Όθωνας (104,6): «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει»

Όθωνας (104,6): «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει»

«Η κυβέρνηση μαζί με τη λίστα να δημοσιοποιήσει ποια ήταν τα κριτήρια κατανομής» τονίζει ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

othonas_manolis_0112
Η εύκολη επιλογή είναι να πεις ένα τυφλό όχι, όπως επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η δική μας πολιτική αντίληψη αυτή” τόνισε στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη ο Μανώλης Όθωνας, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Εντοπίζοντας “σοβαρά ζητήματα θεσμικών εγγυήσεων”, ο κ. Όθωνας τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει στάση “συνεχούς εποικοδομητικής αντιπολίτευσης” και απάντησε στα σενάρια διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ πως “εμείς ποτέ δεν είχαμε άλλη άποψη από το ότι με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν σοβαρές, ασύμβατες ιδεολογικές διαφορές”.

Με φόντο τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Καλογρίτσα,στην επικαιρότητα υπάρχουν ζητήματα που κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ακούει ή δεν καταλαβαίνει” σχολίασε ο κ. Οθωνας, όταν αυτά “πλήττουν ακόμη περαιτέρω την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”. “Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει και να ρίξει άπλετο φως” τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως “ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει”.

Συγκεκριμένα, “η δική μου εκτίμηση είναι ότι δύσκολα θα αποφύγει την απάντηση (ο κ. Τσίπρας), γιατί η μη απάντηση είναι ότι λίγο πολύ αυτά ήταν εις γνώση του”.

Παράλληλα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ διέψευσε ότι υπήρξαν διεργασίες σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε “η κυβέρνηση μαζί με τη λίστα να δημοσιοποιήσει ποια ήταν τα κριτήρια κατανομής” αναφορικά με την επιχορήγηση των ΜΜΕ.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα του Κινήματος Αλλαγής, “εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη μια συζήτηση διαδικτυακών ανοιχτών συζητήσεων για μια σειρά θέματα” ανέφερε ο κ. Όθωνας, όπως η αυριανή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ “στις 3 του Σεπτέμβρη θα κάνουμε εάν αφιέρωμα στην πορεία του ΕΣΥ” προανήγγειλε, προγραμματίζοντας την παρουσίαση του πλαισίου προτάσεων του κόμματος για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανασυγκρότησης στη φετινή ΔΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Περαιτέρω βελτιώσεις κατέθεσε ο Χρυσοχοΐδης

Μαρκόπουλος: Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως μαγαζάτορας και όχι ως πολιτικός αρχηγός

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Στηρίζει επί της αρχής το ΚΙΝΑΛ- Αιτήσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης