Ο Τζο Μπάιντεν και οι Έλληνες biliionaires στη βράβευση του πατέρα Αλεξ

Ο Τζο Μπάιντεν και οι Έλληνες biliionaires στη βράβευση του πατέρα Αλεξ

Λαμπερό galla στην 6η λεωφόρο για την απονομή του βραβείου "Αthenagoras Human Rights Award" στον πανίσχυρο κληρικό Αλεξ Καρλούτσο 

gala_main01
Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι λιμουζίνες έκαναν παρέλαση στην 6η λεωφόρο μπροστά από κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν. Οι κύριοι με black tie όπως προέβλεπε το αυστηρό dress code και οι κυρίες με τις εντυπωσιακές τουαλέτες περνούσαν βιαστικά την είσοδο πριν η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στο Μεγάλο Μήλο τσαλακώσει τη φροντισμένη εικόνα τους. Όλοι κατέληγαν στον 2ο όροφο για την απονομή του βραβείου "Αthenagoras Human Rights Award" στον πανίσχυρο κληρικό Αλεξ Καρλούτσο και την πρεσβυτέρα Ξάνθη. Συνολικά 1300 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της τελετής με την ελίτ της ομογένειας να δίνει μαζικά το «παρών».

Όταν οι προσκεκλημένοι πήραν τις θέσεις τους στις στολισμένες ροτόντες ακούστηκε φασαρία από την αριστερή πλευρά του ballroom και ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ξαφνικά στη σκηνή. Ήταν η έκπληξη προς τον father Alex από τον παλιό του φίλο που ήθελε να είναι στο πλευρό του αυτή τη σημαντική στιγμή.
gala1
Ο father Alex και η πρεσβυτέρα Ξάνθη βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους
gala2

Πολλά ονόματα της λίστας του forbes ήταν εκεί και οι βαθύπλουτοι καλεσμένοι πρόσφεραν συνολικά 1,4 εκ δολάρια στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι "Άρχοντες" του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανάμεσά τους ο Τζων Κατσιματίδης, ο Ντην Μητρόπουλος, ο Τζων Κάλαμος, ο Τζων Κουδούνης, ο Τζων Παγιάβλας και ο Μάικλ Ψαρός.

Οριαμένοι από τους καλεσμένους είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα για το λαμπερό galla μεταξύ των οποίων ο φαρμακοβιομήχανος Αχιλλέας Βιγκόπουλος . Από τη Ρουμανια ταξίδεψε ο "βασιλιάς" των ποτών Ναουάφ Σαλαμέχ, από την Καλιφόρνια ο επικεφαλης της global strategis Μιλτιάδης Γκουνταμάνης και από το Τζιμπουτί η επιχειρηματίας Τερίνα Αρμενάκη. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Το βραβείο παρέδωσε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Δημήτριος στον πατέρα Αλεξανδρο Καρλούτσο τον άνθρωπο που όπως είπε "εδώ και 18 χρόνια ανοίγει στην Ελλάδα τις πόρτες του Λευκού Οίκου". Ο father Alex και η πρεσβυτέρα Ξάνθη συγκινημένοι αφιέρωσαν το βραβείο για την πολυετή προσφορά τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους τα οποία κάλεσαν δίπλα τους στη σκηνή.
gala6
Ο Ντην Μητρόπουλος
gala7
Ο Τζων Κάλαμος
Κλείσιμο

Πλούσιο φιλανθρωπικό έργο
Με παρουσιαστικό που παραπέμπει περισσότερο σε διπλωμάτη, ο πατέρας Αλέξανδρος δουλεύει αδιάκοπα για να ισχυροποιήσει την Ελληνική κοινότητα στη Μητρόπολη του κόσμου. Με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Κοίμηση της Θεοτόκου στα Humptons που έχει το δικό του πολιτιστικό κέντρο, σύγχρονο ελληνικό σχολείο και στέκι νεολαίας «χτίζει» εδώ και χρόνια το όραμά του για μια εύρωστη Ελληνική κοινότητα. Μόνο εκείνος άλλωστε θα μπορούσε να εξασφαλίζει τόσο σημαντική οικονομική στήριξη, ώστε να έργα να υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς. Το όνομα του δυναμικού κληρικού είναι ευρέως γνωστό στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στα οποία κινείται με χαρακτηριστική άνεση, ενώ Έλληνες επιφανείς πολιτικοί κι επιχειρηματίες ζητούν κατά καιρούς τη στήριξή του καθώς τον θεωρούν κλειδί για τον Λευκό Οίκο .Εκείνος άλλωστε έχει καταφέρει να πραγματοποιείται γιορτή για την Ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας κάθε Μάρτιο στο White House με ομιλία του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου. Στενός φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Φανάρι, ενώ το φιλανθρωπικό του έργο απλώνεται σε νοσοκομεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Αθόρυβα πρόσφερε το περασμένο καλοκαίρι βοήθεια μετά τις φωτιές στο Μάτι ενώ το μεγάλο του στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου στους δίδυμους πύργους που καταστράφηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση.
gala8
Ο Τζων Κατσιματίδης
gala9
Ο Ναουάφ Σαλαμέχ με τον Γιώργο Παντελίδη
gala10
Ο father Alex με τον συνετγάτη του Γιάννη Χορόζογλου και τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης