Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη: Οι προτεραιότητες, τα πρόσωπα και οι ισορροπίες

Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη: Οι προτεραιότητες, τα πρόσωπα και οι ισορροπίες

Σε Καπνισάκη, Γιώργο Τσίπρα και Δώρα Αυγέρη οι πρώτοι ρόλοι που ανέθεσε ο Κασσελάκης - Ο ρόλος του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά

kasselakis-vouli
Στην… κανονικότητα της Κουμουνδούρου προσγειώθηκε χθες απότομα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς το πρώτο εικοσιτετράωρο της ανάληψης των νέων του καθηκόντων τα είχε όλα και σε ισχυρές δόσεις. Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη και μαζί μια πρώτη γεύση κομματικής ανασύνταξης και κοινοβουλευτικής αναδόμησης.

Αφετηρία για την δυναμική είσοδο του κ. Κασσελάκη στην καθημερινότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος αποτέλεσε η συνάντησή του στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περισσότερη από μιάμιση ώρα και απουσία βοηθών και γραμματέων, στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvrwa698l66x)

Κλείσιμο
Φτάνοντας με το μετρό και συνοδευόμενος σταθερά από τον ναύαρχο και Βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Κασσελάκης περπάτησε μέχρι τη Βουλή, για να ενημερωθεί από τον προκάτοχό του τόσο για τα μεγάλα και σημαντικά, που κατά πληροφορίες αφορούσαν την συνολική πολιτική για τη χώρα, την άμυνα και τη διπλωματία, μέχρι πρόσωπα, πράγματα, ρόλους και… υποβολείς στην πολιτική κουζίνα της Κουμουνδούρου. Ο όγκος των πληροφοριών, αλλά και το επείγον του χαρακτήρα τους ερμήνευαν μάλλον την αποστροφή του κ. Τσίπρα, που αφού ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος» στον κ. Κασσελάκη, έσπευσε να του εξηγήσει πως «οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», πόσο μάλλον στην αξιωματική αντιπολίτευση, που συμπληρώνει τρεις μήνες μετά την εκλογική της κατάρρευση στις διπλές εθνικές εκλογές του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση Τσίπρα- Κασσελάκη κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική μπορεί να χαρακτηριστεί, ιδίως όταν ο κ. Κασσελάκης αναχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής, δηλώνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων», για να κατευθυνθεί στη συνέχεια με… φόρα στην Κουμουνδούρου.
kasselakis___1_

Κομματικό λίφτινγκ

Ξεκινώντας από τα… βασικά, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταπιάστηκε από την οργάνωση του στενού του επιτελείου, της «ομάδας του 7ου ορόφου», με τον κ. Κασσελάκη να ορίζει χθες ως Διευθυντή του Γραφείου του τον εξ’ απόρρητων συνεργάτη του και δικηγόρο της οικογένειάς του, Μανώλη Καπνισάκη.

Την εξωστρέφεια της Κουμουνδούρου ανέλαβε επισήμως χθες η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και πρώην Βουλευτής, Δώρα Αυγέρη, ενώ διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ορίστηκε ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην βουλευτής, Γιώργος Τσίπρας.

Πέραν αυτών, η επεξεργασία του οργανογράμματος της Κουμουνδούρου απασχόλησε πολύ έντονα χθες τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την ομάδα του, καθώς η παρουσία του κόμματος το επόμενο διάστημα στη Βουλή εκτιμάται ότι θα έχει βαρύνοντα ρόλο για τις πολιτικές εξελίξεις.
kasselakis_epiteleio_

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα - κλειδιά θα είναι:

Σωκράτης Φάμελλος: Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Φέρεται ως επικρατέστερος, αλλά χωρίς να έχει «κλειδώσει», καθώς επίκειται μεταξύ τους συνάντηση.

Όλγα Γεροβασίλη: Αντιπρόεδρος της Βουλής

Θεοδωρα Τζάκρη: Γραμματέας ΚΟ ή Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος (ως έχει)

Νίκος Παππάς: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
kasselakis_in__3_

Ερωτηματικό παραμένει προσώρας αν ο Νάσος Ηλιόπουλος, στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου θα διατηρήσει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, που είχε ως τώρα. Επίσης, ακούγεται ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης για Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε περίπτωση που η κυρία Τζάκρη αναδειχθεί Γραμματέας.

Επιπλέον, στα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν από πλευράς της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι οι Διονύσης Τεμπονέρας και Νικόλας Φαραντούρης, που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Παράλληλα, τον νέο πρόεδρο αναμένεται να πλαισιώσουν και πολλά στελέχη της πάλαι ποτέ «προεδρικής» φρουράς και κυρίως στελέχη της τάσης ΡΕΝΕ, που κράτησαν μια πιο μετριοπαθή στάση.

Συντονιστής στη Βουλή ο Πολακης

Έκπληξη, ωστόσο, αναμένεται ο κοινοβουλευτικός ρόλος του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη στο εξής, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει ρόλο Συντονιστή όλου του κοινοβουλευτικού έργου, δηλαδή όλων των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, εποπτεύοντας οριζόντια όλη την κοινοβουλευτική δράση του κόμματος, δηλαδή έχοντας λόγο για όλα τα επιμέρους χαρτοφυλάκια.
kasselakis_in__1_
Αγκαλιές και φιλιά με τον Παύλο Πολάκη, στυλοβάτη της υποψηφιότητάς του

Η θέση «επόπτη» του κ. Πολάκη σε συνδυασμό με την παρουσία τριών «μάχιμων» κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναμένεται να εντείνει τους αντιπολιτευτικούς ρυθμούς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παράλληλα με δράσεις που θα εξελίσσονται από πλευράς του κόμματος.

Από πλευράς του, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει βηματισμό και ως προς τα θεσμικά προεδρικά του καθήκοντα, προετοιμάζοντας το πρώτο του ταξίδι την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Ακολούθως, στήριξη με όλες τις δυνάμεις της αναμένεται να παρέχει η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών, ιδίως σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, όπως η Αττική, ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί και στις περιφέρειες που επλήγησαν από τα φυσικά φαινόμενα, όπως η Θεσσαλία και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Ζυμώσεις στην «Ομπρέλα»

Την ίδια ώρα, τις πρώτες κινήσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα οργανώνει από πλευράς της και η «Ομπρέλα», η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα για να αποτιμήσει την κατάσταση, παρότι τα περισσότερα στελέχη της δεν κρύβουν το «σοκ από την εκλογή Κασσελάκη».

Ακόμη, αρκετά στελέχη της εμφανίζονται ενοχλημένα από τις δηλώσεις του ναυάρχου και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελου Αποστολάκη χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Όποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη», με την Αννέτα Καββαδία να σχολιάζει πως «Έχει, πάντως, ενδιαφέρον… Ο παρ΄ολίγον υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μας κουνάει το δάχτυλο και να απειλεί με προγραφές. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Λέω εγώ τώρα…».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον επτά νεκροί και εννέα αγνοούμενοι λόγω των πλημμυρών στο Μεξικό - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί σε οικισμό των Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Πέντε τραυματίες

Προς νέα απεργία στο Χόλιγουντ, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων των ηθοποιών βιντεοπαιχνιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης