Σοφία Νικολάου: Οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Σοφία Νικολάου: Οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα για τους κρατούμενους σε συνδυασμό με προγράμματα επανένταξης ανέφερε η ΓΓ  Αντεγκληματικής Πολιτικής 

2021-10-21_at_18_27_51
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητές τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, πρώην κρατούμενους και εργαζόμενους σε σωφρονιστικά ιδρύματα αναδείχθηκε η κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής για τα καταστήματα κράτησης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο των κρατουμένων όσο και των υπαλλήλων.

Οι εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα για τους κρατούμενους σε συνδυασμό με τα προγράμματα επανένταξης δίνουν μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία στους αποφυλακισμένους.

2021-10-21_at_18_27_50


Μετά την αρχική τοποθέτηση της κ. Νικολάου, ακολούθησαν τέσσερις βιωματικές ομιλίες από εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και στα κοινωνικά προγράμματα του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας καθώς και πρώην κρατουμένων.

2021-10-21_at_18_27_51__1_


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας. Ιδιαίτερα ο χώρος της Αριστεράς που ως κυβέρνηση παρουσίασε ελάχιστα πεπραγμένα στο πεδίο της σωφρονιστικής πολιτικής και μετασωφρονιστικής στήριξης.

Κλείσιμο
Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αποκατέστησε ένα κλίμα ευνομίας στις φυλακές, επιδεικνύει ένα αξιοζήλευτο πλέγμα δράσεων για τους κρατούμενους, τους αποφυλακισμένους και φυσικά για τους εργαζομένους στα καταστήματα κράτησης».

2021-10-21_at_18_27_51__3_


Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκάνδαλο στη Bild: Τα ερωτικά μηνύματα που έστελνε σε ασκούμενες δημοσιογράφους ο απολυμένος διευθυντής

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Ένοχη η Κακαράντζουλα, λέει ο εισαγγελέας: «Είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ποταπά κίνητρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης