Βίντεο: Ο Σαλάχ έγινε επίτιμος Τσετσένος πολίτης

Βίντεο: Ο Σαλάχ έγινε επίτιμος Τσετσένος πολίτης

Η Εθνική Αιγύπτου έχει επιλέξει το Γκρόζνι ως βάση της κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας

salax-kanti-1
Την παρουσία του σούπερ σταρ της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σαλάχ, θέλησε να εκμεταλλευτεί ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος σε μια ειδική τελετή τον αναγόρευσε σε επίτιμο πολίτη της χώρας.

Η εθνική ομάδα της Αιγύπτου επέλεξε την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, ως βάση της για το Μουντιάλ της Ρωσίας παρά τις αντιδράσεις οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατηγορούν τον Καντίροφ για καταπίεση και πογκρόμ κατά των ομοφυλοφίλων.

Η αναγόρευση του Σαλάχ έγινε σε δείπνο που παρέθεσε ο Καντίροφ στο προεδρικό παλάτι. Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «εκτός από το διάταγμα έδωσα στον Σαλάχ και μια καρφίτσα». Σύμφωνα με το Russia Today στην καρφίτσα υπήρχε η σημαία της Τσετσενίας ενώ στα δώρα που πήρε ο Σαλάχ ήταν και ένα ασημένιο πιάτο και μια φανέλα της ομάδας FC Akhmat Grozny, ενός συλλόγου που ο Καντίροφ του άλλαξε την ονομασία προς τιμήν του πατέρα του.

Ο ίδιος ο Σαλάχ αρκέστηκε στο ρόλο του ευγενικού καλεσμένου χαμογελώντας στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους και αποφεύγοντας να εκφωνήσει κάποιον χαιρετισμό.


Mohamed Salah given honorary citizenship by Chechen leader
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης