Η Κίνα αποφυλάκισε δυο Καναδούς πολίτες αμέσως μετά την συμφωνία απελευθέρωσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei

Η Κίνα αποφυλάκισε δυο Καναδούς πολίτες αμέσως μετά την συμφωνία απελευθέρωσης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei

Αναχώρησε για την Κίνα η Μενγκ Ουάνγκζου - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ

Huawei
Δύο Καναδοί που φυλακίστηκαν στην Κίνα από το 2018 ήταν ελεύθεροι και επέστρεφαν στο σπίτι τους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ, οι καναδοί πολίτες που είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί στην Κίνα από τα τέλη του 2018, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους, λίγη ώρα μετά την επιβίβαση της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής γιγαντιαίας εταιρείας των τηλεπικοινωνιών Huawei, της Μενγκ Ουάνγκζου, σε πτήση από το Βανκούβερ για τη Σεντζέν.



«Πριν από περίπου 12 λεπτά, το αεροσκάφος που μεταφέρει τους Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ εγκατέλειψε τον κινεζικό εναέριο χώρο και βρίσκεται εν πτήσει προς τον Καναδά», είπε ο κ. Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως.

Κλείσιμο


Νωρίτερα η οικονομική διευθύντρια της Huawei, η Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία πέρασε σε κατ’ οίκον κράτηση στον Καναδά τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, αναχώρησε για την Κίνα, αφού δικαστήριο αποφάσισε να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ και να αφεθεί ελεύθερη, χάρη σε συμφωνία που κλείστηκε με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κυρία Μενγκ, 49 ετών, κόρη του ιδρυτή της γιγαντιαίας κινεζικής εταιρείας του τομέα των τηλεπικοινωνιών, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος με προορισμό τη Σεντζέν λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της χθες από τις αρχές του Καναδά βάσει των όρων της συμφωνίας με την οποία τερματίστηκε το τριετές δικαστικό και διπλωματικό σίριαλ στο οποίο ενεπλάκησαν το Πεκίνο, η Ουάσινγκτον και η Οτάβα. Την αναχώρησή της κατέγραψαν οι κάμερες καναδικών τηλεοπτικών δικτύων.



Η Μενγκ Ουάνγκζου είχε συλληφθεί την 1η Δεκεμβρίου 2018 στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήθελε να δικαστεί κυρίως για «τραπεζική απάτη».


Ειδήσεις σήμερα:

Όλες οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Τέλος οι ποινές-«χάδια», μετά τα 18 χρόνια οι αποφυλακίσεις ισοβιτών

Χώρισαν μετά από τρία χρόνια ο Έλον Μάσκ και η Καναδή τραγουδίστρια Grimes

Μάικλ Γουίλιαμς: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης