Τηλεόραση: Η χρυσή πεντάδα που κλέβει την παράσταση δίπλα στους πρωταγωνιστές

Τηλεόραση: Η χρυσή πεντάδα που κλέβει την παράσταση δίπλα στους πρωταγωνιστές

Συμβαίνει πάντα και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και πολύ περισσότερο στην τηλεόραση - Όσο και να λάμπει ο παρουσιαστής και ο πρωταγωνιστής πάντα θα βρεθεί κάποιος σε δεύτερο ρόλο που θα κλέψει την παράσταση

gntm_main2
Ένας αστικός μύθος αναφέρει πως μία από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του θεάτρου βρέθηκε σε δύσκολη θέση στη διάρκεια μιας παράστασης. Ο λόγος ήταν μία... καμαριέρα. Για την ακρίβεια ο ρόλος της καμαριέρας που ερμήνευε μία άλλη ηθοποιός, η οποία κάθε φορά που εμφανιζόταν στη σκηνή με το μπρίο της και το ταλέντο της παρέσυρε τους θεατές οι οποίοι την καταχειροκροτούσαν ενώ όλοι συζητούσαν για το ρόλο της και για την αίσθηση που έκανε στην παράσταση. Ήταν τόσο μεγάλος ο ντόρος για την θεατρική Αθήνα εκείνης της εποχής που πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες η ηθοποιός αντικαταστάθηκε και την καμαριέρα κλήθηκε να την ερμηνεύσει μία άλλη λιγότερο ταλαντούχα ηθοποιός...

Το παραπάνω περιστατικό είναι χαρακτηριστικό και καταδεικνύει το πόσο επιδραστικά μπορεί να λειτουργήσει ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από αυτόν που έχει συγκεντρώσει τους προβολείς. Άλλωστε ο δευτερορολίστας είναι μεγάλη ευθύνη και επειδή πολλοί έχουν το συγκεκριμένο ταλέντο, αν είναι αρκετά ευφυείς ώστε να το αντιληφθούν και να μην το καταστρέψουν από την ματαιοδοξία τους να γίνουν πρώτοι τότε μπορεί και να μεγαλουργήσουν σε όλα τα πεδία, καλλιτεχνικά και μη.

Η Βάνια, η Ματίνα και η coach Ελενα

Η δύναμη του ριάλιτι πολύ συχνά εξαρτάται από τα πρόσωπα τοποθετούνται σε θέσεις κριτών ή coaches. Σίγουρα οι υποψήφιοι πάντα πρωταγωνιστούν, όπως και οι παρουσιαστές αλλά το παράδειγμα του GNTM έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαίρεση στον κανόνα. Γιατί, ποιος παρακολουθεί το συγκεκριμένο ριάλιτι και δεν έχει γελάσει ή παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Υπέροχη Ζενεβιέβ. Αυτή την μελαχρινή coach που θαρρείς ότι γεννήθηκε θυμωμένη, για την ακρίβεια τσαντισμένη και με το βιτριολικό χιούμορ της νομίζεις ότι κάποια στιγμή θα βγάλει φλόγες από το στόμα. Είναι τόσο έντονη και ιδιαίτερη η προσωπικότητά της που σε κάθε εμφάνιση οι ιστοσελίδες σατιρικού περιεχομένου ετοιμάζουν βίντεο – αφιερώματα τα οποία ξεδιπλώνουν το ταλέντο της. Δεν έχει ούτε νιώθει την ανάγκη να υποδυθεί την όμορφη ή την καλή, δεν μιλάει όπως οι παρουσιάστριες, δεν κοιτάζει τον φακό, δεν παίζει παιχνιδάκια. Είναι ο εαυτός της, είναι αυθεντική, είναι υπέροχη.

Το ίδιο ισχύει και για την Έλενα Χριστοπούλου η οποία από άλλη θέση και ρόλο στο εν λόγω ριάλιτι έχει δημιουργήσει μια τηλεοπτική περσόνα η οποία ισορροπεί με ευαισθησία μεταξύ αυστηρότητας και μητρότητας. Γνωρίζει πολύ καλά να μανατζάρει, ξέρει πως να φερθεί και πως να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κρίση και σίγουρα είναι μία γυναίκα ,με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ το οποίο ούτε έχει πρόθεση να σκανδαλίσει ούτε ακολουθεί αυτή την καταραμένη ρώτα του sexiness που ξεχειλίζει από την οθόνη όλες τις ώρες. Η Χριστοπούλου έφερε έναν άλλο αέρα στη μικρή οθόνη, μία αισθητική που συνιστά ζητούμενο και επιπλέον δεν «λερώθηκε» από το ριάλιτι ούτε στο ελάχιστο.

GNTM: Τσακώθηκαν Ζενεβιέβ - Χριστοπούλου! Τους γύρισε την πλάτη την ώρα της δοκιμασίας!


Η κορυφαία όμως των δεύτερων ρόλων στην ιδιωτική τηλεόραση είναι η Ματίνα Νικολάου, η γνωστή Βάνια στο «Καλό μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά στον ΣΚΑΪ. Εδώ ο ρόλος δε θυμίζει κανέναν άλλο. Είναι αυτοδημιούργητη, είναι διαφορετική όσο δεν πάει και σίγουρα είναι μία τηλεοπτική περσόνα που δεν μπορεί καμία άλλη να μιμηθεί ή να αντιγράψει. Η Βάνια είναι το στήριγμα και όχι η πατερίτσα του Μουτσινά, είναι μία γυναίκα που σατιρίζει και σατιρίζεται, είναι ένας κωμικός τύπος με υπερχειλίζουσα θεατρικότητα και συναίσθημα. Δεν θυμώνει, δεν κακιώνει, δεν κρίνει. Απλά προκαλεί και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις. Δεν έχει εχθρούς και αντιπάθειες και είναι απαραίτητη. Δεν είναι εύκολο να φανταστείς τον Μουτσινά δίχως την παρτενέρ του στο πλατό. Είναι δύσκολο να λείψει από την εκπομπή η έκπληξη που κουβαλά κάθε εμφάνισή της, για την ακρίβεια κάθε μεταμόρφωσή της.




Νίκος Μουτσινάς και Βάνια μέτρησαν τις…. μύτες τους - Για Την Παρέα | OPEN TV


Σούζη εσύ super star

Κλείσιμο
Δεν είναι απλά μετεωρολόγος. Η Χριστίνα Σούζη είναι ρόλος. Είναι ένας ρόλος που έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στο θέατρο της ενημέρωσης. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις των καιρικών συνθηκών είναι αυστηρά επιστημονική και ακριβής και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Αντε, να επιτρέψει κάποιο σχόλιο όταν έλθει η ώρα της προβολής των φωτογραφιών από τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας. Οταν όμως ολοκληρωθούν οι προβλέψεις τότε η Σούζη είναι ένας άλλος άνθρωπος. Πάντα με όρια και κόκκινες γραμμές αλλά και με μπόλικο χιούμορ, ενέργεια και διάθεση αυτοσαρκασμού. Είναι δυναμική, είναι ευφυής αλλά είναι και άνθρωπος που δεν λέει όχι στο «τσαλάκωμα» που αναδεικνύει την απλότητα του χαρακτήρα της. Είναι ο άνθρωπος που κλέβει την παράσταση σε όποια εκπομπή και αν επισκεφτεί. Από τις ειδήσεις ως τον Νίκο Μουτσινά.


Καλό Μεσημεράκι | Έκπληξη της Χριστίνας Σούζη και της Ελένης Τσολάκη στον Νίκο Μουτσινά | 22/10/2019



Κλέλια Ρένεση

Κάποια στιγμή όλοι πίστεψαν πως ο κύκλος της «Μουρμούρας» άρχισε να κλείνει. Κάποια ζευγάρια δεν «τραβούσαν», κάποιες ιστορίες δεν είχαν αντίκρυσμα και οι πολλές επαναλήψεις «έκαψαν» τη φρεσκάδα της σειράς. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί η Κλέλια Ρένεση, η οποία ως φλογερή επαρχιώτισσα που αποπλανεί τον ζωντοχήρο Βλαδίμηρο Κυριακίδη ξαναζωντανεύει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Και αν και πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να πουν πως το ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την πλευρά των αρρένων τηλεθεατών πλανώνται πλάνην οικτρά. Η Ρένεση με βάση τα στοιχεία και τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στο γυναικείο κοινό.

Μην αρχίζεις την μουρμούρα - Ηλίας & Καίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης