Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης Ανδρουλάκη

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης Ανδρουλάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το απόρρητο για να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα, τονίζει σε σχόλιό της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος

5663377
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση», αναφέρεται σε σχόλιο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

«Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές του σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αποσπάσματα τοποθετήσεων βουλευτών του ενώ η απόρρητη συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.
Και συνεχίζει: «Το δεύτερο σοβαρό ατόπημα, είναι ότι προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντηση του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επί του θέματος σαφή θέση». Καταλήγοντας η ΝΔ υπογραμμίζει: «Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενέκρινε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι αποφασισμένη να διορθώσει παθογένειες και διαχρονικές αδυναμίες και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν κανενός είδους «πολακισμοί».».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κούγιας εξηγεί γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Χάος από την πλημμύρα στη λεωφόρο Σταμάτας - Δροσιάς: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους - Δείτε φωτογραφίες

H 6xρονη πνίγηκε «εγκλωβισμένη» κάτω από τη βάρκα - Η περιγραφή του ψαροντουφεκά που τη βρήκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης