Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ζήτησε συστράτευση του ευρωκοινοβουλίου στην μάχη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ζήτησε συστράτευση του ευρωκοινοβουλίου στην μάχη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Χαρακτήρισε ως «ελάχιστο καθήκον» της το να υπερασπιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, για την επανένωση των γλυπτών

1__ΑΑ_ΦΩΤΟ_JPG
Το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα ανέδειξε με ομιλία της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα. Ασημακοπούλου, αφού σημείωσε ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνική και ότι η Δημοκρατία «γεννήθηκε» στην Ελλάδα, καθώς και ότι το μνημείο της Ακρόπολης είναι παγκόσμιο σύμβολό της, τόνισε πως η μάχη για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα, του κορυφαίου αυτού μνημείου ευρωπαϊκού πολιτισμού και δημοκρατίας, είναι μια μάχη δικαίου, με συμβολική αξία για ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηρίζοντας ως «ελάχιστο καθήκον» της το να υπερασπιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, για την επανένωση των γλυπτών, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε πως η επιστροφή του θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα στην Ελλάδα, από την πλευρά της Ιταλίας, προσδίδει νέα δυναμική στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων τόσο στη βρετανική κοινή γνώμη όσο και διεθνώς.

Τέλος, ζήτησε από τα μέλη του ΕΚ να δώσουν από κοινού αυτήν τη σημαντική μάχη, για ένα κορυφαίο σύμβολο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε αποχώρηση στρατευμάτων που έκαναν άσκηση στην Κριμαία

Αρση μέτρων: Αποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες 

ΗΠΑ: Ζωντανό βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν από το 2019 - Την έκρυβαν σε μυστικό δωμάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης