Κάνιε Γουέστ: Έτοιμος να ανεβάσει όπερα ο διάσημος ράπερ

Κάνιε Γουέστ: Έτοιμος να ανεβάσει όπερα ο διάσημος ράπερ

Η πρεμιέρα της όπερας θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου

kanye
Ένα tweet του Κάνιε Γουεστ την περασμένη Κυριακή προκάλεσε εντυπώσεις αλλά και ερωτηματικά, γύρω από το επαγγελματικό μέλλον του διάσημου ράπερ.

Και αυτό, καθώς η ανάρτησή του ήταν η αφίσα από την όπερα που έχει συνθέσει και της οποίας η πρεμιέρα θα γίνει στο Hollywood Bowl του Λος Άντζελες την 24η Νοεμβρίου.

Η όπερα φέρει τον τίτλο «Nebuchadnezzar: A Kanye West Opera» και σκηνοθέτης θα είναι η Ιταλίδα καλλιτέχνης περφόρμανς Βανέσα Μπίκροφτ, εδώ και χρόνια συνεργάτης του ράπερ.

Τα τελευταία χρόνια, η μουσική πορεία του Γουέστ έχει όλο και περισσότερο θρησκευτική κατεύθυνση: από το σε στυλ γκόσπελ «Sunday Services» έως το ένατο άλμπουμ του «Jesus Is King». Η όπερα «Ναβουχοδονόσορ» δεν είναι εκτροπή από το πνευματικό μονοπάτι το οποίο ακολουθεί. Από τη Βίβλο γνωρίζουμε την ιστορία του Ναβουχοδονόσορα, του Λάκκου των Λεόντων και του Προφήτη Δανιήλ. Και ο ίδιος έχει πει ότι βλέπει τον εαυτό του σαν ένα είδος Ναβουχοδονόσορα του 21ου αιώνα.

Η συνεργασία του Γουέστ με την Μπίκροφτ ξεκίνησε το 2008, όταν παρουσίασαν στην Ace Gallery στο Λος Άντζελες μια περφόρμανς για το άλμπουμ του «808s & Heartbreaks». Έκτοτε, δούλεψαν μαζί σε βιντεοκλίπ συνθέσεων του Γουέστ και σε σκηνικά ζωντανών εμφανίσεών του, καθώς και σε παρουσιάσεις κολεξιόν της Yeezy, του οίκου μόδας του ράπερ.

Kanye West Bringing ‘Nebuchadnezzar’ Opera to the Hollywood Bowl | Billboard News
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης