Αυτοί, αυτές και τα τηλεοπτικά μυστήρια: Τα αστέρια που έλαμψαν στη μικρή οθόνη

Αυτοί, αυτές και τα τηλεοπτικά μυστήρια: Τα αστέρια που έλαμψαν στη μικρή οθόνη

Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Καπουτζίδης, Βίκυ Καγιά στα top πρόσωπα - Η σεζόν 2017 - 2018 ήταν μία περίοδος όπου κάποιοι έδιωξαν το «σκοτάδι» του τηλεοπτικού παρελθόντος τους και έλαμψαν στη σωστή συνθήκη αλλά και κάποιοι άλλοι... ήρθαν και θα μείνουν 

meleti_kapoutzidis_kagia_main
Σε ένα τοπίο κατακερματισμένο, άκρως ανταγωνιστικό και σίγουρα πολύ διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν, δύσκολα κάνεις τη διαφορά. Ακόμη κι αν έχεις άστρο, θα αργήσεις να λάμψεις καθώς με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας το υποψιασμένο κοινό αναζητά τη νέα τάση, το πρόσωπο που θα κλέψει διαφορετικά την παράσταση και όχι με τις μανιέρες που του σερβίρουν εδώ και χρόνια. Δε στέκεται εύκολα ο κόσμος και δεν εντυπωσιάζεται εύκολα.

Οσο όμως κι αν κάποιοι υποστηρίζουν πως η ελληνική τηλεόραση βρίσκεται σε συνθήκη οπισθοδρομική, σε καταστολή ή ακόμη και σε αποδρομή υπάρχουν πάντα αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Θα αποδείξουν πως μία απλή ιδέα, μια καθαρή ματιά, μια άλλου είδους προσέγγιση και σίγουρα το ταλέντο μπορεί να κάνει πολλά.

Σε πρώτη φάση μπορεί να αναδείξει πρόσωπα τα οποία χαράζουν ένα ίχνος ξεχωριστό σε μία τηλεοπτική ιστορία η οποία γράφεται καθημερινά και με μεγάλο κόπο πλέον.

Ακόμη και από σπόντα ή από καθαρή τύχη υπάρχουν πρόσωπα που ξεχωρίσουν. Και η σεζόν 2017 – 2018 ήταν μία περίοδος όπου κάποιοι έδιωξαν το «σκοτάδι» του τηλεοπτικού παρελθόντος τους και έλαμψαν στη σωστή συνθήκη αλλά και κάποιοι άλλοι που ήρθαν και θα μείνουν.

Νίκος Μουτσινάς - Ο ευφυής stand up comedian... προκαλεί


Στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, καταγράφει τηλεθέαση που σπάει τα κοντέρ και μάλιστα στο νεοσύστατο Open στο οποίο για να πετύχεις διψήφια ποσοστά τηλεθέασης θα πρέπει να κάνει υπέρβαση. Κι όμως μετά από αποτυχημένες απόπειρες και συνεργασίες, μετά από προσπάθειες και “ναυάγια” ήρθε μία εκπομπή, το “Για την παρέα”, για να αποδείξει πως το ταλέντο θα βρει τη χαραμάδα, θα βγει και θα απογειώσει το σύστημα. Γελάει, τραγουδάει, μεταμορφώνεται, τσαλακώνεται, χορεύει, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται. Δημιούργησε τάση και φυσικά σύνθημα, το περίφημο “Προκαλώωωωωω”. Από τα προαύλια των σχολείων ως τα πλατό του ανταγωνισμού όλοι ψάχνουν μία αφορμή να προκαλέσουν και να προκληθούν από την εκπομπή του. Κι όλα τα κάνει με απίστευτα ευφυές χιούμορ. Είναι η χρονιά του, είναι εξαιρετικός και όπως όλα δείχνουν η έκπληξη της φετινής σεζόν θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και την επόμενη. Και κάπως έτσι βέβαια κανείς πλέον δεν μπορεί να χρεώσει την προσωπική του αποτυχία στο τηλεοπτικό περιβάλλον της μονοψήφιας τηλεθέασης. Ο νοών νοείτο.


Ζενεβιέβ Μαζαρί - Το next top Icon


Ποια μοντέλα, ποιες πασαρέλες και ποια κριτική επιτροπή. Η σταρ του ριάλιτι που ήρθε να κάνει την ανατροπή και να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του είναι η μία και απόλυτη Ζενεβιέβ. Εχει πολλά χρόνια να αναδυθεί από τα τηλεοπτικά παρασκήνια β' ρόλος τόσο ισχυρός σαν το δικό της. Περσόνα η οποία με κίνηση και λόγο να “πλημμυρίζει” εκκεντρικότητα τα πλάνα. Ενα συνονθύλευμα στυλ, ευστροφίας, σκληρότητας, αμεσότητας αλλά και αφοπλιστικού αυθορμητισμού προέκυψε από εκεί που δεν το περιμέναμε και ήταν θέμα χρόνου η Ζενεβιέβ να γίνει αγαπημένο θέμα συζήτησης εντός κι εκτός πλατό. Αν κάποια θα θυμόμαστε μετά από χρόνια από το συγκεκριμένο κύκλο του GNTM αυτό θα είναι η Ζενεβιέβ. Ισως γιατί η προσωπικότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά όχι μόνο στη ζωή αλλά και στο γυαλί.


Βίκυ Καγιά - Το diversity και το sexiness το καλό

Μεσημέρι – βράδυ το πάλαι ποτέ top model κοιτάζει την κάμερα και παίρνει το παιχνίδι πάνω της. Από το 2015 το “Shopping Star» είναι κυρίαρχος της μεσημεριανής ζώνης, κάτι που συνεχίζεται και το 2018 και φυσικά οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην δική της συμβολή.
Η παρουσία της στο GNTM ήταν κάτι παραπάνω από ερεθιστική για συζήτηση και σχολιασμό και αν μη τι άλλο “το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου” δια στόματος ΛΕ ΠΑ απέδειξε ότι γνωρίζει καλά τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού. Η Βίκη κάθε φορά που τρεμόπαιζε η φλόγα έμπαινε και προκαλούσε πυρκαγιά με την στάση της. Ξέρει τηλεόραση και ξέρει να κάνει τηλεόραση που αρέσει στον κόσμο και κάνει νούμερα. Πότε σκληρή και πότε τρυφερή με τα κορίτσια του σόου, άτεγκτη με τους συνεργάτες της όταν χρειαζόταν και φυσικά ψύχραιμη στο διαδικτυακό μπούλινγκ που υπέστη λόγω της στάσης της, η Βίκη Καγιά ήταν άξια. Δικαίωσε την επιλογή της παραγωγής και ακόμη και αν έκανε πάμπολλα λάθη στον τελικό του ριάλιτι είναι και θα είναι η Βίκη Καγιά που όλοι ξέρουμε και όλοι ακούμε ακόμη κι αν χρειάζεται να χαμηλώνουμε την ένταση του ήχου της τηλεόρασής μας κάθε φορά που θυμώνει και κάθε φορά που ενθουσιάζεται.

Ακης Πετρετζίκης - Και master chef και bake off και σταρ

Αν υπάρχει κανόνας που θέλει τους νικητές των ριάλιτι να “κονιορτοποιούνται” στο πέρασμα του χρόνου, ο Ακης Πετρετζίκης ήρθε για να τον “σπάσει”. Εκεί που άρχισε να “δένει” με την ομάδα του ΣΚΑΪ το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόφασή του να μην τηρήσει την προφορική συμφωνία και να μετακομίσει στον Alpha για χάρη του “Bake off”. Και μπορεί το συγκεκριμένο μαγειρικό σόου να μην πέτυχε τους πολυπόθητους στόχους υψηλής τηλεθέασης αλλά η εκπομπή του η οποία βγήκε στον αέρα πριν από μερικές εβδομάδες καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ουρές του κόσμου έξω από το νεοσύστατο εστιατόριό του στη Γλυφάδα, από κόσμο που ήρθε να φάει “στον Ακη” είναι ατελείωτες, οι συνταγές του στο internet μετρούν χιλιάδες “χτυπήματα” και τα βιβλία του μοσχοπουλιούνται. Είναι αυτό που λέμε “έχει τη συνταγή”...

Αντώνης Κανάκης - Βινύλιο από ατσάλι

Κλείσιμο
Η αναμονή για το “Ράδιο Αρβύλα” κάθε χρόνο είναι ζητούμενο. Πότε θα αρχίσει ο Κανάκης, πόσες φορές την εβδομάδα θα προβάλλεται και άλλα παρόμοια ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι επικεφαλής των καναλιών που τον φιλοξενούν. Εκείνος αποφεύγει τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις, κάνει απλά την εκπομπή του και επιστρέφει στην καλά θωρακισμένη κανονικότητα της ζωής του. Φέτος έκανε την έκπληξη καθώς μετά από έναν ντόρο που προέκυψε και αφορούσε την εμπλοκή του με αρνητικές παρεμβάσεις στην late night ζώνη του ΑΝΤ1 για την οποία έφερε ευθύνη μέχρι πρότινος, τον οδήγησε στην απόφαση να τα μαζέψει και να σηκωθεί να φύγει. Εστειλε μία επιστολή όπου τα εξηγούσε όλα, δεν έδωσε διευκρινίσεις και δεν έκανε δηλώσεις, ενώ άφησε τους πάντες να πλάθουν σενάρια για τη μεταγραφή του την ώρα που ο ίδιος έκανε διαδοχικές συναντήσεις σχεδόν με όλα τα κανάλια. Περιζήτητος ο Αντώνης Κανάκης αλλά όχι αναποφάσιστος. Πριν από λίγες ημέρες ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως αυτός θα είναι ο τυχερός που κατάφερε να τον πείσει και έτσι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει και το «Ράδιο Αρβύλα» αλλά και το «Βινύλιο».


Γιώργος Καπουτζίδης - Από άλλον τηλεοπτικό πλανήτη

Υπάρχει ο Γιώργος Καπουτζίδης και υπάρχει και η υπόλοιπη ελληνική τηλεόραση. Υπάρχει αυτός ο ευφάνταστος, ευφυής και ανεξάντλητος δημιουργός και υπάρχουν και οι άλλοι που προσπαθούν. Υπάρχει ο άνθρωπος ο οποίος εξαργυρώνει με εντιμότητα το αντίκρυσμα του ταλέντου του διοχετεύοντας στο κοινό ισχυρά κοινωνικά μηνύματα και υπάρχουν και οι άλλοι που εξαργυρώνουν λεζάντες σε κοσμικές στήλες και αρπαχτές ως περιοδεύων θίασος των κοσμικών μαϊντανών. Κάθε εμφάνιση, κάθε νέο εγχείρημα, κάθε τοποθέτηση είναι και μία ευχάριστη έκπληξη. Γιατί Καπουτζίδης γεννιέσαι και δε γίνεσαι. Απλά. Και στον Γιώργο Καπουτζίδη ταιριάζει βαθιά υπόκλιση.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Queen σαν Σταχτοπούτα

Μπορεί το ταλέντο της στην παρουσίαση να αμφισβητήθηκε εντόνως στο παρελθόν ωστόσο γι αυτό που σίγουρα δεν χωράει αμφιβολία είναι η ικανότητά της να νεκρανασταίνει καριέρες. Η έκπτωτη βασίλισσα της πρωινής ζώνης κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί με εκπομπή στο β' μισό του 2018 αλλά και να αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό το αρνητικό γι αυτήν κλίμα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο οπότε είπε να πεταχτεί μέχρι τη Δομινικανή Δημοκρατία, να τσαλαβουτήσει σε λάσπες και γούρνες, να μείνει νηστική και άπλυτη και να επιστρέψει μετανιωμένη επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία. Ως Queen Dina πήρε και εκπομπούλα, το “My style rocks”, σταμάτησε να δέχεται επιθέσεις, να είναι πρωτοσέλιδο για απολύσεις και κακή συμπεριφορά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο τέλος του Ιανουαρίου η εκπομπή τελειώνει, νέα πρόταση δεν υπάρχει οπότε τα περιθώρια στενεύουν. Εν αναμονή νέας συνταγής νεκρανάστασης λοιπόν.


Ελεονώρα Μελέτη - Η νύχτα της πάει πολύ

Το 2018 παντρεύτηκε, γέννησε και έκανε την καλύτερη εκπομπή που έχει κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα της. Το «Μετά τα μεσάνυχτα» πέτυχε γιατί είπε “απεταξάμην lifestyle και ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας στη κανονική ζωή αλλά με τη κοινωνική του διάσταση”. Τα αντανακλαστικά της εκπομπής είναι μοναδικά, οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας βρίσκονται απέναντί της, δέχονται εύστοχες ερωτήσεις και δε χρειάζεται ούτε να κουρευτούν δημόσια ούτε να ξεγυμνωθούν για να “πουλήσουν”. Καθαρόαιμες συνεντεύξεις και καθαρές προθέσεις. Και κάπως έτσι, η Ελεονώρα Μελέτη αφού περιπλανήθηκε στα τηλεοπτικά είδη όλων των ζωνών, βρήκε “Μετά τα μεσάνυχτα” αυτό που πραγματικά της ταιριάζει και αρέσει και στο κοινό που την παρακολουθεί.


Νικήτριες ριάλιτι

Ειρήνη Καζαριάν «Greece's Next top Model» 


Χρειάστηκε να μείνουμε αρκετές εβδομάδες όμηροι μιας τηλεοπτικής ομάδας που έκανε κάθε Δευτερότριτο μακροβούτια σε μπουγαδόνερα προκειμένου να μάθουμε ποια τελικά θεωρείται το «Next top model» ετούτης της βασανισμένης τηλεοπτικά χώρας. Το μαρτύριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Καζαριάν, ένα νέο κορίτσι το οποίο ούτε ίντριγκες ήθελε ούτε ανάσκελο σε έριχνε από την ομορφιά της. Απέδειξε απλά ότι γράφει εξαιρετικά στον φακό, είναι επαγγελματίας, πειθαρχεί όταν χρειαστεί και μένοντας αφοσιωμένη στον στόχο της άφησε τις υπόλοιπες να μαλλιοτραβιούνται την ώρα που εκείνη έπαιρνε συμβόλαια, 50 χιλιάδες μετρητά και έβλεπε τους ακολούθους της στο Instagram να πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.

Λεμονιά Μπέζα «The Voice»

Η λογική θέλει τους νικητές των τάλεντ σόου τα τελευταία χρόνια να ξεχωρίζουν περισσότερο για το σόου και λιγότερο για το τάλεντ. Ευτυχώς στην περίπτωση της Λεμονιάς κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Πρόκειται για εξαιρετική φωνή, για μία ερμηνεύτρια η οποία έχει ταλέντο στη μουσική, είναι χαρισματική, γνωρίζει πολύ καλά πώς να ερμηνεύει δύσκολα τραγούδια και να κυνηγά το όνειρό της. Μία πωλήτρια σε κατάστημα ειδών σπιτιού η οποία όταν ήταν μικρή παρακαλούσε τον μπαμπά της να της αγοράσει πιάνο, κυνήγησε το όνειρό της και κατάφερε να το πιάσει. Οχι διά της πλαγίας οδού αλλά “πετυχαίνοντας” την καρδιά του στόχου και του κοινού που την επέλεξε. Ας ελπίσουμε ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους της, ετούτη θα κάνει καριέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης