Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η... διαφορετική φωτογράφιση στη Vogue και τα «καρφιά» για την «γρήγορη μόδα»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η... διαφορετική φωτογράφιση στη Vogue και τα «καρφιά» για την «γρήγορη μόδα»

Το περιοδικό κυκλοφόρησε στη Σκανδιναβία και επέλεξε τη γνωστή ακτιβίστρια στο πρώτο της εξώφυλλο αντί να διαλέξει κάποιο διάσημο μοντέλο

Greta
Με ένα εξώφυλλο που θέλει να κάνει αίσθηση η Vogue κυκλοφόρησε το πρώτο της τεύχος στην Σκανδιναβία. Με ένα θέμα επίκαιρο όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος έβαλε στο εξώφυλλο όχι κάποιο διάσημο μοντέλο που θα διαφήμιζε πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ αλλά την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μάλιστα η φωτογράφιση επέλεξε να γίνει σε ένα δάσος λίγο έξω από τη Στοκχόλμη. Στις φωτογραφίες η Γκρέτα χαϊδεύει ένα άλογο ή ποζάρει σκεπτική, φορώντας χοντρά μάλλινα ρούχα και ένα oversized παλτό.

«Η τελευταία φορά που αγόρασα ένα ρούχο ήταν τρία χρόνια πριν και ήταν μεταχειρισμένο. Απλώς δανείζομαι πράγματα από ανθρώπους που ξέρω», είπε στο περιοδικό με την δήλωση αυτή να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς το εν λόγω έντυπο ασχολείται κατεξοχήν με τη μόδα.

Η Τούνμπερκ μιλώντας για το περιβάλλον έριξε τα καρφιά της στη βιομηχανία της «γρήγορης μόδας» (fast fashion) λέγοντας πως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της παγκόσμιας ρύπανσης και ότι συνεχίζοντας να αγοράζει κανείς από αυτές τις εταιρείες, ουσιαστικά τις βοηθά να επεκταθούν και να γίνουν ακόμη πιο επικερδείς και επιβλαβείς.

Κλείσιμο


Παράλληλα, σχολίασε και την πρακτική «greenwashing» που ακολουθούν πολλές εταιρείες η οποία πρακτικά σημαίνει ότι παρουσιάζουν μια νέα συλλογή σαν ηθική χωρίς όμως να είναι.



Η Τούνμπεργκ έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2018, όταν έφευγε από το σχολείο για να διαδηλώσει για το περιβάλλον έξω από τη σουηδική Βουλή -έκτοτε, ενέπνευσε χιλιάδες νέα παιδιά σε όλο τον κόσμο να διοργανώσουν αντίστοιχες πορείες και έφερε τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή σε πρώτο πλάνο. Έχει προταθεί τρεις συνεχόμενες χρονιές για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Όσο υπάρχει ανάγκη για ακτιβιστές, θα συνεχίσω να είμαι ακτιβίστρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Ντουμπάι: «Αποφυλακίστηκε» η πριγκίπισσα Λατίφα; - Δείτε φωτογραφία της από ταξίδι στην Ισλανδία


Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης