Μυστικά ομορφιάς: Κάθε πότε πρέπει να κάνεις απολέπιση προσώπου;

Μυστικά ομορφιάς: Κάθε πότε πρέπει να κάνεις απολέπιση προσώπου;

Για να έχεις ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα θα πρέπει όμως να κάνεις και απολέπιση μια φορά την εβδομάδα

scrub
Πολλές από εμάς κάνουν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα απολέπιση στο πρόσωπο, νομίζοντας ότι αυτό είναι καλό. Μια φορά είναι ικανή για να ανανεώσει το δέρμα σου και να φαίνεται καθαρό! Δεν θα πρέπει να τρίβεις την επιδερμίδα πάρα πολύ σκληρά γιατί είναι πιθανό να βγάλεις και υγιή κύτταρα και αφήσει στο δέρμα σου κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Επιλογές που έχεις
Χημικής απολέπισης (πίλινγκ)
Μιλάμε για καλλυντικά που μιμούνται το χημικό πίλινγκ που κάνει ο δερματολόγος, διότι περιέχουν παρόμοια συστατικά, τα οποία εισχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα, αλλά δεν έχουν τα ίδια δραστικά αποτελέσματα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά την εβδομάδα. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις, διαφορετικά πριν εφαρμόσεις στο πρόσωπο, δοκίμασε μικρή ποσότητα στο χέρι σου για τυχόν αλλεργίες.

Μηχανικής απολέπισης (scrub)
Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν μικρούς κόκκους και αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, απλά με ένα μασάζ. Οι κόκκοι αυτοί είναι άλλοτε φυσικοί, όπως μαύρη ζάχαρη και άλλοτε συνθετικοί. Είναι ιδανικά ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς περιέχουν πολύ μικρούς κόκκους που δεν τραυματίζουν την επιδερμίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο KeepUp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης