Στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας ο Βαρβιτσιώτης: «Είδα από κοντά το δράμα των Ουκρανών προσφύγων»

Στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας ο Βαρβιτσιώτης: «Είδα από κοντά το δράμα των Ουκρανών προσφύγων»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το  Κέντρο Φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων - «Το μήνυμα της Ελλάδας είναι ξεκάθαρο: Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό»

varvitsiotis_sinora_polonias_art
Στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας βρέθηκε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και διαπίστωσε από κοντά την αλληλεγγύη των Πολωνών. Από το σημείο εισόδου στο Dorohusk, το οποίο βρίσκεται περίπου 300 χλμ από την Βαρσοβία, έχουν περάσει έως σήμερα πάνω από 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες. Παράλληλα, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων που λειτουργεί στην πόλη Chelm (20χλμ από τα σύνορα), όπου είδε από κοντά το ανθρωπιστικό δράμα που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί σε ένα παλιό σούπερ μάρκετ το οποίο ανακατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.



Εκεί συνάντησε μια Ουκρανή μητέρα με το παιδί της και το σκυλί τους, την Έλσα, που εγκατέλειψαν τη χώρα αφήνοντας πίσω τον πατέρα της οικογένειας για να πολεμήσει.

Την κίνηση του υπουργού να βρεθεί στα σύνορα χαιρέτησαν τόσο ο Πολωνός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Konrad Szymanski όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Pawel Jablonski, τους οποίους είχε συναντήσει νωρίτερα στη Βαρσοβία.

VarvitsiotisPoloniaUkrania
VarvitsiotisPoloniaUkrania2


Ο κ. Βαρβιτσιώτης πήρε όμως τα εύσημα και από τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος έγραψε στον Έλληνα υπουργό στο twitter «Bravo well done», ενώ και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επικρότησε την πρωτοβουλία του.

Ειδήσεις σήμερα

Ευθείες απειλές ανταλλάσσουν Ρωσία και ΗΠΑ - Τουπόλεφ «σήκωσε» η Μόσχα μετά τη βύθιση του Moskva

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η «κυβερνητική Αριστερά», η τροπολογία - «συναξάρι» και η ένταση για τις δύο κάλπες

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες της αποστολής Shenzou-13 - Κατέρριψαν ρεκόρ παραμονής στο διάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης