Επίδειξη μόδας σε αιματοβαμμένη περιοχή της Αφρικής

Επίδειξη μόδας σε αιματοβαμμένη περιοχή της Αφρικής

Οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα τους λόγω των επιθέσεων από τους αντάρτες των λεγόμενων Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων και άλλων ένοπλων ομάδων που έχουν σκοτώσει χιλιάδες τα τελευταία τρία χρόνια

Η σχεδιάστρια από το Κονγκό Μίκι Σικάμπουε σπούδασε στη Ρουάντα, το Μπουρούντι και την Κένυα αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλειά της στην πατρίδα της για λόγους ασφάλειας. Αυτό άλλαξε πριν από λίγες ημέρες όταν κάποιοι σχεδιαστές παρουσίασαν για πρώτη φορά κολεξιόν τους στην πόλη Μπένι του ανατολικού Κονγκό. Οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα τους λόγω των επιθέσεων από τους αντάρτες των λεγόμενων Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων και άλλων ένοπλων ομάδων που έχουν σκοτώσει χιλιάδες τα τελευταία τρία χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που δείχνω τη δουλειά μου, τα κολιέ μου και τα ρούχα μου που είναι κατασκευασμένα με ντόπια προϊόντα εδώ στο Μπενί και πιστεύω ότι αυτό θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους εδώ», δήλωσε η Μίκι Σικάμπουε, που εκτός των άλλων παρουσίασε και μία αντρική σειρά με φωτεινά αφρικανικά μοτίβα.

Η σχεδιάστρια και χιλιάδες άλλες έφυγαν από την πατρίδα τους όταν άνοιξε ο κύκλος της βίας αλλά υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι να γυρίσουν όταν τα πράγματα ηρεμήσουν.

Η Ουγκάντα και το Κονγκό έχουν ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ανταρτών, δίνοντας ελπίδες στους πολίτες ότι θα μπει σύντομα ένα τέλος στην αιματοχυσία που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Miranda-Kerr-640

Αναμενόμενο είναι να βγάζουν πολλά λεφτά. Η ερώτηση είναι όμως πόσα ακριβώς; Εμείς βρήκαμε τα 10 μοντέλα που πληρώνονται καλύτερα από όλα.