Γαλλία: «Τέλος» στη γούνα βάζει ο «Saint Laurent»

Γαλλία: «Τέλος» στη γούνα βάζει ο «Saint Laurent»

«Ο κόσμος μας έχει αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της «Kering»

saint-laurent-rive-droite-05
Παρελθόν αποτελεί η γούνα από την συλλογή του γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής «Saint Laurent», όπως ανακoίνωσε η μητρική εταιρεία «Kering».

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Kering», που δεν είναι άλλος από τον πάμπλουτο επιχειρηματία και σύζυγο της γοητευτικής ηθοποιού, Σάλμα Χάγεκ, Φρανσουά Ανρί Πινό, υποστήριξε ότι, «πλέον, ο κόσμος μας έχει αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Την ίδια ώρα, μέλη της οργάνωσης για την προστασία των ζώων «PETA» έσπευσαν να χαιρετίσουν την κίνηση του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας. «Κανένας από αυτούς που έχουν καρδιά δεν θα φορέσει γούνα. Κανένας σχεδιαστής με συναίσθημα δεν θα την αγγίξει», αναφέρει η οργάνωση «Peta» σε ανακοίνωσή της .

Eκτός από τον «Saint Laurent», η Brioni όπως και άλλοι οίκοι μόδας που ανήκουν στον όμιλο Kering, έχουν ήδη αφαιρέσει από την κολεξιόν τους τη χρήση γούνας: Οι Gucci, Balenciaga, Bottega Venata και Alexander McQueen έδωσαν το καλό παράδειγμα .

«Όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων, ο όμιλός μας έδειχνε ανέκαθεν την προθυμία του να την βελτιώσει μέσω του οίκου πολυτελείας που διαθέτουμε», τόνισε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά βάζοντας τέλος στη χρήση της γούνας σε όλες τις συλλογές μας. Ο κόσμος έχει αλλάξει, μαζί με τους πελάτες μας και η πολυτέλεια πρέπει φυσικά να προσαρμοστεί σε αυτό», υπογράμμισε ο Πινό.

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η Chanel έχουν γυρίσει την πλάτη στη γούνα.

Όπως αναφέρει το BBC, τον Οκτώβριο 2017, o οίκος Gucci είχε ανακοινώσει ότι σταματά τη χρήση γούνας από τις κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν οι οίκοι υψηλής ραπτικής Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen.

Μόνο οι φίρμες Brioni και Saint Laurent είχαν απομείνει στον όμιλο Kering να επιμένουν, αναγκάζοντας την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων «Peta» να διαδηλώσει στις 10 Μαρτίου μπροστά από την μπουτίκ του «Saint Laurent» στην λεωφόρο Montaigne στην καρδιά των Παρισίων, μετά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση όταν κυκλοφόρησε διαφήμιση με την Κέιτ Μος να φορά παλτό από γούνα αλεπούς.

Γραπτή διαμαρτυρία της φιλοζωικής οργάνωσης Peta ζητούσε από τους Saint Laurent και Brioni να ακολουθήσουν τις εκατοντάδες άλλες φίρμες όπως οι Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy's, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα και αξεσουάρ με γούνα.

«Θεωρούμε ότι η σφαγή ζώων που δεν θα φαγωθούν, αποκλειστικά και μόνο για την χρησιμοποίηση της γούνας τους, δεν συμφωνεί με την σύγχρονη έννοια της πολυτέλειας... όσο για τα στάνταρντ που συνδέονται με την μεταχείριση των ζώων που δημοσιεύτηκαν από τον όμιλο το 2019, συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά, πρόκειται για ίνες ή ζωικά προϊόντα... άρα θεωρούμε ότι είναι δική μας ευθύνη να προχωρήσουμε τα πράγματα», επισημαίνει η Μαρί-Κλερ Νταβέ, διευθύντρια Αειφόρου Ανάπτυξης στον όμιλο Kering.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αισθητή βελτίωση από σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Γερμανικές εκλογές: Μάχη για την ψήφο των αναποφάσιστων στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Η Κίνα αποφυλάκισε δυο Καναδούς πολίτες αμέσως μετά την συμφωνία απελευθέρωσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης