Πού «γεννήθηκε» η κούπα του Μουντιάλ
Ποια η ιστορία του και ο τρόπος για την κατασκευή του πιο σπουδαίου τροπαίου - Με ιστορία δεκαετιών η εταιρία που το δημιουργεί
Η αγωνία για την τελετή έναρξης έληξε, η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ και της Κλάουντια Λέιτε ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει του περίπου 62.000 θεατές και η νίκη της Βραζιλίας προκάλεσε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους φίλαθλους.
Οι νίκες και οι ήττες θα συνεχίσουν για τις επόμενες εβδομάδες, οι παίκτες θα εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους, αλλά πολλές φορές θα απογοητεύουν τους ποδοσφαιρόφιλους με τα λάθη τους.
Όλα αυτά, για την κατάκτηση του πολυπόθητου κυπέλλου, του χρυσού τροπαίου της νίκης που θα σηκώσει στα ουράνια η ομάδα, η οποία θα κατορθώσει να διακριθεί και να αναδειχθεί πιο δυνατή από όλες τις άλλες.
Με δώδεκα μόλις υπαλλήλους, η ιστορική εταιρία από την περιοχή Παντέρνο Ντουνιάνο, έξω από το Μιλάνο, δίνει χαρά στους παίκτες, τους προπονητές και τους φίλαθλους που βλέπουν το χρυσό «κόσμημα» να υψώνεται ψηλά σε κλίμα πανηγυρικό.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 1970 για την κατασκευή του. Οι τεχνίτες χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία, την ίδια μέθοδο συγκόλλησης, χαρακτικής, καθαρισμού, στίλβωσης, επιχρύσωσης και έχουν το ίδιο, ίσως και περισσότερο, κέφι για δουλειά.
Με ύψος 36,9 εκατ. βάρος 6 κιλά και 175 γραμμάρια, από μασίφ χρυσό, για τη δημιουργία του χρειάζονται οκτώ ειδικοί, καθώς από το καλούπι, στον καθαρισμό, στην επιχρύσωση μέχρι το τελικό στάδιο το πολύτιμο τρόπαιο περνάει από χέρι σε χέρι.
«Είναι μεγάλη η τιμή για τους Ιταλούς», δήλωσε η 34χρονη Βαλεντίνα Λόζα, κόρη του Τζόρτζο Λόζα, επικεφαλής της εταιρίας που έχασε τη ζωή του πριν λίγο καιρό.
«Κάθε φορά που σηκώνουν οι παίκτες το κύπελλο, η χαρά των υπαλλήλων και των επικεφαλής ξεχειλίζει, το ίδιο και η υπερηφάνεια. Όχι μόνο γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δικό μας έργο, αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή όλος ο κόσμος βλέπει και θαυμάζει το πιο διάσημο κύπελλο του κόσμου», συμπλήρωσε στην Corriere della Sera η Λόζα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr