Γκάλοπ στον Alpha TV: Ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ

Γκάλοπ στον Alpha TV: Ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ

Το δεύτερο μέρος της  δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε πριν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» από την εταιρεία Abacus δείχνει στο 77% τη συσπείρωση της ΝΔ - Στο  55% ο ΣΥΡΙΖΑ με το 20% των ψηφοφόρων του να... οδεύει προς το Κίνημα Αλλαγής -  Το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκλογή Ανδρουλάκη θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα 

kalpi000_2
Ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus Research που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 55%, με το 20% των ψηφοφόρων του να... οδεύει προς το Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό συσπείρωσης κυμαίνεται στο 77% με τις εκροές προς το ΚΙΝΑΛ να υπολογίζονται στο 5%.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης καθώς αγγίζει το 90% ενώ το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκλογή Ανδρουλάκη θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Ωστόσο η απόσταση που καλείται να διανύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μεγάλη καθώς στο ερώτημα για την πιθανότητα ψήφου στο ΚΙΝΑΛ, το 63% δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το 24% αναφέρει ότι είναι πιθανό και μόλις το 4% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει σίγουρα.

Όπως είναι γνωστό, το πρώτο τμήμα της έρευνας της Abacus επιβεβαίωσε τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας  από τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται με προοπτική δεύτερου κόμματος. Συγκεκριμένα, κατέγρραψε στο 32% τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,% και το ΚΙΝΑΛ στο 17.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ του 36%-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%-23% και το ΚΙΝΑΛ στο 18%-21%. Το ΚΚΕ στο 6,5%-7,5% ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα 25 στο 2%-2,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα έμεναν εκτός Βουλής.
Σε ότι αφορά την διαχείριση της ακρίβειας το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης, το 26% δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά ενώ το 19% θεωρεί ήταν σωστή η αντίδρασή της.

Δείτε το β' μέρος της έρευνας 
Κλείσιμο
slide_01
slide_02
slide_03
slide_04
slide_05
slide_06
slide_07
slide_08
slide_09


Ειδήσεις σήμερα:

Προσπάθεια δημοσκοπικής ανάτασης του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η κυβέρνηση για την πρόταση μομφής

Πώς δίνονται ειδικές άδειες σε εργαζομένους όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, oι νέες υπουργικές αποφάσεις

Αυτός είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Αλέξης Ράπανος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης