Πρεμιέρα με το αριστερό η Εθνική, ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία

Πρεμιέρα με το αριστερό η Εθνική, ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία

Άξιζε κάτι καλύτερο η ομάδα του Σάντος που προδώθηκε από την άμυνά της - Καλείται τώρα να πάρει τη νίκη με την Ιαπωνία, στις 19 Ιουνίου, για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης - Τα γκολ των Κολομβιανών ο Αρμέρο στο 5', ο Γκουτιέρεζ στο 57' και ο Ροντρίγκεζ στο 93' - Διαβάστε τις δηλώσεις Σάντος και παικτών

Πρεμιέρα με το αριστερό η Εθνική, ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία
Από το θεωρητικά δυνατό της σημείο προδώθηκε τελικά η Εθνική μας στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Κόντρα στην ούτως ή άλλως δυνατή, εξαιρετικά γρήγορη και με μονάδες παγκόσμιας κλάσης Κολομβία, η Εθνική μας υπέπεσε σε σημαντικά αμυντικά λάθη και ολιγωρίες που της στοίχισαν τρία γκολ και μια ήττα που δυσχεραίνει τις προσπάθειές της να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Κλείσιμο




Παρ' όλ' αυτά, εάν κάποιος δεν είχε δει τον αγώνα και έμενε στο σκορ θα είχε στρεβλή εικόνα του ματς. Η Κολομβία δεν επικράτησε τόσο εύκολα όσο δείχνει το 3-0 και στην ουσία ήταν η ελληνική ομάδα που σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και είχε κατοχή της μπάλας. Πλην όμως οι διεθνείς μας δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ στα μετόπισθεν δέχονταν εύκολα τις αντεπιθέσεις της Κολομβίας. Κάπως έτσι δέχτηκαν και τα τρία γκολ με το πρώτο του Αρμέρο στο 5' να μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως αυτογκόλ του Μανωλά.





Το δεύτερο γκολ προήλθε από στημένη φάση, ένα κόρνερ με τους διεθνείς μας να αδυνατούν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή και τον Γκουτιέρεζ να τη στέλνει στα δίχτυα σχεδόν από το ένα μέτρο.



Οι αλλαγές του Σάντος, στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου με Φετφατζίδη και Μήτρογλου έδωσαν προσωρινά μια νότα φρεσκάδας στο παιχνίδι της Ελλάδας αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 63’ - που θα μπορούσε να μας βάλει ξανά «μέσα» στο παιχνίδι – αποδείχθηκε το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία των παικτών μας. Κατόπιν δεν έγινε κάτι σημαντικό και η Εθνική πέταξε λευκή πετσέτα σε σημείο ώστε στο 93' οι Κολομβιανοί να βάλουν ένα τρίτο γκολ σχεδόν σε στυλ προπόνησης...





Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα έφερε και το πρώτο γκολ για την Κολομβία. Στο 5ο λεπτό ο Κουαρδάδο “άδειασε” τον Χολέμπας, έκανε την παράλληλη για τον Αρμέρο που σούταρε αδύναμα, ο Μανωλάς προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα...

Στο έβδομο λεπτό ο Σαμαράς έστειλε μια μπαλιά στην περιοχή του Όσπινα, ο Κονέ πέφτοντας σούταρε και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.



Στο 28' νέα ευκαιρία, με τον Τοροσίδη να αστοχεί στην κεφαλιά μετά το φάουλ του Χολέμπας.

Οι Κολομβιανοί αντέδρασαν στο 37' όταν ο Ιμπάρμπο γύρισε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο «ξεχασμένος» Ροντρίγκες αστόχησε και στο 45ο λεπτό, από προσπάθεια του Γκέκα, το εξαιρετικό δεξί τεχνικό σουτ του Κονέ, που ήταν ο καλύτερος της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο, ανάγκασε τον Οσπίνα σε θεαματική πέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μπήκε με αξιώσεις αλλά και πάλι πλήρωσε μια στιγμιαία αδράνεια, όταν στο 57' στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Τζέιμς Ροντρίγκες, ο Αγκιλάρ βρήκε και γύρισε την μπάλα, Καρνέζης και Χολέμπας απλώς παρακολουθούσαν και ο Τεό Γκουτιέρες έκανε εύκολα το 2-0 από κοντά, σε άδεια εστία.







Η Ελλάδα είχε πάντως την ευκαιρία να μειώσει πολύ γρήγορα και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά ο Γκέκας «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα, στο 63'!

Τελευταία αξιόλογη φάση για την Ελλάδα ήταν ένα καλό σουτ του Σαμαρά (85') που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα, με τον Ροντρίγκες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Η Εθνική μας άξιζε κάτι καλύτερο. Τώρα η ομάδα του Σάντος καλείται στις 19 του μήνα απέναντι στην Ιαπωνία να πάρει τη νίκη, προκειμένου να μείνει στο... κόλπο της πρόκρισης.



Δεν κρύφτηκε πίσω απ' την καλή εμφάνιση της Εθνικής ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος δεν θέλησε επ' ουδενί να μείνει στο πρόσωπο που έδειξε η Ελλάδα κόντρα στην Κολομβία, αλλά ίσα-ίσα εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος -κυρίως για την αμυντική αδράνεια- για τις ευκαιρίες που έφτιαξαν οι διεθνείς και δεν εκμεταλλεύτηκαν. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Στο μεταξύ ο Πορτογάλος τεχνικός, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως κάποιοι παίκτες δεν… κατάλαβαν ότι έπαιζαν σε αγώνα Μουντιάλ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να στοχοποιήσει κάποιον συγκεκριμένα και υποσχέθηκε πως η εικόνα της ομάδας θα είναι καλύτερη στη συνέχεια της διοργάνωσης.  (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)


Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής στην πρεμιέρα εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κονέ. Ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια, μιλώντας μετά του τέλος του ματς, τόνισε πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο Φάνης Γκέκας δεν είχε σημαδέψει το δοκάρι και οι διεθνείς ήταν πιο συγκεντρωμένοι στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)




Στην έλλειψη της τύχης στάθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά την ήττα απ’ την Κολομβία. Ο στόπερ της Εθνικής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έδειξε η «γαλανόλευκη» στα τελειώματα των (αρκετών) φάσεων και ουσιαστικά -παρά την υπεροχή της- δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Στα λάθη που κόστισαν και την χαμένη ευκαιρία της Εθνικής να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το δοκάρι του Γκέκα στάθηκε ο Ορέστης Καρνέζης μετά την ήττα από την Κολομβία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης