

Αυτή την εβδομάδα είχα όρεξη για brunch. Όχι δεν είχα και στο χωριό μου, αλλά αυτή η τάση – μανία των τελευταίων χρόνων με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.
Ο σεφ Τάσος Μαντής και η ομάδα της κουζίνας του μας υποδέχτηκαν στο κτήμα του στο Αλεποχώρι και μας απέδειξαν ότι με θέληση και πολλή δουλειά το «από το χωράφι στο τραπέζι» γίνεται πραγματικότητα.
Τα χόρτα του καλοκαιριού είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τη διατροφή μας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από κανένα τραπέζι ειδικά κατά την περίοδο των διακοπών
Στο κτήμα ισχύει ο σεβασμός στον κύκλο της ζωής και της μεσογειακής, κρητικής κουζίνας, που διασώζεται στους αιώνες, και η πίστη ότι οι παλιοί τρόποι διατροφής και καλλιέργειας μπορούν να δείξουν τον δρόμο προς το μέλλον.
Αν σας αρέσει το τόφου και το χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας, τότε γνωρίζετε ήδη πως το να γίνει τραγανό είναι μία δεξιότητα από μόνη της.