Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ - Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ - Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τσιάνγκ - Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla, υπάρχουν όμως εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που διεκδικούν μερίδιο αναπτύσσοντας παρόμοιες λειτουργίες για τα αυτοκίνητά τους

musk_qiang
Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ επισκέπτεται το Πεκίνο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να συζητήσει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης για τα αυτοκίνητα της εταιρείας στην Κίνα.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί.



Κλείσιμο
Ο Μασκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον Ρεν Χονγκμπίν, τον επικεφαλής του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου.

Στόχος του Μασκ είναι να ενεργοποιήσει την πλήρως αυτόματη οδήγηση (Full Self Driving, FSD) στην Κίνα και να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγονται στη χώρα στο εξωτερικό για να εκπαιδεύσει τους αλγορίθμους της.

Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όχι όμως και στην Κίνα, όπως σημειώνει το BBC.

Η μεταφορά των δεδομένων είναι αυτό που ανησυχεί την Κίνα. Η Tesla, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις κινεζικές αρχές σχετικά με την FSD, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στη Σαγκάη για την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τους Κινέζους καταναλωτές σύμφωνα με τους κινεζικούς νόμους.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla, υπάρχουν όμως εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που διεκδικούν μερίδιο, αναπτύσσοντας παρόμοιες λειτουργίες αυτοοδήγησης για τα αυτοκίνητά τους.

Εν τω μεταξύ, αμερικανική έκθεση συνέδεσε τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης της Tesla με τουλάχιστον 13 περιστατικά, σε ένα από τα οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Η αρμόδια Εθνική Υπηρεσία για την Ασφαλή Οδική Κυκλοφορία των ΗΠΑ (NHTSA) διερευνά ακόμη κατά πόσον μια ανάκληση αντιμετώπισε επιτυχώς τις ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με το σύστημα της Tesla για την υποβοήθηση του οδηγού.



Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Marc για το ΘΕΜΑ: Περνάει τον πήχη του 33% η ΝΔ, στο Κέντρο η μάχη για τους αναποφάσιστους

Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή έξω από κλαμπ όπου δολοφονήθηκε ο 23χρονος

Μπόνους 15% στους υπαλλήλους του Δημοσίου - Στο υπουργικό αύριο η ρύθμιση, τι θα περιλαμβάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης