H 6xρονη πνίγηκε «εγκλωβισμένη» κάτω από τη βάρκα - Η περιγραφή του ψαροντουφεκά

H 6xρονη πνίγηκε «εγκλωβισμένη» κάτω από τη βάρκα - Η περιγραφή του ψαροντουφεκά

Η μητέρα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, υποφέρει από τη ξαφνική απώλεια του παιδιού της ενώ στο πλευρό της βρίσκονται άτομα από το συγγενικό της περιβάλλον

varka-kalamaki-korinthia-mak
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας από το θάνατο της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο πατέρας του παιδιού διατηρεί σπίτι στο Καλαμάκι και δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έβλεπαν μαζί να κολυμπούν στην παραλία. Κάτοικοι , οι οποίοι είδαν ανάστατοι το μεσημέρι της Δευτέρας το ασθενοφόρο να μεταφέρει πνιγμένο το μικρό παιδί στο νοσοκομείο , δείχνουν στο φακό του protothema.gr το σημείο που ανασύρθηκε το άτυχο κορίτσι.
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας από το θάνατο  της 6χρονης Αμέλιας
 

Σύμφωνα με φίλους και γνωστούς της οικογένειας , οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr η μητέρα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, υποφέρει από τη ξαφνική απώλεια του παιδιού της ενώ στο πλευρό της βρίσκονται άτομα από το συγγενικό της περιβάλλον.

Συγκινητική είναι η περιγραφή στο protothema.gr ενός πατέρα που το παιδί του πήγαινε στην ίδια τάξη με την Αμέλια, όταν είδε το κοριτσάκι να ανασύρεται πνιγμένο και να μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Κλείσιμο
«Η Αμέλεια ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, πήγαινε στην ίδια τάξη με την κόρη μου . Πραγματικά έχω σοκαριστεί , δεν ξέρω πως θα το πω στο παιδί μου. Είδαμε το ασθενοφόρο, προχτές το μεσημέρι να παίρνει ένα κοριτσάκι , στην αρχή δεν είχα καταλάβει ότι πρόκειται για τη συμμαθήτρια του παιδιού μου αλλά στη συνέχεια όταν το έμαθα σοκαρίστηκα. Στεναχωρήθηκα πολύ.Η μητέρα της, μια γυναίκα που προσπαθούσε να μεγαλώσει μόνη της και με αξιοπρέπεια το παιδί της. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια».

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε το παιδί πνιγμένο:

«Θυμάμαι ότι φόραγε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα. Δεν φορούσε μαγιό. Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν ένα με δύο μέτρα. Κολύμπαγα, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω κουνιόντουσαν κάτι χέρια και πόδια. Ακριβώς κάτω από τον πάτο της βάρκας βλέπω ότι ήταν ένα παιδί. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω και το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό κι αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό κι έβγαζε φαγητό». 

Κόρινθος: Ανατριχιαστική η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε την 6χρονη


IMG_9101
Αυτός είναι ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη


Ελεύθερος ο πατέρας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο πατέρας είπε στον Ανακριτή: «πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι».

Συγκεκριμένα, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης είχε ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Όλο το χρονικό της τραγικής υπόθεσης με το θάνατο της μικρής Αμέλιας στην παραλία του Καλαμακίου στην Κόρινθο, ξεδιπλώνει το protothema.gr.

Μέσα από μαρτυρίες, καταθέσεις και πληροφορίες από τους έμπειρους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ισθμίων ξετυλίγεται όλη η τραγική ιστορία.

Η Αμέλια συνήθιζε το τελευταίο διάστημα, να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα και να ζωγραφίζει. Αυτή ήταν η αγαπημένη της ασχολία κάθε φορά που πήγαιναν στην παραλία. Μια αγαπημένη συνήθεια που εξελίχθηκε σε μοιραία.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Αλβανός πατέρας που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, πήρε την Αμέλια για να πάνε για φαγητό. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος και έκανε κρύο, δεν θα έκαναν μπάνιο και γι' αυτό δεν πήραν μαζί τους μαγιό. Αφού έφαγαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες ότι το κοριτσάκι είπε στον πατέρα της να πάνε στη βάρκα.
kalamaki-korinthia__2_
kalamaki-korinthia__1_

Εκείνος της είπε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε και έτσι δέχθηκε να μπουν στη θάλασσα και να πάνε μέχρι εκεί. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα. Η θάλασσα δε, λόγω της κακοκαιρίας ήταν θολή.

Ο πατέρας, πήρε ένα σωσίβιο - κουλούρα, το φόρεσε στην κόρη του και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό του τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς όταν προσέγγισαν τη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν βούτηξε για να τη σώσει γιατί είχε άσθμα και δεν θα μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του. Οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση, δεν κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της τραγωδίας γιατί ο Αλβανός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει επαρκώς.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί στα 3-4 λεπτά που το κοριτσάκι πνιγόταν εκείνος δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση για να της σώσει τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου την ώρα που παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής Αμέλιας και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, «φως» στις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης αναμένεται να δώσει η σημερινή απολογία του.

korinthos__2_
korinthos__3_
korinthos__1_


Δείτε βίντεο από τη στιγμή της άφιξης του πατέρα σε εισαγγελέα και ανακριτή:

Αμίλητος στον εισαγγελέα ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο


Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Απολογείται σήμερα ο πατέρας - Ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου


Τουρκικές προκλήσεις: Τέλος στις «διακοπές» με μπαράζ απειλών, παραβιάσεων και εμπλοκών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης