Κίνημα Αλλαγής: «Φρένο» Γεννηματά για υποψηφιότητα από το προεδρικό μπλοκ μετά την κίνηση Κεγκέρογλου

Κίνημα Αλλαγής: «Φρένο» Γεννηματά για υποψηφιότητα από το προεδρικό μπλοκ μετά την κίνηση Κεγκέρογλου

«Η Γεννηματά δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί», λένε συνεργάτες της

Fofi_Gennimata_APEMPE_17_03_2021
«Κόκκινη κάρτα», σε όποιον χρησιμοποιεί το όνομά της στην εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής έβγαλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε στενούς της συνεργάτες.

Η πρόεδρος του κόμματος δεν επιθυμεί να καταστεί «ομαδάρχης», με ένα άλλο πρόσωπο στην ηγεσία μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη. Κάτι που επεσήμανε σε όλους τους τόνους κατά την συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί στο δωμάτιο, όπου νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με τους κ.κ Μανώλη Όθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο κύριοι ανέλαβαν να επικοινωνήσουν ή να διαμηνύσουν σε όσα «προεδρικά» στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα -μαζί με τις αναγκαίες υπογραφές μέχρι αύριο το μεσημέρι- ότι «η Γεννηματά δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Τα σχετικά μηνύματα αφορούν όλα τα στελέχη και επί της ουσίας τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου που χθες επιχείρησε να συγκεντρώσει υπογραφές στήριξης ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση της κυρίας Γεννηματά να μην δώσει το «χρίσμα» σε κάποιο στέλεχος του περιβάλλοντός της αποτρέπει καταρχάς την συλλογή υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή. Θα προσπαθήσει ο κ. Κεγκέρογλου να συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές από μέλη του κόμματος και δη από την Κρήτη, που έχει πολιτική «βεντέτα» με τον υποψήφιο αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη;

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις υποψηφιότητες και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα εκλογής.

Κλείσιμο
Οι υποψήφιοι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- σε ανοιχτή γραμμή δια των επιτελείων τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα σεβαστούν όλοι την μάχη της Προέδρου και την έντονη παραίνεσή της για την προστασία της ενότητας του χώρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μία «φίλη της Ελλάδας» στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας;

Ιατροδικαστική εξέταση και για τα αδέρφια της 8χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο

46 νεκροί και 41 τραυματίες από φωτιά σε κτίριο στη νότια Ταϊβάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης