να το χαρακτηρίσετε "έγκλημα"...Κι αυτό δείχνει και την προκατάληψή σας. Καταθέτω στα πρακτικά αυτό που κάνατε και είναι χαρακτηριστικό, αυτό που κάνατε για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, δεν ξέρω, είναι χυδαία και το καταγγέλλω ειδικότερα με τη πρακτική των σκοτεινών ανθρώπων κύκλων και μηχανισμών, προκαλέσατε δημοσίευμα στην εφημερίδα "Αξία" για να αμυνθείτε ότι την ώρα που κάνετε τον πολλά βαρύ από την έδρα μου λέτε η γιαγιά σας ήταν καθηγήτρια του πατέρα μου. Υπήρξαν και άλλοι που με ψυχιατροποίηση και δημοσιεύματα μου κάνανε μπούλιγνκ. Το καταθέτω στα πρακτικά, έτσι ενεργείτε, αυτή είναι η ποιότητα και χυδαιότητά σας, δεν έχετε θάρρος και τον ανδρισμό να τα πείτε αυτά κατά πρόσωπο. Η ψυχιατροποίηση που δημιουργείτε δεν είναι τρόπος, είναι φασιστική μέθοδος. Αυτά, κύριε Μαρκόπουλε, σας τα επιστρέφω, δείχνετε αδυναμία όταν επιλέγετε να μη μου δίνετε τον λόγο, να έχετε κλειστό το μικρόφωνό μου. Και να μου απευθύνεστε ονειδισμούς χυδαίους και ακραίους στη λογική του μπούλιγνκ που κάνετε».

Μαρκόπουλος: «Γιατί ψεύδεστε; Για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 αθώων ανθρώπων; Ψεύδεστε, δεν έκλεισα μικρόφωνα, και τα άλλα για τα δημοσιεύματα θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες».

Κωνσταντοπούλου: «Φοβάστε γιατί ξέρετε ότι αν παραμείνω δεν θα υπάρξει συγκάλυψη. Αυτό που θέλετε είναι η συγκάλυψη, αυτό που θέλει ο κ. Μητσοτάκης είναι η συγκάλυψη, αυτό που θέλει ο κ. Τασούλας είναι η συγκάλυψη. Και επειδή δεν τολμάτε να κάνετε διαδικασία για να πάρετε πάνω σας την πρόταση, επιχειρήσατε να κρυφτείτε πίσω από επιστημονικό συμβούλιο, θέτω τα εξής ζητήματα: 1. Ο σύλλογος ατόμων πληγέντων του δυστυχήματος έχει επιδώσει εξώδικο που σας καταγγέλλει για συγκάλυψη. Σας λέει ο σύλλογος ότι εργαλειοποιείτε τη διαδικασία και προσπαθείτε να με πετάξετε έξω γιατί ξέρετε ότι γνωρίζω την υπόθεση και ποιον ρόλο θα έχει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σας καταγγέλλει ο σύλλογος των πληγέντων ότι έχετε βάλει μπροστά τον κ. Πλεύρη που είναι μηνυόμενος, που δεν το γνώριζα, και έχει καταμηνυθεί επειδή υπήρξε μέλος της Επιτροπής που αποφάσισε το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος. Η γνωμοδότηση είναι αβάσιμη. Οι Εξεταστικές δεν είναι ανακριτικές επιτροπές. Ο Πλεύρης μού είπε εξομολογητικά…

Μαρκόπουλος: Εξομολόγηση σας κάνουν άλλοι.

Κωνσταντοπούλου: Εντάξει, είπατε ότι πρέπει να ξεκινήσει από τα πρόσφατα, αλλά επινοήσατε να με εξοβελίσετε για να μην υπάρχει κλήση Μητσοτάκη και Καραμανλή.

Μαρκόπουλος: Δεν έχετε μάθει να σας λένε "όχι" στη ζωή, μαθαίνουμε.

Κωνσταντοπούλου: Θα μου κάνετε μάθημα;

Μαρκόπουλος: Η ζωή είναι διδακτική από μόνη της. Θα σας θυμίσω γιατί η μνήμη σας είναι ασθενής. Νομίζετε ότι είναι απαράδεκτο να θίγεται το κύρος ενός υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό όπου να σας θυμίσω είχατε ζητήσει τη γνωμοδότηση. Καθίστε κυρία Κωνσταντοπούλου, παράγετε περισσότερο θόρυβο από αυτόν που μπορώ να αντέξω, έχω και πίεση. Γιατί καταφύγατε για τη μητέρα σας και τις Ανεξάρτητες Αρχές; Αφού δεν έχει κύρος, γιατί πήγατε για τη μαμά σας;

Κωνσταντοπούλου: Είστε με τα καλά σας; Πήγα εγώ;

Μαρκόπουλος: Μου ασκείτε μπούλινγκ, κυρία Κωνσταντοπούλου. Με καταγγείλατε για σεξισμό, μην τα κάνετε αυτά, τώρα είστε ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα. Είναι πάγια τακτική σας να διαστρεβλώνετε λεγόμενά μας, εγώ ποτέ, επανέλθετε στη σοβαρότητα. Δεν είστε σοβαρή, σταματήσετε τον παλιμπαιδισμό σας σαν το κακομαθημένο παιδί να κάνετε αυτό νομίζετε. Γιατί ευτελίζετε την Εξεταστική; Τι είναι αυτό που κάνετε τώρα; Γελοιοποιείστε. Γιατί γινόσαστε γελοία;
Κωνσταντοπούλου: Δεν ντρέπεστε…

Μαρκόπουλος: Δεν είστε το κακομαθημένο που θα κάνετε αυτό που νομίζετε. Θα σας μάθουμε και στο «όχι» υπάρχουν κανόνες.

Κωνσταντοπούλου: Οι κανόνες δεν είναι να βρίζετε…

Μαρκόπουλος: Εδώ θα μάθετε κάποια πράγματα που δεν θελήσατε να μάθετε. Υπάρχουν κανόνες. Τους τακτικισμούς και εμείς τους ξέρουμε, δεν είμαστε χθεσινοί. Δεν σας κρύβω ότι κάποια πράγματα που διαβάσαμε μας θύμισαν κάποιους… έχουμε θετική διάθεση να ακούσουμε τους φορείς των πληγέντων. Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε πουλώντας πόνο εκπροσωπώντας κάτι μικρό. Άλλοι χτίζουν καριέρες φωνάζοντας και κάνοντας σόου. Δεν θα ανεχθώ ούτε εγώ ούτε το προεδρείο ειρωνείες, εντάσεις και παροξυσμούς».

Στην συνέχεια λαμβάνοντας τον λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είπε: “πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να εξεταστούν τα θέματα που ζητήσαμε άπαντες . Για να έχουμε νόμιμη σύνθεση θα πρέπει να πάρουμε θέση μετά την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταγγείλω τις επιθέσεις στα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής ζητούσε τη γνώμη του συμβουλίου και τώρα το καταγγέλλει. Η γνωμοδότηση λεει το αυτονόητο. Η κα Κωνσταντοπούλου είναι συνήγορος και μέλος της επιτροπής που ερευνά την ίδια υπόθεση. Η κα Κωνσταντοπούλου θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί. Δεν το κάνει οπότε πρέπει να πάρουμε θέση”.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη πυροδότησε νέα αντιπαράθεση:

Κωνσταντοπούλου: Είστε κατηγορούμενος κ. Πλεύρη

Πλεύρης: Δεν είμαι κατηγορούμενος

Κωνσταντοπούλου: Είστε...

Μαρκόπουλος: Ντροπή σας ήσασταν και Πρόεδρος Βουλής. Καταλαβαίνετε τι σας λέω; Δεν έχετε το λόγο. Δεν σέβεστε τη διαδικασία. Ντροπή σας

Πλεύρης: Μη με διακόπτετε. Οι εποχές που ήσασταν πρόεδρος και παραβιάζατε τον κανονισμό εχουν περάσει. Το επιστημονικό συμβούλιο όταν γνωμοδοτούσε για την μητέρα σας ήταν καλό τότε, και σήμερα τους λοιδορείτε. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε προσωπικές εμφανίσεις. Εμείς θέσαμε θεσμικά το ζήτημα Επι της γνωμοδότησης θα τοποθετηθούμε . Υπάρχει βάσιμος λόγος εξαίρεσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτηση της είπε «Η επιτροπή σήμερα συνεδριάζει με μη νόμιμη συγκρότηση. Έχετε ανακοινώσει αντικατάσταση νόμιμων μελών με μη νόμιμα μέλη. Καμία ανακριτική αρχή δεν λειτουργεί με αντικαταστάσεις.

Εσείς κ Μαρκόπουλε οφείλατε να κατέβετε από την έδρα καθώς λειτουργήσατε με τρόπο μεροληπτικό για το έγκλημα των Τεμπων καθώς το χαρακτηρίσατε ατύχημα. Αυτό που κάνατε είναι χυδαίο και το καταγγέλλω, με την γνωστή πρακτική των σκοτεινών μηχανισμών προκαλέσατε δημοσίευμα στην εφημερίδα Αξία για να αμυνθείτε επειδή την ώρα που κάνατε τον πολλά βαρύ από έδρας ήρθατε κατ ίδιαν και μου πείτε ότι η γιαγιά μου ήταν δάσκαλος του πατέρα σας. Δημιουργήσατε δημοσίευμα στην Αξία με τίτλο “είναι για ζουρλομανδύα η Ζωή”. Ψυχιατρικοποίηση επιχειρείτε, φασιστική μέθοδος και άνανδρη πρακτική».

Μαρκόπουλος: Ψεύδεστε χυδαία. Δημιουργείτε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων

Κωνσταντοπούλου: Σας εκθέτει ο τρόπος σας. Φοβάστε γιατί αν παραμείνω στην επιτροπή δεν θα υπάρξει συγκάληψη. Αυτό που θέλετε είναι συγκάληψη. Κρύβεστε πίσω από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Ο Σύλλογος ατόμων πληγέντων έχει επιδώσει εξώδικη δήλωση με την οποία σας καταγγέλλει για μεθοδεύσεις. Σας λέει ότι εργαλειοποιείτε την διαδικασία και προσπαθείτε να με πετάξετε έξω. Έχετε βάλει μπροστά τον Πλεύρη που είναι μηνυόμενος γιατί ήταν μέλος επιτροπής που αποφάσισε να μπαζώσει το σημείο του εγκλήματος. Σας καταγγέλλουν ότι παίζετε με τις διαδικασίες. Αυτό σας λένε οι οικογένειες των θυμάτων που τολμάτε να ονειδίζετε εμένα.

Απαντώντας ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να μην διαστρεβλώνει λόγια άλλων βουλευτών ενώ σχολιάζοντας την ενέργεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου να σηκωθεί και να μοιράσει έγγραφα στα άλλα μέλη είπε “μην γίνεστε γελοία. Μην συμπεριφέρεστε ως κακομαθημένη . Είμαστε διατεθειμένοι να καλέσουμε Συλλόγους πληγέντων. Εμείς δεν χτίζουμε καριέρες με τον πόνο των άλλων”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε ότι η επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ως εκ τούτου η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί. Η τοποθέτηση του όμως προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Κόκκαλης: Κανείς και καμία δεν έχει το μονοπώλιο να έχει ή να δείχνει ότι ενδιαφέρετε περισσότερο από άλλους. Όλοι θέλουμε την αλήθεια και αυτό θα φανεί στην πράξη. Πρέπει να καταλήξουμε αν στην εξεταστική εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Εμείς θεωρούμε ότι στην επιτροπή μας εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα και υπό αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξαιρεθεί και ο κ. Πλεύρης καθώς έχει μηνυθεί. Αν έχει μηνυθεί στο πλαίσιο του “κατα παντός υπευθύνου” θα πρέπει να διερευνηθεί εάν αφορά τον ίδιο ή τον κ. Τριαντόπουλο.

Κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η κα Κωνσταντοπούλου. Στο εξώδικο αναφέρεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου γνωρίζει περισσότερα πράγματα για την υπόθεση λόγω της φερόμενης εμπλοκής της ως συνήγορος. Με βάση τον Κώδικα υπάρχει κόλλημα. 

Κωνσταντοπούλου: Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας είναι για τους δικαστές

Κόκκαλης: Σας παρακαλώ δεν σας διέκοψα

Κωνσταντοπούλου: Σας παρακαλώ ήρθατε ως χρήσιμη υπεράσπιση όσων θέλουν να συσκοτίσουν. Είστε δικηγόρος κ Κόκκαλη;

Μαρκόπουλος: Σταματήστε κα Κωνσταντοπούλου. Σεβαστείτε τον συνομιλητή σας. Δεν έχετε μάθει το “όχι” στην ζωή σας

Κόκκαλης: Δεν μπορούμε να να λέμε απ την μια ότι δεν ισχύει ο ΚΠΔ για την κα Κωνσταντοπούλου και να επικαλούμαστε τον ΚΠΔ για τον Πλεύρη.

Κωνσταντοπούλου: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μαζί

Κόκκαλης: Δείχνετε ότι δεν σέβεστε κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα εξαίρεσης και για τον Πλεύρη

Υπέρ της παραμονής στην επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπουλου τοποθετήθηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής. “Εκ του πονηρού και το αίτημα εξαίρεσης. Μεθόδευση η προσπάθεια εξαίρεσης μελών με το σκεπτικό ότι είναι συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων. Όλοι είμαστε ή πρέπει να είμαστε συνήγοροι και υπερασπιστές των οικογενειών και καταψηφίζουμε την εξαίρεση Κωνσταντοπούλου” είπε.

Κατά της αποβολής μελών τοποθετήθηκε και ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking - Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», απαντά ο Κολυδάς στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης