Έχετε δοκιμάσει ποτέ τηγανητή πίτσα;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τηγανητή πίτσα;

Φτιάχνουμε μια διαφορετική πίτσα χρησιμοποιώντας τηγάνι. Ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα δένουν αρμονικά και δίνουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.

NETpizza_sto_tigani
Σε καθαρή επιφάνεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το λάδι μαζί με 325 ml χλιαρό νερό (όχι καυτό) και αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη για 5΄-10΄.

Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού και με ένα πιρούνι φέρνουμε το αλεύρι προς το κέντρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά. Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη δουλεύουμε με καθαρά αλευρωμένα χέρια μέχρι να πάρουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω και καλύπτουμε με μια νωπή πετσέτα. Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε ελάχιστα τη ζύμη για να φύγει ο αέρας. Τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή τη φυλάμε στο ψυγείο στο μπολ καλυμμένη με αλουμινόχαρτο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες που κρατάμε καλυμμένες με νωπή πετσέτα. Βάζουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι στο μέγεθος του σκεύους. Το απλώνουμε μέσα και το πιέζουμε να καλύψει τη βάση του τηγανιού.

Ψήνουμε μέχρι η βάση να γίνει τραγανή και η ζύμη να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, για περίπου 5΄-8΄. Αλείφουμε την κάθε ζύμη με 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας, 5 κομμένα ντοματίνια, λίγο βασιλικό, 1/2 κουτ. σούπας κάππαρη, 1/2 μπάλα μοτσαρέλα και 1/2 κουτ. σούπας παρμεζάνα.

Τελειώνουμε το ψήσιμο στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να κάνουν φουσκάλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ζυμάρια και τα υλικά. Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και γαρνίροντας με λίγη ρόκα.


Κλείσιμο
Διαβάστε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK