Ολλανδία και Ελλάδα σώζουν την ποδοσφαιρική τιμή της Ευρώπης

Ολλανδία και Ελλάδα σώζουν την ποδοσφαιρική τιμή της Ευρώπης

Από τους πρώτους τέσσερις ομίλους, που ολοκλήρωσαν χθες βράδυ τους αγώνες τους μόνο δυο ευρωπαϊκές ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση

Ολλανδία και Ελλάδα σώζουν την ποδοσφαιρική τιμή της Ευρώπης
Η Ευρώπη δεν περνά μόνο οικονομική, αλλά και ποδοσφαιρική κρίση σε αυτό το Μουντιάλ!!! Οι εθνικές ομάδες της γηραιάς ηπείρου πάνε από το κακό στο χειρότερο μέχρι τώρα κι αν δεν ήταν η έκπληξη της Ελλάδας, φυσικά και η εντυπωσιακή πορεία της Ολλανδίας θα μιλούσαμε για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πατατράκ στην ιστορία.

Από τους πρώτους τέσσερις ομίλους, που ολοκλήρωσαν χθες βράδυ τους αγώνες τους μόνο δυο ευρωπαϊκές ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, Ελλάδα και Ολλανδία, ενώ αποκλείστηκαν 4!!! Και ποιες 4: η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η υπερδύναμη Ιταλία, η Αγγλία με το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και η ποδοσφαιρομάνα Κροατία!

Από τις 8 ομάδες των τεσσάρων ομίλων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση οι 4 είναι από τη νότια Αμερική, η οποία πέτυχε απόλυτο ρεκόρ, όπως και η βόρεια και κεντρική Αμερική, η οποία είδε και τις δυο ομάδες της, που μετείχαν σε αυτούς τους ομίλους να περνάνε στην επόμενη φάση.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα από τη νότια Αμερική προκρίθηκαν Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία και Ουρουγουάη, ενώ από τη βόρειο και κεντρική Αμερική πέρασαν το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα, επόμενη αντίπαλος της εθνικής μας.

Τουναντίον, πέρα από την Ευρώπη, δράμα τα πάει η Αφρική (έκπληξη αυτό) και η Ασία, παρότι είχε τη φιλόδοξη Ιαπωνία. Από τον προκριματικό όμιλο της Ασίας, προέρχεται και η Αυστραλία που αποκλείστηκε. Η Αφρική έχασε τη μεγαλύτερη ίσως δύναμή της, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Καμερούν, ομάδα με μεγάλη ιστορία στα Μουντιάλ της τελευταίας 30ετίας.

Από τις ομάδες που πέρασαν η Ελλάδα και η Ουρουγουάη είχαν τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών, μόλις 4, με μια νίκη και μια ισοπαλία δηλαδή. Το απόλυτο το πέτυχαν η Ολλανδία και η Κολομβία με τρεις νίκες. Βραζιλία, Μεξικό και Κόστα Ρίκα πέρασαν με 7 βαθμούς (δυο νίκες μια ισοπαλία), ενώ η Χιλή πέτυχε δυο νίκες.

Καμερούν και Αυστραλία υπέστησαν το χείριστο, δηλαδή τρεις ήττες, ενώ από τις άλλες έξι που αποκλείστηκαν η Αγγλία και η Ιαπωνία πήραν από ένα βαθμό μόλις. Κροατία, Ισπανία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιταλία πέτυχαν μόλις από μια νίκη σε αυτό το τουρνουά και είχαν από δυο ήττες.

Η Ευρώπη τα πήγε χάλια και στα γκολ, αφού ακόμη και η Ελλάδα που πέρασε στην επόμενη φάση έχει τη χειρότερη επίθεση από τις 8 ομάδες που προκρίθηκαν, με μόλις δυο γκολ ενεργητικό. Στα δυο έμειναν και μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που αποκλείστηκαν (Αγγλία, Ιταλία) οπότε μικρό το κακό.

Την καλύτερη επίθεση εμφανίζουν η Ολλανδία με 10 και η Κολομβία με 9, ενώ τη χειρότερη άμυνα, πάντα στους τέσσερις πρώτους ομίλους, είχαν το Καμερούν και η Αυστραλία με 9.
Τη χειρότερη αμυντική επίδοση είχε το Καμερούν, που πέτυχε μόλις ένα γκολ σε τρεις αγώνες!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης